English

توزیع عادلانه بودجه و حمایت، نسخه تحول فرهنگ ایران از زبان وزیر ارشاد در کرمانشاه

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تاکید بر اهمیت توجه متوازن به استان‌ها، از برنامه‌های وزارتخانه برای تمرکززدایی، حمایت از اقتصاد هنر و شفافیت در تخصیص بودجه فرهنگی خبر داد و خواستار مشارکت و هم‌فکری جامعه هنری سراسر کشور برای توسعه پایدار فرهنگ و هنر شد.

توزیع عادلانه بودجه و حمایت، نسخه تحول فرهنگ ایران از زبان وزیر ارشاد در کرمانشاه
به گزارش خبرنگار کرمانشاه خبرگزاری موج

، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست اصحاب فرهنگ و هنر استان کرمانشاه با اشاره به نقش ویژه استان کرمانشاه در فرهنگ و هنر کشور اظهار کرد: استان کرمانشاه با دارا بودن ظرفیت‌های تاریخی ارزشمند در هر دو دوره قبل و بعد از انقلاب و همچنین دوران دفاع مقدس، زمینه‌های مناسبی برای توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر دارد.

وی افزود: طرح گذرهای فرهنگ و هنر که در سال‌های اخیر آغاز شده و پروژه‌هایی که در دوران کرونا شروع شدند، می‌تواند با خلاقیت و استفاده از اماکن تاریخی و فضای‌های گردشگری استان، به اقتصاد فرهنگ و هنر رونق بخشد.

صالحی با بیان اینکه برخی شهرها مزیت نسبی در حوزه فرهنگ و هنر دارند، اظهار کرد: شهرهای مستعد در این استان‌ها می‌توانند به قطب گردشگری فرهنگی بدل شوند و با ایجاد بازارچه‌ها، کارگاه‌های صنایع دستی و تلفیق برنامه‌های فرهنگی و هنری، به پهنه جهانی ورود کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر این‌که مجموعه سیاست‌ها تنها حمایتی نیست و نگاه اقتصادی به این حوزه اهمیت دارد، خاطرنشان کرد: حوزه فرهنگ و هنر باید بتواند به طور مستقل بازار خود را پیدا کند و نیازی به اتکای صرف به دولت نداشته باشد، اما حمایت‌های حاکمیتی در برخی زیرساخت‌ها ضروری است.

وی افزود: در جلسات متعددی با اصحاب فرهنگ و هنر استان‌ها، به ویژه در استان کرمانشاه، تلاش شد تا دغدغه‌ها مطرح و پیگیری شود و این جلسات بستری برای تعامل و طرح مطالبات باشد. البته طبیعی است که حجم مطالبات بالا و امکانات محدود است، اما همین که حتی بخشی از آنها به سرانجام برسد، ارزشمند است.

صالحی خاطرنشان کرد: کرمانشاه در حوزه زیرساخت‌های فرهنگی و هنری دارای پیشرفت‌های قابل توجهی بوده و انتظار می‌رود با تلاش مدیران استانی بتواند جزو استان‌های برتر در این حوزه قرار گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تمرکززدایی یکی از سیاست‌های اصلی ما در دوره اخیر بوده و تلاش کردیم سهم بودجه استانی را افزایش دهیم تا فرصت‌های بیشتری برای برنامه‌ریزی‌های بومی فراهم شود.

وی اظهار کرد: اصل شفافیت یکی دیگر از محورهای وزارتخانه است؛ هیچ برنامه یا حمایتی نباید بدون انتشار عمومی اجرا شود. این شفافیت هم قدرت نظارت را بیشتر می‌کند و هم موجب افزایش اعتماد عمومی خواهد شد.

صالحی تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار نیست جای هنرمندان یا فعالان فرهنگی تصمیم بگیرد و قیم باشد؛ نقش ما بسترسازی و حمایت برای مشارکت بیشتر بخش خصوصی و فعالان واقعی عرصه فرهنگ و هنر است. در همین راستا، رویکرد واگذاری امور فرهنگی به خود استان‌ها و بخش خصوصی همیشه مورد توجه ما بوده است.

وی در پایان یادآور شد: اقتصاد فرهنگ و هنر هم بعد معنوی و هم بعد معیشتی دارد و باید برای رونق این حوزه به هر دو جنبه توجه کافی شود. ضرورت دارد مسئولان استانی مطالبات اصلی را اولویت‌بندی کرده و برای حل عملیاتی آن‌ها برنامه‌ریزی کنند تا اهداف فرهنگ و هنر استان تحقق یابد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه