English

مدیرکل درمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه خبر داد:

جهش آمار جراحی، ارتقاء خدمات و عبور از چالش‌ها در سالی که گذشت

مدیرکل درمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه، در تشریح آخرین وضعیت خدمات درمانی این سازمان گفت: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۲۱ هزار جراحی، سه میلیون مراجعه سرپایی و ۱۲۵۰ میلیارد تومان هزینه درمانی در استان ثبت شده است.

جهش آمار جراحی، ارتقاء خدمات و عبور از چالش‌ها در سالی که گذشت
به گزارش خبرنگار کرمانشاه خبرگزاری موج

، میثم حجتی‌پور، مدیرکل درمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه، در جلسه‌ای با مدیران و همکاران این سازمان با اشاره به اهمیت توسعه خدمات درمانی گفت:  تایید و تلاش‌های همکاران در مراکز پزشکی موجب شده است سازمان تأمین اجتماعی بتواند عملکرد خود را هر سال بهتر و مؤثرتر ارائه کند.

وی افزود: در حوزه خدمات درمانی، طبق قانون نظام، سازمان تأمین اجتماعی موظف است خدمات درمانی را به طور مستقیم به بیمه‌شدگان ارائه کند و این موضوع باعث شده خدمات درمانی سازمان در دو بخش درمان مستقیم و غیرمستقیم تعریف شود.

وی بیان کرد: مراکز درمانی مستقیم متعلق به سازمان تأمین اجتماعی و مراکز طرف قرارداد در قالب معاونت خرید راهبردی خدمات پزشکی تعریف شده‌اند. ما با اکثر مراکز درمانی، اعم از بیمارستان‌ها، داروخانه‌ها و ... قرارداد داریم و بیمه‌شدگان می‌توانند از این مراکز بهره‌مند شوند.

مدیرکل درمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه با اشاره به آمار جراحی‌ها افزود:  در دو بیمارستان سازمان تأمین اجتماعی در استان، یعنی بیمارستان شهدا و بیمارستان حضرت معصومه(س)، در سال ۱۴۰۳ بیش از ۲۱ هزار و ۴۸۴ عمل جراحی انجام شده است. همچنین در مراکز طرف قرارداد نیز، بالغ بر ۷۰ هزار و ۷۵۰ پرونده بستری، اعم از جراحی و غیرجراحی، ثبت شده است. این آمار به روشنی نشان می‌دهد که تقریباً یک‌چهارم بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی در حوزه بستری و جراحی، خدمات خود را مستقیماً از این سازمان دریافت می‌کنند.

حجتی‌پور با تشریح حجم مراجعه به مراکز درمانی سازمان بیان کرد:  در سال ۱۴۰۳، بالغ بر سه میلیون و ۳۲۰ هزار مراجعه به مراکز درمانی سازمان داشته‌ایم و حدود ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار مراجعه به مراکز طرف قرارداد صورت گرفته است. بیش از نیمی از مراجعات سرپایی بیمه‌شدگان به مراکز سرپایی خود سازمان بوده که این بیانگر اعتماد جامعه بیمه‌شده به درمان سازمان تأمین اجتماعی است.

وی افزود:  ضریب اشغال تخت‌های بیمارستانی در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۷۵.۳۳ درصد بوده که بالاتر از میانگین کشوری است. همچنین، نرخ مرگ و میر در مراکز درمانی این سازمان در هر هزار نفر، ۵.۴ درصد بوده است که شاخص قابل قبولی به شمار می‌آید.

مدیرکل درمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه ضمن اشاره به وضعیت زایمان در بیمارستان حضرت معصومه عنوان کرد:  در سال گذشته ۳۵۰۴ مورد زایمان در این مرکز ثبت شده که نسبت به سال ۱۴۰۲ افت ۱۲ درصدی داشته است؛ این امر، متأثر از آمار رسمی کاهش جمعیت در استان کرمانشاه است. همچنین ۵۳.۴ درصد زایمان‌ها به روش طبیعی انجام شده که رقم قابل قبولی است.

وی در ادامه افزود:  در حوزه مراکز طرف قرارداد، بیش از ۱۵۲۶ مرکز داریم و از حیث پرداخت مطالبات، از دانشگاه‌های علوم پزشکی تا پایان سال ۱۴۰۳ تصفیه انجام داده‌ایم. پرداخت به سایر مراکز خصوصی، نیروهای مسلح، مراکز تصویربرداری و آزمایشگاه‌ها نیز تا پایان دی ۱۴۰۳ صورت گرفته است.

حجتی‌پور با اشاره به بخش اعتبارات گفت:  در سال ۱۴۰۳، نزدیک به ۱۲۵۰ میلیارد تومان برای درمان مستقیم و حدود ۱۸۴۰ میلیارد تومان برای درمان غیرمستقیم هزینه شده است. سازمان تأمین اجتماعی با تمرکز بر کیفیت خدمات، محدودیتی در خرید تجهیزات و مواد مصرفی ندارد و این نشان‌دهنده عزم سازمان در ارائه خدمات باکیفیت به بیمه‌شدگان، به‌ویژه در استان کرمانشاه است.

مدیرکل درمان تأمین اجتماعی کرمانشاه مهم‌ترین چالش‌های حوزه درمان و مراکز طرف قرارداد را چنین برشمرد:  در برخی رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی همچنان کمبود نیرو وجود دارد، بویژه در حوزه رادیولوژی که یکی از چالش‌های اصلی محسوب می‌شود. در زمینه خدمات سرپایی نیز باید تلاش کنیم به سطح مطلوب برسیم.

وی درباره سهم سازمان تأمین اجتماعی در پرداخت‌های درمانی یادآور شد:  سهم تأمین اجتماعی به عنوان بیمه پایه و دولتی در پرداخت هزینه‌ها بسیار ناچیز است و بسیاری از سهم‌ها توسط دولت سلامت کشور تعیین می‌شود.

حجتی‌پور تأکید کرد:  توسعه خدمات درمانی استان در سال‌های اخیر به مراتب بیش از گذشته است و در اکثر شهرستان‌ها مراکز درمانی ایجاد شده و تنها دو شهرستان به لحاظ تعداد بیمه‌شده باقی مانده‌اند. مشکلات زیرساختی و ساختمانی نیز همچنان وجود دارد که با مدیریت و پیگیری در دست رفع است.

وی در پایان خاطرنشان کرد:  سازمان تأمین اجتماعی آمادگی لازم را برای مقابله با بحران‌ها دارد و در تأمین تجهیزات ضروری، مواد غذایی و اکسیژن پیش‌بینی‌های لازم صورت گرفته است. تلاش‌های فرهنگی نیز در سطح گسترده‌ای انجام شده و به همین دلیل خدمات سازمان همچنان رو به توسعه و گسترش است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه