۴۰ هزار خدمت پزشکی به زائران ایرانی در مکه و مدینه ارائه میشود
رئیس هیات پزشکی حج و زیارت در دیدار صبح امروز مسئولان این هیات با سرپرست حجاج ایرانی، از ارائه ۴۰ هزار خدمت پزشکی به زائران ایرانی در مکه و مدینه خبر داد.

به گزارش
، مسئولان هیات پزشکی حج و زیارت هلال احمر صبح امروز با حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، دیدار کردند.دکتر سید علی مرعشی طی گزارشی در این دیدار اعلام کرد: از روز آغاز عملیات حج تا عصر چهارم خرداد، بیش از ۴۰ هزار خدمت پزشکی از جمله ۸۳۳۵ ویزیت در مکه و مدینه انجام شده و تقریباً کل تیم ۳۶۵ نفره پزشکی به سرزمین وحی رسیده اند.
وی با بیان این که در هتلهای مکه درمانگاه یا مطب داریم، افزود: ۴ درمانگاه شبانه روزی نیز با پزشک متخصص فعال شده است.
دکتر مرعشی با اشاره به بستری شدن ۱۸ زائر در بیمارستان ایرانی مکه و حضور ۱۲ زائر در بیمارستانهای عربستان سعودی گفت: برای یک نفر عمل جراحی قلب باز و یک نفر نیز عمل سنگ کیسه صفرا انجام شده است.
رئیس هیات پزشکی حج و زیارت با اشاره به رفع برخی مشکلات ترخیص دارو، از انتقال بیش از ۵۳ تن دارو به مکه و مدینه خبر داد و افزود: با وجود آنکه هیئت پزشکی حج ۲۹ نفر کاهش نیرو داشته، این کاهش نیرو با فعالیت بیشتر کادر درمان جبران شده است.
در این جلسه دکتر محمد رضا شمس اردکانی، رئیس بیمارستان ایرانی مکه با اشاره به مفید بودن معاینات در روانتر شدن فعالیتهای درمانی نسبت به گذشته اظهار کرد: با این حال در میان زائران ۲۳۰۰۰ مبتلا به فشار خون، ۱۶۰۰۰ بیمار دیابتی، ۱۰۲۱ زائر بالای ۸۰ سال و ۱۲ هزار زائر بالای ۷۰ سال داریم و ۸۸ تن از زائران عمل قلب باز داشتهاند که این موارد ضریب مراجعه به مراکز درمانی را بالا می برد.
وی در عین حال از کاهش ۴۰ درصدی مراجعه به بیمارستان مکه خبر داد و در تشریح دلایل آن افزود: علاوه بر معاینات قبل از سفر و توجه کاروانها به توصیه های سبک زندگی، امسال وضعیت دارو بهتر است و خنکتر بودن هوا و چک شدن بیماران پرخطر هم در کاهش مراجعات زائران موثر بوده است. هر چند به گفته او، سه عامل سبک زندگی، تغییر محیطی، Home sick و دوری از وطن و استرس اعمال می تواند موجب بروز یا تشدید بیماری زائران شود.
در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، کاهش ۳۶ درصدی فوتیها در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل از آن را ناشی از پیشگیری، معاینات خوب و استفاده از چتر (در روز عید قربان برای رفتن به جمرات) دانست و افزود: باید تا جایی که در توان داریم، کار را دلسوزانه و بدون اشکال انجام دهیم و هر کار لازم را برای پیشگیری از مشکلات در سلامتی زائران انجام دهیم.
وی حضور پزشکان مرکز پزشکی در خدمت به حجاج را عنایت الهی به آنها دانست و افزود: بسیاری از افراد متخصص آرزو دارند حتی با دادن هزینه، خدمتگزار میهمانان خدا باشند، اما خدا این توفیق را به شما داده است. از این رو باید این فرصت را قدر بدانید و مهم این است که انسان کارهای خود را برای خدا انجام دهد و تنها با خدا معامله کند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به دعاهای صبحگاهی امام صادق علیه السلام، عافیت، غنا و سلامت، دوام عافیت و شکر بر عافیت را از دعاهای دائمی امام ششم دانست.
سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه برای سلامتی زائران هم باید هزینه کنیم و هم کار توجیهی و آموزشی انجام دهیم گفت: شما پزشکان همواره تاکید دارید که پیشگیری بهتر از درمان است. از این رو آقای دکتر مرعشی و همکاران میتوانند با آماده سازی بروشورها و کلیپهای توجیهی و آموزشی، کاری کنند تا مشکلات درمانی زائران در ایام تشریق با رعایت برخی امور کاهش یابد.
ارسال نظر