معاون اجرایی رئیس جمهور در کرمانشاه:
گام بلند دولت برای کاهش بیکاری کرمانشاه/تخصیص ۲۶ هزار میلیارد تومان بودجه و طرحهای تحولآفرین
قائم پناه، معاون اجرایی رئیس جمهور، در سفر به کرمانشاه از اقدامات گسترده دولت برای توسعه این استان، از تزریق ۲۶ هزار میلیارد تومان اعتبار و حل معضل کولبری تا بهبود زیرساختها، کاهش ۴۰ درصدی شاخص بیکاری و رسیدگی به مشکلات اجتماعی و گردشگری خبر داد.

، قائمپناه معاون اجرایی رئیس جمهور ضمن تقدیر از امام جمعه، مدیران امنیتی، اطلاعاتی، حفاظت ریاستجمهوری، همکاران نهاد ریاستجمهوری و وزرای همراه از جمله علیآبادی، دکتر ظفرقندی، اتابک، حسینزاده، خانم بهروزآذر و خانم دکتر صادق، خاطرنشان کرد: برخی از وزرا از روز سهشنبه به دعوت بنده پاسخ مثبت دادند و دعوت را پذیرفتند و امروز نیز وزرای محترم از صبح در سراسر استان حضور یافته و بازدیدهای میدانی انجام دادند.
وی به حضور وزیر محترم گردشگری، آقای صالحی، اشاره و اعلام کرد: ایشان بههمراه هیاتی از مناطق زیبای اورامانات، روانسر و جوانرود بازدید کردند. امیدواریم این سفر بتواند در جهت حل بحرانهای استان و توسعه همهجانبه کرمانشاه، به ویژه با توجه به آسیبهای باقیمانده از دوران جنگ، مؤثر باشد.
معاون اجرایی رئیس جمهور با تشریح شرایط استان گفت: کرمانشاه با ۱۴ شهرستان شامل شهر کرمانشاه به عنوان بزرگترین و جوانرود به عنوان کوچکترین شهرستان، ۵ گذرگاه مرزی و ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با عراق، ظرفیت مهمی برای تجارت مرزی و زمینی کشور محسوب میشود. وسعت این استان ۲۵ هزار کیلومتر مربع است و از این حیث، هفدهمین استان کشور است.
به گفته وی، جمعیت استان حدود دو میلیون نفر و رتبه سیزدهم را در کشور دارد. جمعیت شهری در حدود یک میلیون و ۶۱۸ هزار نفر و جمعیت روستایی ۳۸۱ هزار نفر است.
وی افزود: نرخ تورم استان در اسفندماه سال جاری ۲۹.۷ درصد بوده که نسبت به میانگین ۳۲.۵ درصدی کشور وضعیت نسبتاً مناسبی دارد.
قائمپناه اظهار داشت: متوسط درآمد سالانه خانوار شهری استان در سال ۱۴۰۲، معادل ۱۷۷ میلیون تومان بوده که نسبت به میانگین ۲۵۷ میلیون تومانی کشور، در رتبه ۲۵ قرار دارد. همچنین متوسط هزینه سالانه خانوار شهری در کرمانشاه ۱۵۹ میلیون تومان است که رتبه نوزدهم کشور محسوب میشود.
وی ادامه داد: متوسط درآمد سالانه خانوار روستایی استان ۱۲۲ میلیون تومان و هزینه خانوار روستایی ۱۰۳ میلیون تومان است که در مقایسه با میانگین کشوری در رتبههای پایینتری قرار دارد و این امر نشاندهنده پایینتر بودن درآمد خانوارهای کرمانشاه است.
استاندار کرمانشاه همچنین با اشاره به نسبت هزینه خالص مسکن به کل هزینه خانوار گفت: این نسبت در کشور ۴۲ درصد و در کرمانشاه ۲۹.۶ درصد است که رتبه بیست و سوم کشور است و علت آن ارزانی مسکن در استان برشمرده میشود.
وی همچنین افزود: نسبت راههای روستایی آسفالته به کل راههای روستایی در کشور ۸۴ درصد و در کرمانشاه ۸۱ درصد است که جایگاه سیزدهم کشوری را به خود اختصاص داده است.
قائمپناه اظهار امیدواری کرد که دستاوردهای این سفر بتواند آیندهای بهتر برای مردم کرمانشاه رقم بزند و موانع توسعه استان را رفع کند.
قائم پناه، معاون اجرایی رئیس جمهور، در سفر به استان کرمانشاه، به بررسی مسائل و مشکلات این استان پرداخت و گزارشی از اقدامات و برنامههای دولت برای توسعه کرمانشاه ارائه کرد.
مهمترین نکات مطرح شده توسط قائم پناه:
اشتغال و بیکاری: با توجه به انتصابهای انجام شده، پیشبینی میشود شاخص بیکاری کرمانشاه ظرف یک تا دو سال آینده به حدود 6 تا 7 درصد برسد. در همین راستا، از مدیران استان خواسته شد تا با ارائه طرحها و اعتبارات، این شاخص را کاهش دهند. در حال حاضر ۴۰ درصد از مردم این استان بیکار هستند.
اعتبارات تخصیص یافته: برای کرمانشاه 26 همت اعتبار در نظر گرفته شده است که شامل: 4 همت از منابع سازمان برنامه، 3 همت از منابع استانی، 8 همت از سایر منابع، و 13 همت برای رفع مشکلات بزرگراهی و راههای بین شهری (به ویژه پروژه راه آهن) است. وزارت نیرو 5 همت و وزارت کشور 2 همت و 600 میلیارد تومان بودجه دریافت خواهند کرد.
پروژههای مهم:
پیگیری برای تزریق بودجه به مونوریل کرمانشاه و مترو (با تاکید بر بهرهبرداری از حداقل یک یا دو ایستگاه)
تخصیص 720 میلیارد تومان به بخش بهداشت و درمان و 900 میلیارد تومان به جهاد کشاورزی
احداث پست برق، آبرسانی به شهر کرمانشاه، تکمیل دو تصفیهخانه فاضلاب، رفع تنش آبی شهرها (با 500 میلیارد تومان اعتبار)، ساماندهی رودخانه آبشوران (با 300 میلیارد تومان اعتبار)
تکمیل راهآهن کرمانشاه-اسلامآباد (با 6 همت اعتبار از محل استجاز مقام معظم رهبری) به شرط اتصال به عراق (با همکاری طرف عراقی برای ایجاد 12 کیلومتر خط آهن از خانقین به خسروی)
تکمیل کریدور بزرگراهی غرب کشور و احداث بزرگراه اسلامآباد غرب-قصر شیرین (با 1500 میلیارد تومان اعتبار)
تکمیل پروژههای آموزشی نیمهتمام
تجهیز دانشگاه رازی با 50 همت اعتبار در زمینه فناوری و حمایت از دستهای فناور در کارخانههای نوآوری.
پالایشگاه آناهیتا: تفاهمنامهای برای تاسیس این پالایشگاه نوشته شده و کارهای مطالعاتی و تجهیز کارگاه انجام شده است.
تعهدات بانکی: 38 همت اعتبار بانکی برای استان کرمانشاه در نظر گرفته شده که صرف پروژههای بخش خصوصی و صنایع نیمهکاره خواهد شد. به عنوان مثال، شرکت کیا سلامت زاگرس (با سرمایهگذاری 1900 میلیارد تومانی و تسهیلات مورد نیاز 400 میلیارد تومانی) و هتل کندی (با سرمایهگذاری 1300 میلیارد تومانی و تسهیلات مورد نیاز 300 میلیارد تومانی) از این تسهیلات بهرهمند خواهند شد. همچنین، تسهیلات برای 111 ساختگاه انرژی تجدیدپذیر (با ظرفیت 330 مگاوات) اختصاص خواهد یافت.
نظرسنجی از مردم کرمانشاه:
بیشترین رضایت مردم از گازرسانی و کمترین رضایت از فضاهای فرهنگی است.
مهمترین مشکل مردم، بیکاری (با 53 درصد) است و پس از آن اعتیاد (15 درصد)، آسیبهای اجتماعی (11 درصد) و ریزگردها (5.4 درصد) قرار دارند.
مردم خواستار اشتغالزایی، کاهش آسیبهای اجتماعی، بهبود وضعیت معیشتی، رسیدگی به گردشگری و مسکن هستند.
بیش از 77 درصد مردم با فیلترینگ فضای مجازی مخالف هستند.
26 درصد معتقدند به بازارچههای مرزی توجه نشده است.
53 درصد مردم معتقدند تحریمها اثرگذار بوده است.
76 درصد مردم احساس نابرابری و تبعیض در مقایسه با سایر استانها دارند.
46 درصد معتقدند سفرها اثرگذار بوده است.
بیش از 92 درصد مردم کرمانشاه به ایرانی بودن خود افتخار میکنند.
30 درصد مردم تمایل به مهاجرت به شهرهای دیگر و 61 درصد تمایل به مهاجرت به خارج از کشور دارند.
موضوع کولبری: با تصویب آییننامهها، مشکل کولبری در استان کرمانشاه حل شده است. 62500 نفر سرپرست خانوار میتوانند کارت کولبری دریافت کنند و امسال 450 میلیون دلار کالا وارد کنند.
تاکید بر استفاده از ظرفیت گردشگری: با توجه به اینکه 26 درصد مردم معتقدند به گردشگری توجه نشده، تلاش برای تغییر این شاخص ضروری است.
اهمیت کشاورزی: 14 درصد مردم میگویند به کشاورزی زیاد توجه شده، 7 درصد کاملا و 28 و 19 درصد از کم تا اصلا میگویند به مقیاس کشاورزی توجه نشده است.
افتخار به ایرانی بودن: بیش از 92 درصد مردم کرمانشاه به ایرانی بودن خود افتخار میکنند.
شهدای والامقام: کرمانشاه 9746 شهید والامقام (رتبه نهم کشوری) داشته که 1360 نفرشان اهل سنت و 418 نفر اهل حق بودهاند. همچنین، این استان 25 هزار جانباز و ایثارگر (رتبه پنجم کشور) و 1800 آزاده (رتبه دهم کشور) دارد.
در پایان، قائم پناه با تاکید بر استفاده از همه ظرفیتهای استان (اعم از اهل سنت، اهل حق و شیعه) برای توسعه کرمانشاه، ابراز امیدواری کرد که مصداق همزیستی مسالمتآمیز در عرصه مدیریتی استان تجربه شود.
ارسال نظر