English

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات شهرستان اردبیل:

اردبیل باید پروژه‌محور در بازسازی عتبات عمل کند

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات شهرستان اردبیل با تأکید بر لزوم تشکیل مجمع خیرین حرم‌ساز در استان اردبیل، گفت: اردبیل باید به‌صورت پروژه‌محور وارد عرصه بازسازی و توسعه عتبات شود.

اردبیل باید پروژه‌محور در بازسازی عتبات عمل کند
به گزارش خبرنگار اردبیل خبرگزاری موج

،  علی دیندار، رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات شهرستان اردبیل، در جمع خبرنگاران با اشاره به فعالیت‌های گسترده این ستاد در سطح کشور و شهرستان گفت: در حال حاضر بیش از ۱۹۰ پروژه عمرانی در عتبات عالیات در دست اجراست که بخش عمده‌ای از آن‌ها با مشارکت خیرین انجام می‌شود.

وی با تأکید بر لزوم تشکیل مجمع خیرین حرم‌ساز در شهرستان اردبیل، افزود: اردبیل باید به‌صورت پروژه‌محور وارد عرصه بازسازی و توسعه عتبات شود. در همین راستا، پروژه‌هایی از جمله ساخت استراحتگاه زائران، کاشی‌کاری معرق، احداث کانال‌های تأسیساتی، خرید، نصب و راه‌اندازی ماشین‌آلات سنگین در نجف اشرف، از جمله اقدامات مشارکتی مردم و خیرین اردبیلی است.

دیندار با اشاره به پروژه بزرگ ساخت صحن حضرت زهرا (س) در نجف، گفت: این صحن با مساحت ۲۲۰ هزار مترمربع، ۲۰ برابر صحن مطهر حضرت علی (ع) است. همچنین در کربلای معلی، ۲۳ پروژه عظیم به اتمام رسیده و عملیات مرمت حرم سیدالشهدا (ع) ادامه دارد.

وی به پروژه‌های مهم دیگری چون خیمه‌گاه حضرت ابوالفضل (ع)، پروژه معراج، و روپوش نفیس حرم اشاره کرد و گفت: تاکنون ۷۵ درصد صحن حضرت زینب (س) با وسعت ۱۶۰ هزار مترمربع و اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومان پیشرفت داشته است و با مشارکت خوب مردم در پویش مردمی کاشی‌کاری، تا سال آینده به پایان می‌رسد.

رئیس ستاد عتبات عالیات شهرستان اردبیل ادامه داد: در کاظمین ۱۶ پروژه اجرایی شده که شامل مسجد صفویه، طلاکاری چهار گلدسته، و ساخت ۹ درب مطهر است. در سامرا نیز بازسازی ایوان مطلا، قلم‌زنی و آیینه‌کاری در حال انجام است. همچنین حرم طفلان مسلم در شهر مصیب، یکی دیگر از پروژه‌های در حال اجراست.

وی با اشاره به نقش ویژه استان اردبیل در خدمات‌رسانی به زائران اربعین حسینی گفت: عتبات عالیات در مجموع ۱۶ موکب دارد که ۱۰ مورد آن متعلق به اردبیل است و در مسیرهای کربلا، نجف، خسروی و مهران مستقر هستند. تمامی اقدامات این موکب‌ها با مشارکت مردمی صورت می‌گیرد.

دیندار افزود: در سال ۱۴۰۳، حدود ۶ میلیارد تومان از منابع مالی مورد نیاز پروژه‌ها توسط شهرستان اردبیل تأمین شده که تاکنون ۴۰ درصد آن محقق شده است. همچنین در ایام اربعین امسال، تنها هزینه اسکان زائران بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان بوده که این رقم بدون احتساب هزینه‌های پذیرایی است.

وی با اشاره به پیشینه تاریخی و مذهبی اردبیل اظهار داشت: این استان خاستگاه تشیع است و در دوره صفویه، بسیاری از بازسازی‌ها و توسعه‌های حرم‌های مطهر از همین منطقه آغاز شد. بارها حرم‌های اهل بیت (ع) در طول تاریخ مورد هجوم و تخریب قرار گرفته‌اند، اما این چراغ خاموش‌شدنی نیست.

رئیس ستاد عتبات شهرستان اردبیل در پایان یادآور شد: شاکله ستاد توسعه و بازسازی عتبات، برخاسته از ایثار و فداکاری حضرت ابوالفضل العباس (ع) است؛ بزرگ‌مردی که پرچمدار انسانیت و آزادی برای تمام بشریت بود. این ستاد با همیاری نهادهایی چون اداره اوقاف، صداوسیما و با دبیرخانه فعال شهرستانی، از سال ۱۳۸۲ و با ابتکار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، آغاز به کار کرده است.

وی نخستین گام ستاد در دوره جدید را تبیین نقش رسانه‌ها و هم‌اندیشی اصحاب رسانه در ترویج فرهنگ مشارکت و بازسازی عتبات عنوان کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه