مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران:
حاشیهنشینی و بافت فرسوده؛ چالش جدی کرمانشاه/ مشوقهای ویژه برای نوسازی محلات اختصاص یافت
معاون شرکت بازآفرینی شهری ایران، با اشاره به آمار بالای حاشیهنشینی در کرمانشاه، گفت: تنها در شهر مشهد بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سکونتگاههای غیررسمی زندگی میکنند و کرمانشاه نیز از این بحران مستثنی نیست.

، علیرضا گلپایگانی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در آئین بهرهبرداری همزمان از طرحهای وزارت راه و شهرسازی و بهرهبرداری از ۴ طرح بازآفرینی شهری، با اشاره به افتتاح مرکز فرهنگی و آموزشی و سرای محله فیضآباد کرمانشاه، اظهار کرد: این مرکز با مشارکت مردم راهاندازی شده و انشاءالله چراغش روشن خواهد ماند و برای ساکنین کل محله مفید خواهد بود. وی افزود: «در بازدیدهای اخیر، با چند مسئله تلخ روبرو شدم که لازم است با همت همکاران استانداری، شهرداری، فرمانداری و سایر مدیران و مردم، اوضاع محلات سر و سامان یابد تا کرمانشاه به جایگاه اصلی خود بازگردد.
گلپایگانی با اشاره به وضعیت حاشیهنشینی گفت: بحث حاشیهنشینی در کرمانشاه و کشور آمار مشخصی دارد و متأسفانه شهر کرمانشاه در این زمینه جزو شهرهای با آمار بالا است. من خدمت جناب استاندار نیز عرض کردم که باید به صورت جدی جلوی گسترش حاشیهنشینی و سکونتگاههای غیررسمی در کرمانشاه گرفته شود تا این وضعیت بیش از این افزایش پیدا نکند.» وی افزود: بر اساس قانون، در زمینههای کشاورزی، جهاد کشاورزی مسئولیت دارد و در حوزههای غیرکشاورزی، شهرداری طبق ماده صد مسئولیت دارد.
معاون شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر اهمیت ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی تصریح کرد: هزینه ساماندهی این سکونتگاهها چند برابر هزینه آمادهسازی است و حتی کوچکترین زلزله میتواند آسیب جدی به ساکنین وارد کند. همچنین معضلات و مشکلات اجتماعی در این حوزه بسیار بالاتر است.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر موضوع حاشیه نشینی یادآور شد: حاشیه نشینی یکی از بحرانهای اجتماعی مهم کشور است و ما برای شفاف سازی و تعیین تکلیف نهادهای مسئول از طریق بیت رهبری و پیگیریهای جناب آقای دکتر نژادگیر اقداماتی انجام دادهایم.
گلپایگانی با بیان اینکه مطالعات مبتنی بر عکسهای هوایی ۳۰ سال گذشته نشاندهنده رشد سریع سکونتگاههای غیررسمی در کشور است، افزود: بر اساس این مطالعات، برخی استانها مانند چهارمحال و بختیاری فقط یک شهر با حاشیهنشینی دارند و در یزد فقط شهر یزد و دو لکه کوچک بین ۵۰ تا ۶۰ هکتار دارای حاشیهنشینی هستند؛ اما متأسفانه در استانهایی مثل سیستان و بلوچستان، خوزستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان و به ویژه مشهد در استان خراسان رضوی، آمار حاشیهنشینی بسیار بالاست.
وی تصریح کرد: در شهر مشهد حدود یک میلیون و سیصد هزار نفر در حاشیه شهر و سکونتگاههای غیررسمی زندگی میکنند که بخش قابلتوجهی از آنها شهروندان غیرایرانی هستند.
گلپایگانی در ادامه گفت: در شهر کرمانشاه، محله فیضآباد پر از آثار و بناهای تاریخی ارزشمند است؛ به ویژه تکیههای کرمانشاه که در ایران بینظیر هستند. خانههایی با معماری خاص که با تلاش شهروندان مرمت شده و اکنون به عنوان بومگردی به کار گرفته میشوند. من خودم دیدم که از سراسر ایران و حتی خارج از کشور برای اقامت در این فضاها به کرمانشاه سفر میکنند.
وی تاکید کرد: باید برای حمایت از کسانی که در حوزه بومگردی فعالیت میکنند راهکار پیدا کنیم. با شناختی که از استاندار دارم، برنامه ویژهای برای زیباسازی فیضآباد در دستور کار است و اگر توفیق باشد، حتماً وضعیت فعلی فیضآباد بهبود پیدا خواهد کرد.
او همچنین با اشاره به موضوع بافتهای فرسوده افزود: در کرمانشاه حدود ۴۰۰ هکتار بافت فرسوده وجود دارد که شورای عالی شهرسازی و معماری بستهای تشویقی برای ساخت و ساز این بافتها تصویب و ابلاغ نموده و هر استان با توجه به شرایط خود آن را بومیسازی میکند. در کرمانشاه نیز این کار انجام شده و امیدواریم باعث رونق ساخت و ساز شود.
وی خاطرنشان کرد: نوسازی بافتهای فرسوده تنها موجب مقاومسازی و تابآوری محلات نمیشود، بلکه تامین مسکن جدید هم هست. بخشی از نیاز به مسکن میتواند در این بافتها تامین شود بدون اینکه هزینههای اضافی برای ایجاد زیرساختهایی همچون جاده، مدرسه، درمانگاه یا کلانتری به دولت تحمیل شود؛ چرا که عمده این امکانات در بافتهای فرسوده وجود دارد.
گلپایگانی در پایان اظهار داشت: تمام این اقدامات و برنامهها با همکاری و همدلی همه دستگاهها انجام خواهد شد و امیدواریم شاهد بهبود کیفیت زندگی مردم در کرمانشاه و سراسر کشور باشیم.
ارسال نظر