English

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان قم:

راه دسترسی به نمایشگاه بین‌المللی قم به احتمال خیلی زیاد تا پایان شهریور ماه به بهره برداری برسد/۱۰۰ شرکت حمل و نقل کالا و مسافر در استان قم فعال هستند

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان قم گفت: راه دسترسی به نمایشگاه بین‌المللی قم با ۳۰ درصد پیشرفت فعلی انشالله به احتمال خیلی زیاد تا شهریور ماه به بهره برداری برسد.

راه دسترسی به نمایشگاه بین‌المللی قم به احتمال خیلی زیاد تا پایان شهریور ماه به بهره برداری برسد/100 شرکت حمل و نقل کالا و مسافر در استان قم فعال هستند

محمد حسن کلهری در گفتگو با خبرنگار موج از قم، ابتدا در خصوص اهمیت راه و راهداری اظهار داشت: با توجه به ظرفیت‌پذیری فوق العاده شبکه راههای زمینی که بیش از ۹۰ درصد از کل حمل و نقل کشور از طریق جاده انجام می‌شود، نقش و جایگاه حمل و نقل جاده‌ای و به تبع آن، راهداری را از اهمیت بیشتری برخودار نموده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان قم افزود: از این رو سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و ادارات راهداری و حمل و نقل جاده‌ای به عنوان متولی نگهداری، بهسازی، ایمن سازی راه های کشور نقش و جایگاه ویژه‌ای در توسعه ملی و افزایش بهره‌وری اقتصای در کشور دارند.

وی در مورد ویژگی‌های راه در سطح استان قم بیان کرد: طول راههای استان شامل ۲۱۳ کیلومتر آزادراه، ۲۳۲ کیلومتر بزرگراه، ۱۵۴ کیلومتر راه اصلی، ۱۵۰ کیلومتر راه فرعی، ۱ هزار و ۵۹ کیلومتر راه روستایی و در مجموع ۱ هزار و ۸۰۹ کیلومتر راه است.

کلهری با اشاره به برخی دغدغه‌ها در ارتباط با راههای استان عنوان کرد: حجم بالای تردد در محورهای استان قم موجب بروز مشکلات بیشتری نسبت به سایر استان‌ها از جمله مسائل ایمنی و کاهش و افزایش‌های سینوسی در آمار تصادفات و تلفات جاده ای و استهلاک بیشتر رویه آسفالت ناشی از عبور بار و مسافر از محورها شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین اهدافی که اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان در سال جاری در حال پیگیری آن است، بحث افزایش ایمنی تردد در محورهای مواصلاتی استان بوده که با طرح راهداری محوری در حال اجراست.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان قم در خصوص این طرح خاطرنشان کرد:  در این طرح به منظور سرعت بخشیدن به رفع مشکلات و نواقص جاده که عملیات اجرایی آن به شکل امانی و با استفاده از تجهیزات و نفرات اداره کل در حال انجام است، اقدامات مهمی در دستور کار قرار دارد.

وی در تشریح طرح راهداری محوری بیان کرد: این طرح در محورهای شریانی واصلی کشور در حال اجراست و در استان قم نیز ۳۸۰ کیلومتر از محور های استان را تحت پوشش قرار می دهد .

کلهری در این باره گفت: در واقع باید امکانات اداره کل در محور های مورد نظر متمرکز گردیده و عملیات بهسازی و رفع نواقص جاده با سرعت و دقت لازم انجام گردد، در حال حاضر نیز این طرح در دو محور شریانی استان در سلفچگان -دلیجان و قم- جعفریه در حال اجرا می باشد.

وی افزود:این طرح شامل انجام عملیات آرامسازی، اصلاح شیب شیروانی، پاکسازی و تسطیح حریم، ایمن سازی دهانه پل ها و رفوژ، جمع آوری ضایعات و نخاله های ساختمانی، رنگ‌آمیزی پایه تابلوها، علائم و چراغ های راهنمایی و شستشوی تابلوهای اطلاعاتی و نیوجرسی های مفصلی و تعمیرات گاردیل، اجرای خط کشی است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان قم عنوان کرد: این طرح شامل ۱۲ هزار کیلومتر راه در کشور است و زمان بندی اجرای طرح از ابتدای اردیبهشت تا پایان خرداد بوده که در حال حاضر طرح راهداری محوری در قم به اتمام رسیده است.

وی همچنین در مورد توسعه راهها در قم تصریح کرد: هم اکنون هیچ روستایی بالای ۲۰ خانوار فاقد راه آسفالته نداریم و به عنوان تنها استان موفق در این زمینه هستیم، راههای عبوری که از داخل روستا می‌گذرد نیز در محدوده طرح هادی روستا است وشهرسازی و ترمیم آنها به عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است  

کلهری اظهار داشت: طرح‌های هادی و عقب نشینی‌هانیز بر عهده بنیاد مسکن است و بعد از حریم روستا، نگهداری این راهها بر عهده راهداری است.

وی در خصوص  بهسازی محور پردیسان به ورجان نیز خاطرنشان کرد: ساخت راه با اداره کل راه و شهرسازی است و ساماندهی این محور نیز از جمله مطالبات مردمی به شمار می‌رود، زیرا در روزهای آینده با پیک ترافیک بالایی همراه است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان قم در این باره گفت: اداره کل راه و شهرسازی مطالعاتی در مورد چهار خطه شدن محور پردیسان به ورجان انجام داده و در مراحل اجرایی قرار دارد، در خصوص بهسازی وتصمیم به اجرای روکش آسفالت محور پردیسان .ورجان  به طول ۸ کیلومتر انتهای جاده قراردادی آن  بسته شده و انشاالله به زودی عملیات اجرایی آن در تیرماه آغاز می‌شود.

وی در مورد دیگر پروژه‌ها در حال اجرا در استان افزود: همچنین در اقداماتی محور سیرو -کهک تعریض و اصلاح شده و با تعریض آن،دید رانندگان باز شده تا دچار حادثه نشوند، در برنامه امسال نیز زیرسازی و آسفالت این محور انجام می‌شود.

کلهری بیان کرد: افزایش ایمنی در جاده با طرح جاده بخشنده به گونه ای است که با اقداماتی که انجام می‌گردد و اگر راننده دچار خطایی شد رانندگان با یک خطا جانشان را از دست ندهد، از این رو اجرای ایمن‌سازی موجب کاهش تلفات جاده‌ای می‌شود و اهمیت زیادی دارد.

وی با اشاره به دیگر طرح‌های انجام شده عنوان کرد: بهسازی جاده قدیم قم .کاشان ازسال قبل آغاز شده و با نوسان و مشکلاتی مواجه بود که در سال جاری با پیگیری‌های لازم بهسازی آن رو به اتمام است، همچنین بهسازی جاده قدیم قم. تهران از ابتدای مسیر تا شکوهیه به مسافت ۱۱ کیلومتر اجرایی می‌شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان قم تصریح کرد: با توجه به تردد خودرو‌های حامل بار در این محور، مسیر رفت با آسیب‌های بیشتری همراه است و اجرای آن ۲۰ میلیارد تومان برآورد شده است، در این خصوص گرانی و تورم، موانع جدی در تحقق اهداف است .

وی اظهار داشت:همچنین آسفالت جاده جعفریه به سمت قم نیز به مسافت ۲۱.۵ کیلومتر دچار آسیب شده و نیازمند بهسازی و روکش آسفالت است، این طرح از پروژه هایی به شمار می‌رود که نیازمند ۵۰ میلیارد تومان اعتبار است

کلهری با اشاره به اهم اقداماتی که از ابتدای اردیبهشت ماه در قالب طرح راهداری محوری صورت گرفته نیز توضیح داد: این اقدامات شامل لکه گیری و حذف چاله آسفالت به میزان ۲۰۷ متر مربع و تسطیح حریم راه و اصلاح شیب شیروانی به میزان ۷۴ هزار و ۴۹۰ متر و شانه سازی با تعریض شانه و اصلاح افتادگی شانه راه به طول ۵۸۸ هزار و ۷۲۴ متر و ایجاد حفاظ خاکی در رفوژ وسط جاده به طول ۲۱۴ متر است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین از دیگر اقدامات در این طرح اجرای ۵۸ متر مکعب بارریزی دهانه پل ها و ۶ مورد بهسازی و آشکارسازی دوربرگردانها و ۳۱ مورد تعمیر و اصلاح سیستم های روشنایی نقطه‌ای و ۱۱۷ مورد اصلاح و تعمیر و رنگ آمیزی پایه تابلوها و تجهیزات روشنایی و ۴۵ مورد اصلاح و تخلیه قنوها و تخلیه مصالح از حاشیه راه بوده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان قم با اشاره به اقدامات مهم دیگر در قالب طرح راهداری محوری گفت: با تلاش و پیگیری‌های شبانه روزی ۱۴۰ مورد شستشو و رنگ آمیزی ابنیه فنی موجود همانند دیوارهای حایل، پل های عابر پیاده، ۴۱ مورد تنقیه پل ها و اصلاح و پاکسازی دستکها و دیوارهای هدایت آب و ۲۲۶ مورد پاکسازی حاشیه نیوجرسی ها و بهسازی نیوجرسی های آسیب دیده عملیاتی شد.

وی افزود: همچنین ۲۷ کیلومتر تکمیل و احیای خط کشی با اولویت خطوط میانی و تعمیر و نصب۱ هزار و ۶۲۲ متر گاردیل و ۱ هزار و ۵۲۶ متر مکعب بارریزی دهانه پل ها به منظور افزایش ایمنی از دیگر اقدامات مهم در سال جاری در قالب این طرح بوده است.

کلهری با اشاره به مهم‌ترین پروژه‌های انجام شده بیان کرد: یکی از پروژه‌های بسیار مهم در استان در سال ۹۹ که نقش موثری در کاهش حوادث جاده‌ای داشته اجرای محور چهارخطه ساوه سلفچگان است که در ۲۴ تیرماه سال ۹۸ تکمیل این پروژه به اداره کل محول شد.

وی درباره اجرای این پروژه عنوان کرد: با عنایت به وجود سه نقطه پرتصادف در این محور تقاطع جنداب و تقاطع تاج خاتون و پل راه آهن با تامین اعتبار مورد نیاز عملیات اجرایی تکمیل این پروژه از بهمن ماه سال ۹۸ آغاز شده و با پیگیری مستمری صورت گرفته به بهره برداری رسید.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان قم تصریح کرد: از دیگر پروژه‌های مهم، ایمنی که  تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهد رسید،  تکمیل طرح جایگزینی نیوجرسی‌های مفصلی به جای گاردیل‌های روفوژه میانی آزادراه قم تهران است.

وی اظهار داشت: این طرح با هدف جلوگیری از عبورعرضی خودروها طراحی و در حال اجراست و در چهار فاز طراحی شده که سه فاز آن تکمیل و در حال حاضر فاز چهارم در حال اجراست.

کلهری در این گفتگو خاطرنشان کرد: همچنین حامل خبرهای خوبی برای کاربران محور قم – کهک به ویژه اهالی روستای خورآباد هستیم که انشالله به زودی و در آینده نزدیک از پل سه دهانه خورآباد به طور ۴۵ متر و عرض ۱۱ متر با سه دهانه ۱۵ متری بهره برداری می‌شود.

وی در خصوص اجرای دیگر پروژه‌های مهم در سطح استان گفت: راه دسترسی به نمایشگاه بین‌المللی قم با ۳۰ درصد پیشرفت فعلی انشاالله تا پایان شهریور ماه به بهره برداری برسد، این طرح از دیگر پروژه های مهمی است که به جدیت در حال پیگیری آن هستیم.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان قم افزود: راه دسترسی به نمایشگاه از سمت اتوبان تهران پس از طراحی به این سازمان محول شد، با توجه به اینکه راه قبلی ایمن و مجاز نبود، قرار شد راه کندرو ساخته شود؛ در حال حاضر فاز اول ۲ کیلومتر از بهشت معصومه(س) به نمایشگاه ساخته می‌شود و در فاز دوم از نمایشگاه تا بوستان ولایت طراحی خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به پروژه‌های در دست اقدام تصریح کرد: ۴ خطه کردن جاده قم ساوه پروژه‌ای ۱۳ ساله است که سال ۹۸ در حالی که تا تاج خاتون تکمیل شده بود به راهدای قم واگذار شد و با رقم ۱۲ میلیارد تومان در مدت ۶ ماه اجرا و  بخشی نیز امانی با اعتبار ۴ میلیارد تومان انجام شد.

کلهری در خصوص برخی اقدامات در جلوگیری از سیلاب نیز بیان کرد: ۴ پل لوله‌ای در سال گذشته با کمک دهیاری‌ها در جاده روستایی برای جلوگیری از سیلاب ساخته شد، از دیگر پروژه‌ها نیز بهسازی رمپ A تقاطع شاه جمال در مسیر رفت و برگشت و اجرای عملیات تکمیل بهسازی و روکش آسفالت محور پردیسان ورجان است.

وی عنوان کرد: بازیافت سرد آسفالت محور راهجرد پردیسان ورجان و بازیافت سرد ۸ کیلومتر آسفالت راهجرد – دلیجان و ۱۴ کیلومتر بهسازی و روکش آسفالت بخشی از محور قم – تهران و ۲۱.۵۰۰  کیلومتر طول بهسازی محور جعفریه – قم باند برگشت و ایجاد پل باکسی در محور سلفچگان -راهجرد و پیگیری روشنایی محور راهجرد بخش دیگری از پروژه های اداره کل راهداری وحمل ونقل جاده ای است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان قم خاطرنشان کرد: در بخش راههای روستایی نیز فعالیت بسیار خوبی در قالب طرح ابرار به عنوان طرح ملی جهت احداث و بهسازی راههای روستایی صورت گرفته است.

وی با اشاره به برخی از این طرح‌ها گفت: احداث چهار پل لوله‌ای در قالب طرح جهادی در محورهای روستایی پلستان بخش جعفریه و چاهک و کهندان بخش خلجستان و حسین آباد میش مست در بخش مرکزی احداث و بهسازی راههای روستایی استان به طول ۱۲ کیلومتر و لکه گیری با آسفالت گرم به میزان ۱۰۰ تن و ماسه آسفالت به طول ۱.۷ کیلومتر و لایه روبی دهانه پل ها در حدود ۴۰ کیلومتر و اصلاح شیب شیروانی ۸۰ کیلومتر و شانه سازی ۲۲۷ کیلومتر از آن جمله است.

کلهری همچنین در مورد رفع نقاط حادثه خیز توضیح داد: مطالعات براساس تصادفات هر سه سال است، در این باره یکی دیگر از مباحث مهم در زمینه ایمنی محورهای مواصلاتی استان بحث شناسایی و حذف نقاط حادثه خیز است که در بررسی‌هایی که در سال ۹۵ در استان انجام و ۶۶ نقطه پرتصادف در طول محورهای مواصلاتی استان شناسایی شد.

وی افزود: با پیگیری های صورت گرفته تاکنون ۵۰ نقطه از این نقاط رفع شده و ۱۶ نقطه باقی مانده بود که در سال ۹۸ مجدد کروکی بیش از ۱۲ هزار تصادف که از مجموع نقاط شناسایی شده ابتدایی نیز ۶۶ نقطه بررسی شد که ۱۴ نقطه دارای همپوشانی با نقط ایمنی سازی شده از نقاط پرتصادف قبل و ۹ نقطه مستعد تصادف با کاهش چشمگیری در سال ۹۸ می باشد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان قم بیان کرد: در نهایت ۳۰ نقطه اولویت دار پرتصادف در استان شناسایی شد که باید به تصویب دبیرخانه کمیسیون ایمنی راههای کشور برسد تا علاوه بر تامین اعتبار لازم عملیات اجرایی رفع این نقاط در دستور کار قرار بگیرد.

وی عنوان کرد: به هر حال به منظور افزایش ایمنی محورهای استان و کاهش حداکثر تصادفات در این نقاط اقدامات اولیه با طرح های روز بازده و کم هزینه در دستور کار قرار داشته است که از جمله نصب مسیرنماها، تابلوهای فسفری هشدار دهنده و کاهنده های سرعت و نصب روشنایی است.

کلهری در خصوص حمل و نقل نیز خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۰۰ شرکت حمل و نقل کالا و مسافر در سطح استان قم داریم که خدمات اتوبوس وباری و جاده ای زیر نظر ما هستند و با رعایت پروتکل ها به خدمت رسانی می پردازند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه