فرماندار شهرستان مریوان خبر داد:
رونق مرز باشماق با همت و تلاش فرمانداری
اسماعیل احمدی شهرستان مریوان ضمن ابراز خوشحالی از سیاست مداران و مردم خواست تا در راستای انتخاب مریوان به عنوان یک تفریحگاه مناسب تلاش کنند، زیرا این شهر از تنوع مسافرتی بالایی برخوردار است و میتواند به کاهش حجم مسافرتها به مناطق شمالی کشور کمک کند.

، فرماندار مریوان در نشست خبری با اشاره به مطرح بودن این شهر در غرب کشور، بر لزوم توجه بیشتر به آن در سطح ملی تاکید کرد.
وی فرصت اربعین را عاملی برای افزایش گردشگران به مریوان دانست و با استناد به گزارشها، خاطرنشان کرد که در نوروز سال ۱۴۰۴، برخی از مسافرانی که در ایام اربعین از این مسیر عبور کرده بودند، مریوان را به عنوان مقصد گردشگری نوروزی خود انتخاب کردند.
احمدی با بیان اینکه مریوان تنها به طبیعت زیبای خود شناخته نمیشود، افزود: امسال در شهر مریوان آبشار صخرهای آبی و تندیس ماموستا قانع توسط استاد هادی ضیاه الدینی ساخته شده است.
ترانشیپ را میتوان زیرمجموعه ترانزیت کالا بهحساب آورد
احمدی در مورد مزایای ترانشیپ برای مرز ایران یادآور شد: ترانشیپ را میتوان زیرمجموعه ترانزیت کالا بهحساب آورد که البته تفاوتهایی با آن نیز دارد. علاوه بر این ترانشیپ در چند سال اخیر بیشتر از راه دریا انجام شده اما سایر روشهای حملونقل نیز کموبیش مورداستفاده قرار میگیرند.
وی همچنین به بافت فرهنگی غنی، رقص کردی، طبیعت بکر، دریاچه زیبای زریوار و غذاهای محلی مریوان اشاره کرد و این موارد را ظرفیت مناسبی برای افزایش گردشگران به این شهر برشمرد.
فرماندار مریوان در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات دولت در راستای توسعه این منطقه پرداخت و گفت: در مجموعه برنامههای راهبردی و تغییرات ملموس و تاثیرگذار، پایانه مرز باشماق حائز اهمیت است و در تراز تجاری رتبه اول و دوم را دارد. وی با اشاره به تلاش دولت برای ارتقای این مرز، تملک اراضی کشاورزی مرز باشماق را مهمترین اقدام در چند سال گذشته دانست.
فرماندار مریوان در ادامه با اشاره به اینکه امسال محوطه ترانشیپمنت مرز باشماق راهاندازی خواهد شد، افزود: در حال حاضر بیش از ۲۰۰۰ نفر در این مرز مشغول به کار هستند و موجب اشتعالزایی شده است.
احمدی به اجرای طرح ساماندهی مرز باشماق اشاره کرد و گفت: این پروژه با پیشرفت فیزیکی ۲۳ درصدی در حال انجام است و در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار اجرا میشود.
وی با توجه به تجاری بودن مرز، از تردد مسافربری نیز در آن خبر داد و اعلام کرد که روزانه ۷ هزار نفر از این مرز تردد میکنند.
احمدی بیان کرد: مریوان، با تمام ظرفیتهای فرهنگی، طبیعی و تاریخیاش، نیازمند توجه و حمایت جدی است تا بتواند جایگاه واقعی و نقش کلیدی خود در توسعه منطقهای و ملی را به دست آورد، اجرای برنامههای جامع، تبلیغات گسترده، و سرمایهگذاری در میراث فرهنگی میتواند این منطقه را به یکی از قطبهای مهم گردشگری و فرهنگ کشور بدل کند و اقتصاد محلی و منطقهای را متحول سازد.
در پایان نشست خبری ، خبرنگاران مهمان روستای زیبایی هلی زاباد مریوان و مهمان نوازی بی نظیر مردم این روستا بودند .
رقص و پایکوپی ،ساز و دف ، سفره ای گرم، و رنگین با دسپخت بینظیر بانوان این روستای زیبا ، قلبی مهربان و احترام به مهمان، از جمله ویژگی های بارز این مردم خونگرم است که در گذر زمان حفظ شده و به عنوان یکی از جاذبه های فرهگی ایران، مورد تحسین و ستایش بسیاری از مردم در سراسر جهان قرار گرفته است.
ارسال نظر