مدیرعامل آبفای استان کرمانشاه:
اختصاص ۲۷۵۰ میلیارد تومان برای پروژههای آب و فاضلاب کرمانشاه/ بخش عمدهای از طرحها تا پایان ۱۴۰۴ افتتاح میشود
مدیرعامل آبفای استان کرمانشاه، با اشاره به دستاوردهای سفر رئیس جمهور گفت: ۲۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه پروژههای آبرسانی و فاضلاب استان مصوب شد و بیش از ۹۰ درصد این طرحها تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری خواهد رسید.

، داوودی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با اشاره به دستاوردهای سفر رئیس جمهور به استان کرمانشاه گفت: پیرامون این سفر جلسات متعددی برگزار شد و مصوبات در چند مرحله دچار تغییرات عددی و محتوایی شد اما نهایتاً در آخرین جلسه نهاد ریاست جمهوری، مصوبات نهایی شد.
وی تاکید کرد: هنوز اطلاعات این مصوبات به صورت مکتوب به ما ارسال نشده، اما طبق گفته مسئولان حاضر در جلسه، همین مصوبات نهایی هستند.
وی افزود: در حوزه وزارت نیرو در این سفر شش همت بودجه تصویب شده که بخشی مربوط به پروژههای شرکت آب است. یکی از مهمترین پروژهها، طرح آبرسانی به کرمانشاه از سد گاوشان است که ۹۰۰ میلیارد تومان برای آن مصوب شده است.
وی ادامه داد: تمام مصوبات سفر بر اساس یک برنامه دوساله است و تخصیص این مبالغ طی دو سال آینده به استان صورت میگیرد؛ همانطور که در سفرهای قبلی ریاست جمهوری نیز مصوبات معمولاً دوساله یا سهساله بودند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه اظهار داشت: طرح آبرسانی به کرمانشاه از سد گاوشان که ۹۰۰ میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شده، امسال به بهرهبرداری خواهد رسید. پروژه بعدی، تصفیهخانه آب کرمانشاه است که برای آن نیز ۹۰۰ میلیارد تومان مصوب شده است.
وی افزود: تلاش میشود این تصفیهخانه تا پایان سال یا حداکثر تا شهریورماه ۱۴۰۵ به مدار بهرهبرداری وارد شود و با راهاندازی آن، فاضلاب ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت کرمانشاه تصفیه خواهد شد. با این اقدام، جمعیت تحت پوشش تصفیه فاضلاب در کرمانشاه به ۷۵۰ هزار نفر افزایش خواهد یافت. ظرفیت مدول اول تصفیهخانه ۲۲ میلیون متر مکعب و مدول دوم ۲۴.۵ میلیون متر مکعب است؛ در مجموع حدود ۴۷ میلیون متر مکعب پساب قابل واگذاری به صنایع و سپس کشاورزی برای تأمین آب پایدار استان، فراهم میگردد.
وی خاطر نشان کرد: هدف اصلی این طرحها، بهداشتی شدن آب و کنترل مسائل زیستمحیطی است و اجرای آنها در توسعه پایدار استان و تأمین آب پایدار صنایع نقش پیشران خواهد داشت. داوودی تأکید کرد: مدول سوم تصفیهخانه کرمانشاه با هدف پوشش کامل فاضلاب شهر تا سال ۱۴۱۰ نیز در دست پیگیری است.
وی افزود: خوشبختانه در پایان سال ۱۴۰۳، مدول ۲۳ فاضلاب کرمانشاه اخذ شد و حدود ۳ هزار میلیارد تومان به بودجه طرح و همینطور مولفههایی نظیر تصفیهخانه شماره چهار افزوده شد. موافقتنامه این طرح فعلاً پایدار است و در ردیف بودجهای قرار دارد.
داوودی تصریح کرد: از دیگر مصوبات مهم سفر، دو مصوبه برای شهر سنقر است؛ نخست، تخصیص ۲۰۰ میلیارد تومان برای آبرسانی به شهر سنقر از سد سلیمانشاه که قرار است امسال به پایان برسد و دوم، تخصیص ۲۰۰ میلیارد تومان برای پروژه فاضلاب سنقر که تلاش خواهیم کرد تا پایان سال مالی ۱۴۰۴ به اتمام برسد.
وی ادامه داد: برای تکمیل فاضلاب سه شهرستان هرسین، کنگاور و صحنه، ۲۰۰ میلیارد تومان اختصاص داده شد که بین این سه شهر بر اساس نیاز توزیع میشود؛ در کنگاور و هرسین راهاندازی شبکه جمعآوری و در صحنه تمرکز بر تصفیهخانه فاضلاب خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه افزود: طرحهای دیگری نیز تصویب شده که از جمله آنها طرح فاضلاب جوانرود با ۴۰ میلیارد تومان است که امسال افتتاح خواهد شد. همچنین ایجاد تاسیسات فاضلاب شهر روانسر با ۶۰ میلیارد تومان، کر ده کر با ۸۰ میلیارد تومان و سرپلذهاب با ۷۰ میلیارد تومان از دیگر پروژههای مصوب هستند که امسال به بهرهبرداری خواهند رسید.
وی تصریح کرد: علاوه بر این، برای رفع تنش آبی استان کرمانشاه ۵۰۰ میلیارد تومان اختصاص یافته که مجموع اعتبار پروژههای آب و فاضلاب استان را به ۲۷۵۰ میلیارد تومان میرساند. تقریباً بیش از ۹۰ درصد پروژههای مصوب تا پایان سال ۱۴۰۴ به افتتاح خواهند رسید که قطعاً در رفاه عمومی و توسعه پایدار استان نقش چشمگیری دارد.
داوودی در ادامه خاطرنشان کرد: در جریان سفر رئیس جمهور و با حضور وزیر نیرو، سه پروژه شاخص نیز بهرهبرداری و کلنگزنی شد. از جمله طرح تاسیسات فاضلاب شهر تازهآباد با ۵۲ کیلومتر شبکه و ظرفیت ۱۸۰۰ متر مکعب تصفیهخانه و هزینه ۷۴۵ میلیارد تومان، پروژه آبرسانی به شهر میرآباد و ۱۴ روستا با اعتبار ۱۳۸ میلیارد تومان و پروژه آبرسانی به ۱۸ روستای گراب یانهشین غرب با ۱۵۵ میلیارد تومان.
وی افزود: اکنون نزدیک به ۲۰۰ روستای دیگر نیز آماده بهرهبرداری هستند و بسیاری از این طرحها به دلیل جهاد تبیین به صورت رسمی افتتاح میشوند. امسال پروژههای جدید فاضلاب روستایی آغاز شده و امید میرود تا پایان سال، از مجموع ۸۶۰ روستا، ۶۰۰ روستا تعیینتکلیف شده و مابقی تا سال ۱۴۰۵ یا تابستان ۱۴۰۶ به شرط تخصیص اعتبار به بهرهبرداری برسند تا مردم استان از آب سالم و پایدار برخوردار شوند.
ارسال نظر