English

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی:

ثبت جهانی، مرهون عزم و اراده ملی است

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی گفت: ثبت جهانی، مرهون عزم و اراده ملی و تلاش دو شهید والا مقام رئیسی و سلامی است.

ثبت جهانی، مرهون عزم و اراده ملی است
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج

، علی دارابی، قائم‌مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور، در نشست خبری پیرامون ثبت جهانی محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد که در چهل‌وهفتمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو تصویب شد، این دستاورد را افتخاری ملی و جهانی توصیف کرد و اظهارداشت: از این پس این اثر فقط متعلق به مردم لرستان یا ایران نیست، بلکه میراثی جهانی و متعلق به تمام بشریت است.

وی با تأکید بر ویژگی منحصربه‌فرد این محوطه تاریخی اظهار داشت: این مجموعه یکی از قدیمی‌ترین زیستگاه‌های بشر هوشمند در جهان به‌شمار می‌رود و یافته‌های باستان‌شناسی، قدمتی بیش از ۶۰ هزار سال را برای آن ثبت کرده‌اند. این ثبت جهانی گواهی روشن بر عمق حضور انسان در این سرزمین و جایگاه تمدنی ایران در شکل‌گیری تاریخ بشریت است.

دارابی افزود: این اثر، از منظرهای فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی اهمیت ویژه‌ای دارد. از نظر فرهنگی، نشانه‌ای از تداوم تاریخی و عمق تمدنی ایران است؛ از منظر اجتماعی، موجب تقویت هویت ملی و پیوند ایرانیان داخل و خارج کشور می‌شود؛ و از منظر سیاسی، در شرایطی به ثبت جهانی رسید که دشمنان به‌دنبال کمرنگ کردن جایگاه ایران در عرصه‌های بین‌المللی بودند.

وی با اشاره به پیشرفت‌های کشور در حوزه ثبت میراث جهانی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران اکنون با ۲۹ پرونده ثبت‌شده شامل ۱۳ سایت تاریخی، در میان ۱۰ کشور برتر جهان در حوزه میراث ملموس قرار دارد. همچنین در حوزه میراث ناملموس، ایران با ارتقای جایگاه از رتبه هفتم به چهارم جهانی طی چهار سال گذشته، موفقیتی مهم به‌دست آورده است.

دارابی همچنین از ثبت قریب‌الوقوع پرونده «هنر آیینه‌کاری در معماری ایرانی» در اجلاس آینده یونسکو در آذرماه در هند خبر داد و گفت: پرونده‌های مهمی همچون دیوار گرگان، مسجد ایرانی، محور ساسانی کرمانشاه، الموت و ماسوله نیز در دستور کار ثبت‌های آینده قرار دارند.

وی با تأکید بر اینکه «ثبت جهانی آغاز راه است نه پایان آن»، تصریح کرد: مسئولیت سنگینی در قبال حفاظت، مرمت و بهره‌برداری از این میراث بر عهده ماست. با همکاری استاندار لرستان و مجموعه مدیران استانی، برنامه‌ای مدون در حال تدوین است تا خرم‌آباد به یکی از قطب‌های مهم گردشگری کشور و منطقه تبدیل شود.

معاون میراث فرهنگی کشور  از برنامه‌ریزی برای ایجاد «کریدور گردشگری میراث جهانی» از خرم‌آباد به همدان در پی ثبت جهانی هگمتانه خبر داد و از خبرنگاران و اصحاب رسانه برای حضور در لرستان و مشارکت در معرفی شایسته این ظرفیت جهانی دعوت کرد.

 معاون میراث فرهنگی کشور، در ادامه نشست خبری ثبت جهانی محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد، ضمن تجلیل از نقش‌آفرینان اصلی در تحقق این دستاورد بزرگ، اظهار داشت: این ثبت جهانی، مرهون عزم و اراده ملی و همکاری دستگاه‌های مختلف است، اما بی‌تردید نمی‌توان از نقش تعیین‌کننده دو شهید عزیز، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور مردمی و شهید سپهبد حسین سلامی چشم‌پوشی کرد.

وی با اشاره به بازدید میدانی آیت‌الله رئیسی از قلعه فلک‌الافلاک در جریان سفر استانی به لرستان گفت: شهید رئیسی با نگاه عمیق و دغدغه‌مند نسبت به میراث فرهنگی، در همان بازدید دستورات ویژه‌ای برای ساماندهی وضعیت این اثر تاریخی صادر کردند که مسیر ثبت جهانی آن را هموار کرد.

دارابی همچنین خاطرنشان کرد: شهید سپهبد حسین سلامی، از فرماندهان غیور کشور که در تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به شهادت رسید، نقش مؤثری در تسهیل خروج مجموعه‌های نظامی از محدوده محوطه قلعه فلک‌الافلاک داشت؛ اقدامی که از پیش‌نیازهای اساسی برای ثبت جهانی این اثر بود و  امسال این روند به پایان خواهد رسید.

وی با تأکید بر اینکه ثبت این اثر نتیجه یک کار جمعی و ملی است، افزود: از دولت، نیروهای نظامی، مسئولان استانی، پژوهشگران، باستان‌شناسان، رسانه‌ها و مهم‌تر از همه مردم شریف لرستان، که همواره پای کار میراث فرهنگی بوده‌اند، قدردانی می‌کنیم. این هم‌افزایی و وحدت، راز موفقیت ما در عرصه جهانی است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه