رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف:
دومین جشنواره ملی «نشانی نیکوکاری» با حضور بیش از ۱۵ هزار تشکل خیریه برگزار میشود
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: جشنواره ملی نشان نیکوکاری با هدف ترویج فرهنگ احسان و نیکوکاری، برگزار میشود.

، حجتالاسلام احمد شرفخانی، رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در نشست خبری که امروز برگزار شد از آغاز دومین جشنواره ملی «نشانی نیکوکاری» خبر داد و اظهار داشت : این جشنواره با هدف ترویج فرهنگ احسان و نیکوکاری، معرفی الگوهای موفق و ارتقای بهرهوری و تخصصگرایی در نهادهای خیریه و مردمی برگزار میشود.
وی با اشاره به اهداف جشنواره افزود: جشنواره نشانی نیکوکاری بستری برای شناسایی و معرفی تشکلهای برتر خیریهای کشور است تا ضمن تبلیغ فرهنگ احسان و نوعدوستی، زمینه رشد و تعالی فعالیتهای داوطلبانه و نیکوکارانه در کشور فراهم شود.
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف اظهار داشت: فراخوان این جشنواره در اختیار نهادها و مؤسسات خیریه قرار گرفته و متقاضیان تا پایان شهریورماه فرصت دارند برای شرکت در این رویداد ملی ثبتنام کنند. پس از طی فرآیند ارزیابی، مراسم اختتامیه در دیماه برگزار خواهد شد.
شرفخانی با بیان اینکه حضور در این جشنواره تنها برای نهادهای دارای مجوز رسمی امکانپذیر است، افزود: تشکلها و مؤسسات خیریه دارای پروانه فعالیت از وزارت کشور، وزارت ورزش و جوانان، سازمان بهزیستی و فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) بهعنوان مخاطبان اصلی جشنواره در نظر گرفته شدهاند. علاوه بر این، امسال مراکز نیکوکاری دارای مجوز از کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز با شاخصهای اختصاصی میتوانند در جشنواره شرکت کنند.
وی درباره معیارهای داوری جشنواره گفت: ۱۱ شاخص اصلی بهعنوان مبنای ارزیابی تشکلهای شرکتکننده انتخاب شدهاند که از بین ۲۳۰ شاخص بینالمللی گزینش و بومیسازی شدهاند. این شاخصها دارای ۷۸ زیرشاخص هستند که با روشهای علمی، تخصصی و دقیق مورد ارزیابی قرار میگیرند.
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف با اشاره به رشد محتوایی و آماری جشنواره نسبت به سال گذشته خاطرنشان کرد: در سال گذشته آمار منسجمی از نهادهای خیریه در کشور وجود نداشت و هر دستگاهی آمار مجزایی ارائه میداد. اما امسال با تجمیع اطلاعات، مشخص شد حدود ۷ هزار مؤسسه خیریه رسمی در کشور فعالاند. همچنین حدود ۸ هزار مرکز نیکوکاری تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) بهصورت متمرکز فعالیت میکنند.
وی افزود: در مجموع، بیش از ۱۵ هزار تشکل دارای مجوز رسمی میتوانند در این جشنواره شرکت کنند. این آمار شامل گروههای جهادی و نهادهایی که فاقد پروانه فعالیت رسمی هستند نمیشود؛ چرا که جشنواره بر اساس قوانین و مقررات رسمی کشور، نهادهای دارای مجوز معتبر را مورد ارزیابی قرار میدهد.
حجتالاسلام شرفخانی در پایان با تأکید بر اهمیت نقشآفرینی نهادهای مردمی در حل مسائل اجتماعی و توسعه عدالت اجتماعی، اظهار کرد: جشنواره نشانی نیکوکاری فرصتی برای شناسایی، تقویت و الگوسازی فعالیتهای مؤثر در حوزه نیکوکاری و خیریه است و امیدواریم با مشارکت حداکثری تشکلها، گام مهمی در جهت ارتقای اثربخشی و کیفیت فعالیتهای مردمی برداشته شود.
ارسال نظر