رئیس دانشگاه جامع و بینالمللی پلیس:
نام دانشگاه امین انتظامی تغییر می کند/ پلیس ابعاد اجتماعی فستیوال کوچه را بررسی می کند
رئیس دانشگاه جامع و بینالمللی پلیس گفت: در روزهای آینده، نام این دانشگاه به "دانشگاه جامع و بینالمللی پلیس" تغییر خواهد کرد، چرا که هم پذیرای دانشجویان خارجی هستیم و هم به عنوان یک دانشگاه جامع شناخته شده هستیم.

، سردار امیرحسین یاوری رئیس دانشگاه جامع و بینالمللی پلیس، در نشستی خبری که امروز برگزار شد، اظهارداشت: در روزهای آینده، نام این دانشگاه به "دانشگاه جامع و بینالمللی پلیس" تغییر خواهد کرد، چرا که هم پذیرای دانشجویان خارجی هستیم و هم به عنوان یک دانشگاه جامع شناخته شده هستیم.
وی افزود: این مرکز علمی در میان ۱۲ دانشگاه وابسته به دستگاههای اجرایی کشور، رتبه هفتم را به دست آورده و پیشبینی میشود با ثبت عملکرد سال ۱۴۰۳، رتبه آن تا جایگاه دوم یا سوم ارتقا یابد.
سردار یاوری در تبیین جایگاه این دانشگاه در نظام آموزش جهانی خاطرنشان کرد: دانشگاهها در دنیا به پنج نسل تقسیم میشوند که شامل نسل اول آموزشی، نسل دوم پژوهشی، نسل سوم کارآفرین، نسل چهارم مؤثر در حکمرانی و نسل پنجم تمدنساز می شود، دانشگاه جامع و بینالمللی پلیس اکنون در دسته دانشگاههای نسل چهارم قرار دارد.
رئیس دانشگاه جامع علوم انتظامی امین تصریح کرد: سه مأموریت اصلی دانشگاه، تربیت فرماندهان پلیس، تولید دانش بومی پلیسی و توسعه دیپلماسی علمی است، در جلساتی که با کشورهای مختلف داریم، علاقهمندی زیادی برای همکاری وجود دارد.
وی عنوان کرد: اخیراً اعزام اساتید به چین را آغاز کردیم و همچنین شش استاد چینی نیز برای تدریس به ایران آمدند.
سردار یاوری با بیان اینکه دانشگاه در حال حاضر دارای هشت رشته تحصیلی در سطوح کارشناسی ارشد و دکتری است، گفت: مزیت ما این است که مدارک ارائه شده تخصصی و مرتبط با مأموریتهای پلیسی هستند؛ مانند دکترای پیشگیری از جرم، مقابله با جرم، راهنمایی و رانندگی، و مرزبانی. این در حالی است که در بسیاری از کشورهای جهان مدارک عمومی مانند حقوق به نیروهای پلیس اعطا میشود.
رئیس دانشگاه جامع علوم انتظامی امین از آمادگی دانشگاه برای ارائه بیش از ۱۰۰ دوره کوتاهمدت خبر داد و افزود: ما دورههایی برای موضوعاتی چون پیشگیری انتظامی، مدیریت بحران، و حتی آموزش هوش مصنوعی با گرایش کنترل جرایم آماده کردهایم که میتواند برای نهادهایی چون شهرداریها، استانداریها و سازمانهای بحران کشور بسیار کاربردی باشد.
نوآوری در سنجش شایستگی مدیریتی در پلیس
سردار یاوری در ادامه سخنان خود، از راهاندازی «مرکز سنجش رفتار و توانمندیهای مدیران» خبر داد و گفت: این مرکز با استفاده از شش نرمافزار تحلیلگر، به سازمانها و نهادها کمک میکند تا در انتصاب مدیران خود به شکل شایستهسالارانهتری تصمیمگیری کنند.
وی همچنین از راهاندازی اولین «اتاق بازیهای انتظامی با تمرکز بر عملیاتهای پلیسی مرکب» در آینده نزدیک خبر داد و بیان کرد: این پروژه با هدف تمرین و هماهنگی عملیاتهای پلیسی پیچیده بین استانها طراحی شده و امیدواریم در هفته فراجا بهصورت رسمی رونمایی شود.
سردار یاوری از اعزام چند نیروی این دانشگاه به استان بوشهر خبرداد و گفت: این افراد در بوشهر جوانب اجتماعی فستیوال کوچه را بررسی میکنند.
رئیس دانشگاه جامع و بینالمللی پلیس در ادامه تشریح برنامهها و دستاوردهای این مجموعه علمی، از راهاندازی مجموعهای از آزمایشگاههای تخصصی با همکاری دانشگاهها و نهادهای معتبر خبر داد.
وی افزود: مرکز سنجش رفتار و توانمندیهای مدیران راهاندازی شده و آماده همکاری با نهادهاست تا با انجام آزمونهای تخصصی، میزان شایستگی افراد برای تصدی سمتهای مدیریتی سنجیده شود. این آزمونها با شش نرمافزار تحلیلی انجام میشود و به تصمیمگیریهای شایستهسالارانه در شبکه مدیریتی کشور کمک میکند.
وی افزود: در هفته فراجا، چند پروژه کلیدی رونمایی خواهد شد، از جمله آزمایشگاه حشرهشناسی جنایی که با همکاری دانشکده بهداشت دانشگاه تهران راهاندازی شده است. این آزمایشگاه به بررسی صحنههای جرم، بهویژه در موارد کشف جنازه در محیطهای طبیعی، کمک میکند تا از طریق بررسی نوع و زمان تخمگذاری حشرات، زمان تقریبی مرگ تعیین شود.
سردار یاوری همچنین از همکاری با پژوهشکده رویان برای راهاندازی آزمایشگاه ژنتیک جنایی خبر داد و تصریح کرد: در این مرکز با بهرهگیری از فناوری DNA، عوامل مؤثر در وقوع جرم و هویت مجرمان با دقت بالایی شناسایی میشود.
وی از راهاندازی «پژوهشکده مبارزه با مفاسد اداری» با همکاری سازمان بازرسی کل کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: این پژوهشکده بهدنبال تولید دانش کاربردی برای پیشگیری از فساد و ارتقای سلامت نظام اداری کشور است.
رئیس دانشگاه پلیس تأکید کرد: در حال راهاندازی یک آزمایشگاه هوش مصنوعی هستیم که با همکاری چند دانشگاه کشور در چهار حوزه پیشبینی، پیشگیری، مقابله و ترمیم پس از جرم فعالیت خواهد کرد. از طریق این آزمایشگاه، میتوان با تحلیل دادهها روندهای وقوع جرم را شناسایی و حتی محل و زمان احتمالی جرائم آینده مانند سرقت مسلحانه را پیشبینی کرد.
وی افزود: در بخش ترمیم نیز تمرکز ما بر بازسازی روانی جامعه پس از وقوع جرائم سنگین مانند قتلهای زنجیرهای یا اقدامات مسلحانه است. خبرنگاران در این حوزه نقش مهمی دارند تا جامعه دچار التهاب و آسیب روانی نشود.
رئیس دانشگاه با اشاره به توسعه بازیهای انتظامی ترکیبی بیان کرد: این بازیها در قالب شبیهسازهای عملیاتی برای معاونان عملیات طراحی شده و با بهرهگیری از واقعیت مجازی (VR) به پلیسها کمک میکند تا در شرایط نزدیک به واقعیت با سناریوهای پیچیده و چندمنظوره مقابله کنند. این برنامه قرار است در هفته فراجا رونمایی شود.
وی همچنین از آغاز برنامهای برای بهکارگیری سربازان نخبه با مدرک دکتری در حوزههای هوش مصنوعی، متاورس و هوشمندسازی خبر داد و عنوان کرد: از ظرفیت این نخبگان برای توسعه فناوریهای نوین در دانشگاه بهره میگیریم و در حال طراحی و اجرای کیوسکهای اطلاعرسانی متصل به هوش مصنوعی در سطح دانشگاه هستیم.
در پایان، رئیس دانشگاه با اشاره به روند رو به رشد این مجموعه گفت: ما در حال حرکت به سمت دانشگاه نسل پنجم هستیم؛ دانشگاهی تمدنساز که علاوه بر آموزش و پژوهش، نقش تعیینکنندهای در حکمرانی و امنیت پایدار ایفا کند.
ارسال نظر