چرا مردم در زمان جنگ ایران و اسرائیل به وان سفر کردند؟
در زمان تنش شدید اخیر میان ایران و اسرائیل رخ داد. در حالی که بسیاری در سکوت و نگرانی اخبار را دنبال میکردند، عدهی زیادی چمدانهای خود را بستند و راهی وان ترکیه شدند. اما چرا وان؟ چه چیزی در این شهر کوچک مرزی وجود داشت که آن را به مقصدی حیاتی در آن شرایط خاص تبدیل کرد؟

، شاید در نگاه اول عجیب به نظر برسد؛ در روزهایی که سایهی تنش و نااطمینانی بر کشور سنگینی میکند، چطور صفهای طولانی در مرز شکل میگیرد و تقاضا برای تور زمینی وان به اوج خود میرسد؟ این دقیقاً همان اتفاقی بود که در زمان تنش شدید اخیر میان ایران و اسرائیل رخ داد. در حالی که بسیاری در سکوت و نگرانی اخبار را دنبال میکردند، عدهی زیادی چمدانهای خود را بستند و راهی وان ترکیه شدند. اما چرا وان؟ چه چیزی در این شهر کوچک مرزی وجود داشت که آن را به مقصدی حیاتی در آن شرایط خاص تبدیل کرد؟
در ادامه با کمک خانم تاوان، کارشناس فروش و مشاور تور های وان نهال گشت، به بررسی دلیل سفر مردم به وان میپردازیم و حتی به سوء استفاده برخی از افراد از این شرایط نیز اشاره میکنیم.
چرا مردم ایران در زمان جنگ از راه زمینی به وان رفتند؟
وان به دلیل موقعیت جغرافیایی خود، به عنوان نزدیکترین و در دسترسترین دروازه خروجی از کشور شناخته میشد. اما مهمتر از آن، عملکرد مرز رازی بود که این مسیر را به یک گزینه قابل اعتماد تبدیل کرده بود. برخلاف برخی مرزها مانند بازرگان که احتمال بسته شدنشان وجود داشت، مرز رازی حتی برای یک ساعت هم بسته نشد و به صورت پیوسته فعال باقی ماند. این پایداری، یک اطمینان خاطر روانی بزرگ برای مسافرانی بود که نمیخواستند با ریسک بسته شدن مرز مواجه شوند.
بنابراین برای افرادی که اهدافی مثل سفر های کاری داشتند، شهر وان به بهترین گزینه تبدیل شد تا از طریق این شهر به استانبول و سپس به کشور مقصد حرکت کنند.
چالشهای طولانی شدن سفر و معطلی در مرز
خانم تاوان به این موضوع اشاره کرد که با وجود اینکه مرز رازی یک انتخاب مطمئن بود، اما این سفر خالی از چالش هم نبود. تصور کنید مسیری که در روزهای عادی حدود ۱۰ ساعت طول میکشید (مانند تهران تا خوی)، به دلیل حجم بالای مسافر و ترافیکهای سنگین، به یک سفر ۲۰ ساعته طاقتفرسا تبدیل شده بود. اما این پایان ماجرا نبود.
چالش اصلی پس از رسیدن به مرز آغاز میشد. مسافران گاهی تا ۱۰ ساعت یا حتی بیشتر، در صفهای طولانی و در شرایطی نامشخص معطل میشدند تا بتوانند از گیت عبور کنند. با این حال، نکته جالب اینجا بود: تقریبا هیچکس از این شرایط شاکی نبود! از آنجایی که مسافران شرایط فعلی را درک میکردند، نهال گشت تماسی مبنی بر شکایت از معطلی در مرز نداشت.
برخی ها هم در این وضعیت از آب گل آلود ماهی گرفتند!
با افزایش تقاضا برای خروج، بازار حملونقل زمینی نیز دچار التهاب شدیدی شد. اگرچه گزینههای سفر با اتوبوس، قطار و ماشین سواری فراهم بود، اما قیمتها سر به فلک کشیده بودند. برخی شرکتهای اتوبوسرانی قیمتهای نجومی طلب میکردند یا حتی از ارائه سرویس در این مسیر امتناع میکردند. اما شاهکار قیمتگذاری مربوط به خودروهای سواری بود. کرایه یک ماشین سواری برای یک سفر یکطرفه به مرز، به رقم باورنکردنی نزدیک ۳۰ میلیون تومان رسیده بود!
با این حال در نهال گشت همواره سعی کردیم در دوره جنگ و آتش بس، مسافران را با مناسب ترین قیمت ممکن به مرز برسانیم.
اما در ترکیه خبری از گرانی نبود!
به محض ورود به خاک ترکیه، تمام قیمتها به حالت عادی و معمول خود بازمیگشت؛ خبری از گرانیهای کاذب و سوءاستفاده از شرایط نبود. برای مثال، اگر هزینه یک سرویس یا کالا ۲۴۰ لیر بود، دقیقاً همان ۲۴۰ لیر از شما دریافت میشد.
نهال گشت چطور در این وضعیت به مسافران کمک کرد؟
خانم تاوان به این موضوع اشاره کرد در این زمان، ما در نهال گشت تمام سعی خودمان را کردیم تا به صورت مستمر پاسخگوی مسافران باشیم و با مناسب ترین قیمت آنها را به مقصد مورد نظرشان برسانیم؛ همچنین در زمانی که مسافران اقدام به کنسلی تور میکردند، تلاش میکردیم از طریق مذاکره با چارترکننده جریمه را به حداقل برسانیم و حتی در موارد بسیاری تمام هزینه تور را به مسافر عودت دادیم.
سفر در این شرایط بدون مشاوره = بزرگترین اشتباه
اگر در این شرایط مجبور به انجام سفر هستید، بدون مشاوره تخصصی اصلا اقدام به رزرو تور نکنید! زیرا ممکن است با انتخاب اشتباه به دردسر بیفتید یا تمام پولتان سوخت شود. پس توصیه میکنیم پیش از سفر با شماره 1830 - 026 تماس بگیرید و طی یک مشاوره رایگان با کارشناسان نهال گشت، بهترین گزینه را انتخاب کنید.
ارسال نظر