English

ظرفیت تولید پتروشیمی ایران تا پایان سال به ۱۰۷ میلیون تن می‌رسد / ۱۵ طرح جدید با ۶ میلیارد دلار سرمایه آماده بهره‌برداری

مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی از افزایش ظرفیت اسمی تولید پتروشیمی کشور به ۱۰۷ میلیون تن تا پایان سال خبر داد و اعلام کرد: ۱۵ طرح جدید پتروشیمی با مجموع سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری امسال به بهره‌برداری می‌رسند.

ظرفیت تولید پتروشیمی ایران تا پایان سال به ۱۰۷ میلیون تن می‌رسد / ۱۵ طرح جدید با ۶ میلیارد دلار سرمایه آماده بهره‌برداری
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

، حسن عباسی‌زاده، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی، در نشست خبری بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، از رشد چشمگیر ظرفیت تولید پتروشیمی کشور خبر داد و اعلام کرد: ظرفیت اسمی نصب‌شده صنعت پتروشیمی ایران به ۹۷ میلیون تن رسیده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری این رقم به ۱۰۶ تا ۱۰۷ میلیون تن افزایش یابد.

عباسی‌زاده با اشاره به اهداف برنامه هفتم توسعه، افزود: طبق این برنامه، ظرفیت تولید پتروشیمی کشور باید به ۱۳۱ میلیون تن برسد و زنجیره تولید اتیلن، متانول و سایر فرآورده‌ها نیز تکمیل شود.

وی همچنین اظهار داشت: در سال گذشته ۴۲ میلیون تن محصول پتروشیمی تولید شد که ۲۹ میلیون تن از آن به ارزش ۱۳ میلیارد دلار صادر و ۱۳ میلیون تن نیز با ارزشی معادل ۱۱ میلیارد دلار در داخل کشور مصرف شد. این در حالی است که ارزش هر تن محصولات صادراتی پتروشیمی ۴۵۰ دلار و ارزش فروش داخلی به دلیل ارزش افزوده بالا، ۸۵۰ دلار بوده است.

مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی در ادامه گفت: در سال جاری ۱۵ طرح پتروشیمی با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۶ میلیارد دلار به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین چهار طرح تأمین خوراک نیز در دستور کار قرار دارد که نقش مهمی در پایداری تولید خواهند داشت.

وی همچنین به برنامه جمع‌آوری گازهای همراه نفت (فلرینگ) اشاره کرد و گفت: از ۵۵ مشعل در حال سوختن، تاکنون ۱۰ فلر خاموش شده و تا خرداد امسال این عدد به ۱۴ خواهد رسید. تا پایان سال نیز بخش عمده این مشعل‌ها خاموش و گاز حاصل به پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس منتقل خواهد شد.

عباسی‌زاده درباره پروژه NGL ۳۱۰۰ نیز گفت: این طرح برای جمع‌آوری خوراک پتروشیمی‌ها نهایی شده و تا شهریور به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین امسال ۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در طرح‌هایی با ظرفیت ۹ میلیون متر مکعب گاز و ۸۵۰ بشکه نفت در روز برنامه‌ریزی شده است.

وی با اشاره به دستور مقام معظم رهبری در تسریع قراردادهای دولتی، از امضای قرارداد جدید میان پتروفرهنگ و پتروشیمی باختر برای کنترل روزانه یک میلیون متر مکعب گاز خبر داد.

عباسی‌زاده همچنین از برنامه شرکت برای رونمایی از سه تجهیز مهم پتروشیمی تولید داخل در سال جاری خبر داد و گفت: استفاده حداکثری از توان داخلی در اجرای طرح‌های پتروشیمی در دستور کار است.

در ادامه نشست، علی‌مراد، معاون برنامه‌ریزی شرکت ملی پتروشیمی نیز اعلام کرد: در سال گذشته ۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تن محصول پتروشیمی در بورس کالا عرضه شد که رشد ۱۰ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین ۱۶۶ هزار تن محصول پتروشیمی و هیدروکربنی نیز برای پالایشگاه‌ها تامین شده است.

وی افزود: در مسیر حرکت به‌سوی تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر، تفاوت قیمت متانول (۳۰۰ دلار در هر تن) و اتانول (۸۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار در هر تن) نشان می‌دهد باید تمرکز بر توسعه زنجیره ارزش ادامه یابد.

عباسی‌زاده در پایان با تاکید بر رویکرد تنوع‌بخشی به بازارهای صادراتی، بازار کشورهای عراق، پاکستان و ترکیه را به‌عنوان اولویت‌های جدید صادرات پتروشیمی ایران معرفی کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه