English

رئیس مجلس در نشست خبری:

بین ۵۰ تا ۷۰ درصد درآمد خانوار صرف هزینه می‌شود/وعده صادق ۳ حتمی است

قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری با خبرنگاران تصریح کرد: در حال حاضر بین ۵۰ تا ۷۰ درصد درآمد خانوارها صرف هزینه مسکن میشود. در این راستا باید دولت با اختیار زمین به طبقات ضعیف اجازه ساخت و ساز بدهد و لزومی ندارد خودش متولی ساخت باشد.

بین ۵۰ تا ۷۰ درصد درآمد خانوار صرف هزینه می‌شود/وعده صادق ۳ حتمی است
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج

، محمدباقر قالیباف عصر روز سه‌شنبه، ۷ آذر ۱۴۰۳ ، نخستین نشست مطبوعاتی محمدباقر قالیباف با حضور ده ها رسانه داخلی و خارجی برگزار شد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد مسکن گفت: مشکل مسکن در معیشت اساسی است. از همه می خواهم این موضوع را در کشور رها نکنند. چون هر قدر تلاش کنیم نهایت ۲۰ تا ۳۰ حقوق ها را افزایش میدهیم که به اندازه تورم هم نیست. لذا هزینه مسکن در خانوار بین ۵۰ تا ۷۰ درصد درآمد را شامل می شود. ضمن اینکه نداشتن مسکن تبعات اجتماعی هم دارد.

قالیباف افزود: برای حل این موضوع دو نکته باید مورد توجه قرار بگیرد. اول اینکه مشکل به رسمیت شناخته شود. به این معنا که از همه ظرفیت ها استفاده کنیم. اگر یک نفر در همه عمرش یک سوم حقوقش را پس انداز کند در هفتاد سال قادر نمی شود خانه زیر یکصد متر بخرد حتی اگر جزو دهک های یک تا پنج باشد.

ما در مجلس مسکن در اولویت قرار دارد باید تولید مسکن را پیگیری می کردیم. جلو احتکار را می‌گرفتیم. نرخ مسکن هم باید کنترل میشد. الان برای هر سه تا قانون تصویب شده است. در برنامه هفتم هم بدان توجه شده است. من معتقدم روش های اجرایی در مسکن درست نیست. اینکه چه کسی باید مسکن بسازد؟ قطعا دولت نباید متولی باشد. در این راستا دولت باید زمین را تهیه کند. الان زمین حداقل ۵۰ درصد قیمت تمام شده خانه را شامل میشود. یک جاهایی باید زمین را رایگان در اختیار طبقات ضعیف قرار دهد.

وی افزود: ما کمتر از یک میلیون هکتار تحت پوشش مسکن در کشور داریم. سازمان ملی مسکن بیش از زمین هایی که ساخته شده، همین قدر زمین خالی در اختیار دارد. پس زمین وجود دارد. در برنامه هفتم هم گفتیم ۲ دهم درصد که می شود ۳۰۰ هزار هکتار، دولت در اختیار مردم قرار دهد. ما باید در توزیع فضایی مسکن توجه کنیم. دولت خود را باید مکلف بداند که به طبقه ضعیف زمین بدهد.

رئیس مجلس درباره توافق آتش بس لبنان تصریح کرد: ما از این توافق استقبال می کنیم. امیدواریم این آرامش در غزه هم برقرار شود. اما بحث نتانیاهو که متمرکز بر ایران است، حرف گزافی است. آنها فکر می‌کردند با حادثه پیجر و شهادت نصرالله ، حزب‌الله تضعیف شده است. من در سفرم به لبنان در بین مردم درایت و صبر دیدم، حزب‌الله را زنده دیدم. من در ژنو گفتم حزب‌الله زنده تر از همیشه است. نتانیاهو میداند با هفت لشکر به جنوب لبنان آمد تصرف کند اما نتوانست و شکست خورد. تا دیشب حزب الله تل آویو را میزد. ما هم حتما وعده صادق ۳ را داریم اما زمانش جزو عملیات است و در وقت و زمان خودش خواهد بود.

قالیباف درباره لایحه بودجه سال آینده گفت: موضوعات بودجه هنوز در ابتدای کار است و هنوز بخش کلان مطرح شده است و بحث صرفا هنوز در کمیسیون تلفیق قرار دارد و قانون نشده است. ما همه تلاش مان را کردیم که به اندازه تورم حقوق را افزایش دهیم. البته ما معتقدیم این بودجه در هزینه های جاری افزایش دارد که باید اصلاح شود. افزایش حقوق بین ۲۰ تا ۳۰ درصد پیش بینی شده است. همچنین ۸ درصد در قانون جوانی جمعیت برای دولت هزینه دارد. یعنی افراد شامل این قانون شوند این ۸ درصد هم به درآمدشان و حقوقشان افزوده میشود. ما حداقل حقوق ۱۳ میلیون درنظر گرفتیم. این رقم برای بازنشستگان ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است. هر کسی درآمدش ماهانه ۲۴ میلیون باشد معاف از مالیات است. سعی کردیم با این سیاستها تورم را پوشش دهیم. ۱۱ میلیارد یورو هم برای کالاهای اساسی و دارو در نظر گرفتیم.

وی در مورد کنترل سوپر انقلابی ها در مجلس بیان کرد: مجلس محل نگاه های مختلف است. لذا در این زمینه احساس مشکلی نمیکنم و این نماد زنده بودن مجلس است. مجلس دوازدهم از مجلس قبلی عقلانیت انقلابی اش بیشتر است. چون افراد موثر مجلس یازدهم به مجلس دوازدهم آمدند. تصمیمات جلسه سران هم میشود در اینجا پیاده کرد. کاهش جلسه با حضور رهبری برگزار میشود. اما همه متعهد هستیم مسیر قانون را پیروی کنیم. اگر تصمیمی برای توقف قانون گرفته شود، برای مدت یکسال است. هماهنگی دولت و مجلس وجود دارد.

رئیس مجلس همچنین اعلام کرد: لایحه عفاف و حجاب ۲۳ آذر ابلاغ میشود چون قانون است. چون سالگرد حوادث ۱۴۰۱ بود کمی زمان برد که ابلاغ شود.

قالیباف درباره نظارت مجلس بر دولت خاطر نشان کرد: وفاقی که با رای نیاوردن یک فوریت یک لایحه بهم بخورد، نبودنش بهتر است. وفاق مبانی دارد. امروز دولت و مجلس معتقدیم برنامه هفتم میثاق ملی ماست. سلایق سیاسی مختلف هم یک واقعیت است. جایگاه ظریف در دولت طبق قانون، غیرقانونی است. ما در موضوعات مهمی مثل انرژی و مسکن باید هماهنگ‌تر عمل کنیم. نظارت مجلس هم سیستمی و جمعی است.

وی در مورد سطح کنونی مبادلات و همکاری های پارلمانی ایران و چین گفت: بدون شک چین یکی از کشورهای نزدیک و متحد ماست. باید روابط با چین را توسعه دهیم و این اراده همه مقامات کشور ماست. ما با چین، دوست، دشمن و منافع مشترک داریم. لذا ارتباطات ما راهبردی است. امروز ما فرصت های بزرگترین با چین حتی در اوراسیا داریم. اما هنوز به این سطح روابط نرسیدیم ولی پایه های روابط دوجانبه را به حد قابل قبولی برسانیم تا به سطح روابط منطقه و بین المللی برسید.

قالیباف در مورد نقش مجلس برای جلوگیری از افزایش قیمتها گفت: در بحث تورم کاسب و مغازه دار عاملش نیستند و راهکار حل تورم هم تنبیه کاسب نیست. اما منکر این نیستم که برخی گران فروشی میکنند اما ریشه تورم در میرداماد، پاستور و بهارستان است. یعنی بانک مرکزی، دولت و مجلس باید تورم را حل کنند. یک علت تورم بانکها هستند به این معنا که نقدینگی افزایش می‌یابد ، ارزش پول از بین میرود که باعث تورم میشود. هزینه های دولت بالا میرود. اوراق منتشر میشود. ولی تولید افزایش نمی‌یابد. اینها عامل تورم هستند. در برنامه هفتم برای همه مسایل اقتصادی راهکار وجود دارد تا رشد رخ دهد، کنترل نقدینگی صورت بگیرد.

رئیس مجلس در خصوص ناترازی انرژی در کشور اظهار داشت: با شوتی، دبه و وانت روزانه بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر سوخت قاچاق میشود؟! دولت و مجلس این مسئله را پذیرفته اند. وظایف هر قوه هم در اینجا مشخص است. انرژی کالای انحصاری دولت است. ما در پیک مصرف ۲۵۰ میلیون مترمکعب گاز در نیروگاه‌ها مصرف میشود. لذا تولیدکننده و مصرف‌کننده اصلی مابین رفت و آمدها و حساب کتاب مترمکعب ممکن است درنظر گرفته نشود. ما همینقدر که مصرف میکنیم، همینقدر هدر میدهیم. منظورم این نیست که خودروهای ما پرمصرف است. پیگیری رشد اقتصادی ۸ با این هدررفت مقدور نیست.

وی در مورد امکان اصلاحات اقتصادی و ارتباطش با رفع تحریم ها عنوان کرد: تحریم کاغذ پاره نیست و اثرگذار است. اما اینکه این حجم از انرژی را هدر میدهیم ربطی به تحریم ندارد. قانون اقدام راهبردی نیامد که مانع برجام شود اما به برجام کمک کند. طبق این قانون توافق باید به انتفاع اقتصادی واقعی شود. ما از این قانون دفاع میکنیم. ولی مگر با آمریکا مذاکره نکردیم؟! صداقت آمریکا کجا رفت؟! در بحث هسته‌ای معتقدیم هرجا انتفاع اقتصادی برقرار شود، ما موافق هستیم. شما به رفتار آژانس نگاه کنید.

رئیس مجلس درباره قانون عفاف و حجاب و تجهیزات اجرای آن گفت: حجاب قانون دارد و ربطی به قانون اخیر ندارد. این قانون لایحه است، یعنی قوه قضاییه تهیه کرده به دولت داده و سپس به مجلس رسیده است. در مجلس فقط بحث قضائی و جرم انگاری مطرح بود. ما در مجلس به این جمع‌بندی کردیم که ابعاد مختلف حجاب دیده شود که بعد شرعی، سیاسی، حقوقی، هویتی، فرهنگی دارد. پس نگاه سلبی درست نیست. و مجلس بعد ایجابی هم بدان افزود. در سال ۱۴۰۱‌مشخص شد جز نیروی انتظامی ۳۱ دستگاه دیگر وظایف خود را انجام ندادند. ما با قانون اخیر آن دستگاه ها مکلف به اجرای وظایف کردیم. ما سعی کردیم سطح بندی جرم انگاری را مشخص کنیم. مثلا درگیری مستقیم را جلویش گرفته شده است. گشت ارشاد دیگر نیست. ضمانت اجرا هم مشخص شده است. تجهیزات مورد نیاز هم باید آماده شود. یک مقداری هم آماده شود.

قالیباف در خصوص ازسرگیری مذاکره و گره زدن اقتصاد کشور به مذاکره گفت: این کار درست نیست. ما در حوزه مذاکره باید انتفاع اقتصادی را دنبال کنیم. صرف اینکه بگوییم با مذاکره مشکلات حل میشود، درست نیست و برجام این را نشان داد.

وی درباره تصویب قانونی در مجلس برای اثرگذاری بر روابط با غرب اظهار داشت: دولت جدید آمریکا با رقیبش برای ما فرق دارد. زیرا رئیس این دولت شهید سلیمانی را به قتل رساند. ترکیب همکارانش هم نشان میدهد که همواره خلاف ملت ایران بوده اند. ولی هیچ قضاوتی الان نداریم و منتظریم ببینیم در عمل چه میکنند. آن عمل مسیر ما را مشخص میکند.

رئیس مجلس در مورد مافیای خودرو گفت: ما در سیاستگذاری در خودرو اشتباه کردیم و امروز دلال ها سود می‌برند. ما با فروش خودرو، لاتاری راه انداخته ایم. وقتی رقابت نباشد نتیجه همین میشود. اگر به تولید بیش از اندازه رانت بدهیم اما آن را از بین می‌بریم. ما رقابت خودرو را از بین بردیم.

قالیباف در مورد برنامه های جمهوری اسلامی ایران در حمایت از لبنان گفت: پیوندهای ما عمیق است و در آینده هم این ارتباطات و پیوندها ادامه دارد و این از اولویت های سیاست های ماست. ما در کشورهای اسلامی میتوانیم برای تحول زیرساخت ها استفاده کنیم.

وی درباره بودجه فرهنگی گفت: اینکه مسائل اقتصادی اولویت ما است این طور نیست که فرهنگ را فراموش کنیم. در حوزه انرژی یکی از عوامل کاهش مصرف، مسائل فرهنگی است. ما در سال قبل از بخش سود شرکت ها درصدی برای فرهنگ گذاشتیم. اما بودجه سال بعد هنوز نهایی نشده اما نسبت به سال قبل این رقم بیشتر می‌شود.

 

بیشتر بخوانید:

نشست خبری رئیس مجلس شورای اسلامی

 

رئیس مجلس در مورد افزایش نرخ بنزین اظهار داشت: در این بخش بنا نیست تصمیمات شوک آور گرفته شود. این نگاه دولت و مجلس است. جلوگیری از اسراف اولین راهش افزایش قیمت نیست. در حوزه سوخت اولین موضوعی که باید در موردش حرف بزنیم، بنزین نیست. کل سهم بنزین در انرژی ۹ درصد است ولی سهم گاز ۷۰ درصد است. ولی همه قبول داریم این نوع مصرف و قیمت گذاری درست نیست و باید این مسئله را به رسمیت بشناسیم. اگر قرار به تصمیمی است باید مردم هم منتفع شوند. الان ۵۲ درصد خانوار از بنزین استفاده میکند و ۴۸ درصد خودرو ندارند. نابرابری از ناترازی دردناک تر است.

قالیباف در مورد گرانی و نرخ ارز ترجیحی تصریح کرد: دولت با این طرح همراه است که اگر نرخ ارز ترجیحی افزایش یابد باید کالابرگ در دستور کار قرار بگیرد. الان به ۸۲ میلیون نفر یارانه داده میشود که دیگر معنا ندارد.

وی در خصوص روابط مجالس ایران و عراق و تاثیر آمریکا بر این مناسبات بیان کرد: براساس سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، روابط پارلمانی برقرار است. در موضوعات اقتصادی بیشترین ارتباطات را با هم داریم. آمریکا هم از این راضی نیست و مانع تراشی میکند. اما تلاش دو طرف حل مسائل مرزی و اقتصادی هستیم. در جنایت فرودگاه بغداد همکاری نزدیکی در سطح بین‌المللی بین دو کشور در حال انجام است. پارلمان عراق تصمیم به اخراج آمریکا گرفت و بخشی از این کار انجام شد. در موضوع فلسطین این ارتباطات بین ایران و عراق برقرار است.

رئیس مجلس در مورد سطح همکاری های ایران و روسیه گفت: ما با روسیه منافع مشترک داریم. در حوزه نظامی و تکنولوژی ارتباط نزدیکی بین ماست. اما ما هنوز نتوانستیم از این ظرفیت ها به طور کامل استفاده کنیم. سفر پزشکیان در آینده به مسکو، توافق نهایی راهبردی به امضا دو طرف می‌رسد و باعث شتاب در روابط میشود.

قالیباف درباره فیلترینگ اعلام کرد: من در زمان انتخابات هم گفتم که مخالف فیلترینگ به این شکل کنونی مخالف هستم. اساس این فیلترینگ حوادث ۱۴۰۱ بود که لازم هم بود. ولی ادامه اش درست نبود. گزارش ها نشان میدهد آسیب های اخلاقی کم نشده است اما برای کاهش آسیب ها باید کارهایی باید کرد. لذا فیلترینگ باید با پختگی و برنامه دقیق پیش برده شود. یکی از کارها این است که پلتفرم های داخلی تقویت شوند. همچنین در این بخش امنیت خانواده و کسب و کار برقرار باشد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه