چاپ ۳۴۰۰ مقاله پژوهشی توسط محققان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل / ارتقای رتبه دانشگاه از ۴۰ به ۱۷
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از چاپ بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ مقاله پژوهشی توسط محققان این دانشگاه خبر داد و گفت: دستاوردهای علمی دانشگاه موجب ارتقای رتبه آن از جایگاه ۴۰ به ۱۷ در میان دانشگاههای علوم پزشکی کشور شده است.

، فرهاد پورفرضی ظهر امروز در جمع خبرنگاران به تشریح بخشی از دستاوردهای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل پرداخت و اظهار کرد: طی سال گذشته ۱هزار و ۸ طرح تحقیقاتی و پایاننامه در دانشگاه ثبت شده که نتایج آنها در قالب ۴۲۷ مقاله در پایگاههای معتبر بینالمللی مانند Scopus و ISI منتشر شده است.
وی با بیان اینکه از زمان تأسیس دانشگاه تاکنون ۳۴۰۱ مقاله علمی توسط محققان این دانشگاه چاپ شده است، افزود: این مقالات تاکنون بیش از ۸۵ هزار بار توسط سایر پژوهشگران ارجاع (سایتیشن) شدهاند که بیانگر کیفیت بالای این تولیدات علمی است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اردبیل خاطرنشان کرد: تاکنون ۲۸۳ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه در سامانه علمسنجی ثبت شدهاند که میانگین ارجاعات مقالات آنها ۲۴.۷۷ سایتیشن به ازای هر مقاله بوده و این در حالی است که میانگین کشوری این رقم ۱۵ است.
پورفرضی افزود: بر اساس آمار سال ۱۴۰۳، هر عضو هیئت علمی دانشگاه به طور میانگین ۱.۵ مقاله منتشر کرده که ۲۰ درصد این مقالات حاصل همکاریهای بینالمللی است.
وی همچنین به راهاندازی ۷۰ واحد فناوری در دانشگاه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۸ شرکت دانشبنیان نیز در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اردبیل فعال هستند.
پورفرضی با اشاره به موفقیتهای فناورانه دانشگاه افزود: دکتر حسین واثقی، از فناوران مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه، موفق به کسب جایزه البرز (نوبل ایرانی) در شصت و سومین دوره این جشنواره شد که این دستاورد یکی از عوامل مهم در ارتقای جایگاه دانشگاه بوده است.
وی ادامه داد: در جدیدترین رتبهبندی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل موفق به کسب رتبه ۱۷ در میان ۷۸ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی و رتبه ۴ در میان دانشگاههای تیپ ۲ کشور شده است. همچنین کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویان دانشگاه نیز رتبه نخست کشوری را در میان دانشگاههای تیپ ۲ کسب کرده و در جشنواره رازی از رئیسجمهور تقدیر شدهاند.
پورفرضی به دستاوردهای مرکز تحقیقات بیماریهای گوارش استان اردبیل نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس مطالعات انجامشده روی ۲۱ هزار نفر در این مرکز، مصرف روزانه آسپیرین ۸۱ میلیگرمی باعث کاهش ۲۴ درصدی آمار مرگومیر در گروه سنی ۳۵ تا ۷۰ سال شده است.
وی با اشاره به درج نام استان اردبیل در کتاب جهانی "کنترل سرطان" سازمان بهداشت جهانی گفت: برای نخستینبار نتایج تحقیقات علمی استان در حوزه سرطان و بیماریهای گوارش بهعنوان مرجع ملی در این کتاب منتشر شده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اردبیل همچنین به تغییرات جدید در طبقهبندی سنی توسط سازمان بهداشت جهانی اشاره کرد و گفت: بر این اساس، ردههای سنی به شکل نوین بازتعریف شدهاند که شامل نوجوانی (۱۳ تا ۱۷ سال)، جوانی (۱۷ تا ۴۰ سال)، پیشمیانسالی (۴۰ تا ۵۰ سال)، میانسالی (۵۰ تا ۶۵ سال)، نوسالمندی (۶۵ تا ۷۵ سال)، سالمندی (۷۵ تا ۸۵ سال) و کهنسالی (بیش از ۸۵ سال) میشود.
در ادامه این نشست، نتایج چندین طرح تحقیقاتی ارائه شد که از جمله آنها میتوان به تحقیقات خانم دکتر حیدری درباره لیشمانیوز احشایی و تنوع ژنتیکی اکینوکوکوس در دشت مغان، پژوهشهای خانم دکتر حضرتی درباره میکروپلاستیکها، مطالعه دکتر نسیمی دوست درباره تأثیر بالنئوتراپی و اسپا بر اختلالات خواب، ارائه مدل ارتقای سلامت سالمندان توسط دکتر مولایی و بررسی اثرات سموم ارگانوفسفره بر بیماریهای عصبی توسط دکتر دادخواه اشاره کرد.
ارسال نظر