سرخط خبرها
  • استقلال و معمای قرارداد‌های پایان فصل
  • بازسازی روزهای سخت کرونا در سریال «تیم درمان»
  • خفتگیری از دختر دانشجو در خراسان شمالی
  • الزام ساخت پناهگاه در ساخت‌وساز‌های جدید
  • آرامکو: ذخایر نفت جهان به سطح نگران‌کننده‌ای کاهش یافته است
  • ناگویا؛ میزبانی پرحاشیه بازی‌های آسیایی
  • فلسطین اولین حریف تیم ملی در تورنمنت بصره شد
  • ریزش معدن کروم بیدوئیه در فاریاب/ احتمال وجود افراد حبس شده در معدن
  • عارف: مسئولیت صرفه‌جویی را صرفاً بر عهده مردم نگذاریم
  • سرلشکر عبداللهی: اگر جنگ جدیدی آغاز شود، آتش آن دامن همه را فرا می‌گیرد
  • اعدام ۲ نفر از عوامل اصلی شهادت ۴ مأمور پلیس در اصفهان
  • پزشکیان: نیروی انتظامی از ستون‌های استوار امنیت کشور است
  • ۴۱ فروند هواپیمای MD از مهر امسال اجازه پرواز ندارند
  • تردد با اسکیت و اسکوتر در معابر عمومی ممنوع است
  • احتمال اعدام فرد مهاجم در پرواز فلای‌دبی
  • دستگیری متهمان کلاهبرداری ۵۲۸ میلیارد تومانی در بازار طلا
  • وزیر ارتباطات: اینترنت ماهواره‌ای مکمل شبکه‌های زمینی است
  • حذف چک‌های رمزدار از چرخه بانکی/ چک‌های رمزدار قبلی همچنان معتبرند
  • زمان رسیدگی پرونده علیرضا بیرانوند در دادگاه CAS مشخص شد
  • تیم ملی المپیاد نجوم ایران برای سومین سال پیاپی قهرمان جهان شد

رئیس سازمان بازرسی از سیر نهایی سامانه گزارشگران فساد خبر داد

ذبیح‌الله خداییان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: سامانه گزارشگران فساد تقریبا مراحل نهایی خود را طی می‌کند و به‌صورت هوشمند دایر است.

نشست خبررئیس سازمان بازرسی کل کشور
به گزارش خبرگزاری موج

، ذبیح الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در برنامه صف اول با اشاره به این که فساد یک جرم سازمان‌یافته، پیچیده و فراملی است، گفت: گاهی یک جرم در چند کشور و مجرمین با هم فعالیت و همکاری دارند؛ آثار جرم بسیار گسترده است.

رئیس سازمان بازرسی ادامه داد: ما در جهان کنوانسیونی به نام کنوانسیون مبارزه با فساد داریم و ایران هم عضو آن است، در آنجا برای کشورهای عضو تکالیفی مشخص شده است.

وی درباره این که از سال ۱۳۸۸ تاکنون چند درصد از محقق شده است، گفت: فساد چیزی است ک در هر حال وجود دارد. هیچ دستگاهی این درصد را نگرفته است، مهم عزم مسئولین در دولت و قوه قضاییه برای مبارزه با فساد است. اینکه چقدر موفق شدیم هنوز جای کار دارد.

خداییان درباره عملیاتی شدن سامانه گزارشگران فساد اظهار کرد: ما در این زمینه قوانین مختلفی داریم؛ قانون در مبارزه با فساد کم نداریم. قانون حمایت از گزارشگران فساد تصویب شده است، در قانون مقرر شده سازمان بازرسی با کمک سایر دستگاه‌های گزارش‌گیرنده سامانه‌ای طراحی کنند که گزارشگران گزارش فساد را بدهند؛ این سامانه را پیش از این در سازمان بازرسی داشتیم آن را با کمک سایر دستگاه ارتقا بخشیدیم و تقریبا مراحل نهایی خود را طی می‌کند و به‌صورت هوشمند دایر است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: ریاست قوه قضاییه بارها تاکید کرده اند که اولویت را باید بر پیشگیری بگذاریم نه برخورد با افراد؛ سعی کردیم این را در سرلوحه کارها قرار دهیم؛ سعی کردیم پیشگیری به صورت علمی باشد، سعی کردیم از نظر نخبگان استفاده کنیم. اندیشکده‌ای در دانشگاه امام صادق (ع) دایر کردیم، آسیب‌ها را شناسایی می‌کنیم و در اختیار مسئولین در دولت‌های مختلف قرار می‌دهیم و نظارت می‌کنیم.

وی ادامه داد: در موارد مهم مانند شفافیت، سال گذشته همایشی برگزار کردیم. حدود دو هزار بستر فساد شناسایی کردیم؛ ۲۱۳ گلوگاه فساد را نیز شناسایی کردیم و در دستور کار قرار دادیم که بتوانیم با کمک دستگاه‌ها نسبت به رفع آن اقدام کنیم، در سال گذشته ۶ هزار و ۱۱۲ پرونده نظارت و بازرسی داشتیم. نتیجه این بازرسی حدود حدود ۱۰ هزار و ۶۱۸ گزارش بود که از این تعداد قریب به ۶ هزار و ۵۰۰ گزارش جنبه هشداری داشتند. نتیجه این بازرسی‌های ما حدود ۱۶ هزار ۷۴۱ پیشنهاد اصلاح فرآیند بوده است، بیشتر گزارشات ما جنبه هشداری و پیشگیرانه داشته است.

خداییان همچنین درباره آلودگی هوا، با تاکید بر این که قانون هوای پاک قانونی است که حدود ۱۷۶ تکلیف را برای ۲۱ دستگاه مشخص کرده است، افزود: ناظر اصلی سازمان حفاظت محیط زیست است، دستگاه‌ها تکالیفی بر عهده دارند و سازمان محیط زیست اگر تکالیف را اجرا نکردند باید گزارش دهد. حدود ۱۲۰ جلسه با مسئولین امر داشتیم، حدود ۸۰ مکاتبه داشتیم، تعدادی از وزرا را به مسئولین قضایی معرفی کردیم، اما همه دستگاه‌ها به بودجه استناد می‌کنند که بودجه نداریم. خیلی از مسئولین برنامه ندارند؛ مطالبه ما از مسئولین امر برنامه‌های آنهاست. ای کاش برای ترک فعل مدیران مجازات تعیین شود، اگر برای ترک فعل‌ها مجازات تعیین شود خیلی از ترک فعل‌ها از بین می‌رود. ما به هیچ وجه دنبال مچ گیری نیستیم، در خصوص همین قانون هوای پاک دنبال این هستیم که هر وزیری برنامه چهار ساله‌اش را به ما بدهد.

رئیس سازمان بازرسی گفت: سازمان اموال تملیکی با ورود قوه قضاییه متحول شد. در کشور یک سازمانی که در آن کار جهادی صورت گرفت و متحول شد همین سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی بود. با ورود رئیس قوه قضاییه چارت آن اصلاح شد، برای همه استان‌ها اداره کل تعیین و وظیفه مشخص شد. سازمان بازرسی مکلف شد که بر این سازمان نظارت کند؛ در این سازمان حدود ۳۶۰ مورد بازدید از انبارها داشتیم، حدود ۲۲۰ نامه هشداری دادیم، حدود ۲۰ نفر از مسئولین دستگاه‌های مختلف که باید با سازمان همکاری می‌کردند را به مرجع قضایی معرفی کردیم.

خداییان همچنین درباره افزایش شهریه‌ های دانشگاه آزاد گفت: همکاران ما ورود کردند و تا حدودی اصلاح شد. 

وی در ادامه به موضوع افزایش قیمت خودروها پرداخت و تاکید کرد: نسبت به کیفیت گله‌مند هستیم. هم حساب وکالتی و هم پرونده تشکیل دادیم.

 خداییان ادامه داد: در رابطه با باشگاه‌های ورزشی ورودهای مختلفی داشتیم و پرونده تشکیل دادیم.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه