English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

پشت‌پرده ماجراجویی جدید ترامپ؛ "گنبد طلایی" در پیِ چیست؟

«دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به تازگی از اراده‌اش برای اجرایی کردن طرح پدافندی موسوم به "گنبد طلایی" در آمریکا خبر داده است. طرحی که هزینه ای بالغ بر ۵۰۰ میلیارد دلار روی دست آمریکا می گذارد و البته که از نظر عملیاتی با محدودیت های جدی همراه است.»

پشت‌پرده ماجراجویی جدید ترامپ؛ "گنبد طلایی" در پیِ چیست؟
به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری موج

، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به تازگی دست به یک ماجراجویی جدید زده و از اراده خود و دولتش جهت ایجاد طرح گنبد طلایی برای حفاظت از حریم هوایی آمریکا خبر داده است. ترامپ مدعی شده که این طرح پدافندی قادر خواهد بود که ۱۰۰ درصد موشک های کروز و هایپرسونیک که در صورت یک جنگ احتمالی به سمت آمریکا پرتاب خواهند شد را ساقط کند.

ترامپ گفته است که پیشتر در دوران رونالد ریگان رئیس جمهور اسبق آمریکا، یکچنین طرحی وجود داشت با این حال، ظرفیت های فناورانه لازم برای آن در آمریکا وجود نداشت. با این حال، وی سعی دارد تا پایان دوره ریاست جمهوری چهار ساله خود، این طرح را عملیاتی کند. شبکه سی ان ان آمریکا در ارزیابی اعلام کرده که پیاده سازی این پروژه هزینه‌ای بالغ بر ۵۰۰ میلیارد دلار را روی دست آمریکا خواهد گذاشت. در رابطه با این مساله، توجه به ۲ نکته مهم به نظر می رسد.

اول اینکه در شرایط کنونی اساسا اقتصاد آمریکا کشش اجرایی کردن یکچنین طرحی را ندارد. این همان مساله‌ای است که بسیاری از منتقدان در مورد طرح گنبد طلایی ترامپ مطرح کرده اند. آمریکا اکنون جدای از حوزه خارجی، در عرصه داخلی، با مشکلات اقتصادی قابل توجهی دست به گریبان است که اساسا همین مشکلات سبب شده اند تا نرخ محبوبیت ترامپ در سه ماه نخست حضورش در قدرت، به پایین ترین میزان در میان روسای جمهور بیش از هفت دهه اخیر آمریکا سقوط کند.

حال اینکه در یکچنین وضعیتی، رئیس جمهور آمریکا از هزینه کردن بیش از 500 میلیارد دلار روی یک طرح نظامی سخن می گوید، بیش از پیش نشان می دهد که تا چه اندازه این طرح، از نظر اجرایی با چالش و بحران رو به رو است.

نکته دوم اینکه هنوز فناوری های لازم برای خنثی سازی موشک های هایپرسونیک در حوزه نظامی توسعه نیافته‌اند. کارشناسان معتقدند که در این رابطه محدودیت های فناوری و علمی قابل توجهی وجود دارد و نمی‌توان به این راحتی ها به آن ها دست یافت. البته که همانطور که پیشتر هم گفته شد، این فناوری ها به شدت هزینه‌بر نیز هستند.

کافی است توجه داشته باشیم که ایران در قالب عملیات های وعده صادق 1 و 2، توانست سیل قابل توجهی از سامانه های پدافندی پیشرفته را دور بزند و موشک های هایپرسونیک ایران با قدرت بالا به اهداف خود اصابت کردند. حال در این وضعیت، اینکه رئیس جمهور آمریکا از اجرایی شدن سامانه پدافندی موسوم به گنبد طلایی در کشورش سخن می گوید که می تواند موشک های هایپرسونیک را نیز دفع کند، حداقل با توجه به شرایط فعلی، گزافه ای بیش نیست.

البته که بیراه نیست اگر بگوییم ترامپ این قبیل طرح ها را با هدف معرفی خود به عنوان فردی ممتاز در تاریخ آمریکا مطرح می کند. چیزی که تا حد زیادی به یک عقده روحی برای وی تبدیل شده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه