English

استاندار کرمانشاه:

توسعه درون‌زا و رفع عقب‌ماندگی‌ها اولویت استان کرمانشاه است

استاندار کرمانشاه، منوچهر حبیبی در جلسه شورای اداری استان با اشاره به لزوم تمرکز بر الگوهای نوین توسعه درون‌زا، بر ضرورت رهایی استان از انسداد توسعه تاکید کرد و خواستار هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی مبتنی بر نظریه پایه توسعه استان شد.

توسعه درون‌زا و رفع عقب‌ماندگی‌ها اولویت استان کرمانشاه است
به گزارش خبرگزاری موج

، منوچهر حبیبی در شورای برنامه‌ریزی استان با حضور رئیس جمهور مهمترین مطالبه عمومی و نخبگانی استان را تغییر مثبت در شاخص‌های توسعه دانست و اظهار داشت: پیشنهاد می‌شود با تصویب دولت در پایان دولت اول وفاق ملی، شاخص بیکاری و درآمد خانوار استان به نرخ میانگین کشور برسد. وی برای تحقق این مهم، پیشنهاد تشکیل کارگروهی به ریاست معاون اجرایی رئیس جمهور، دبیری استاندار و عضویت دستگاه‌های مربوطه را ارائه کرد تا موضوع به صورت ویژه راهبری و پایش شود.

وی افزود، یکی از محورهای اصلی توسعه استان، تجارت مرزی است. ایشان با اشاره به لزوم تصویب و اجرای محورهای توسعه تجارت مرزی، مواردی چون موافقت با ایجاد و راه‌اندازی بندر خشک با ظرفیت ایجاد ۲۵۰۰ شغل، تکمیل راه‌آهن کرمانشاه-خسروی با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در شهرستان‌های جوانرود، روانسر، سومار و نفت‌شهر و همچنین کمک به تکمیل زیرساخت‌های منطقه آزاد قصر شیرین و صدور مجوز ورود کالای مسافری در این منطقه را مطرح کرد. استاندار همچنین خواستار تصویب و تکمیل زیرساخت‌های پنج پایانه مرزی استان توسط دستگاه‌های متولی شد.

استاندار کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه کلان‌شهر کرمانشاه با وجود هشت میلیارد متر مکعب منابع آبی استان و بارندگی معادل یک و نیم برابر میانگین کشور، آب شرب پایدار ندارد، اجرایی شدن سامانه سیرسری را برای تامین آب شرب پایدار کرمانشاه و پوشش ۵۰ هزار هکتار از اراضی دشت‌های روانسر، سنجابی و ماهیدشت خواستار شد.

وی افزود: پیشنهاد می‌شود سند توسعه نفت، گاز و پتروشیمی با هدف تبدیل استان به قطب سوم پتروشیمی کشور در دستور کار قرار گیرد. ایشان با اشاره به ذخایر نفت و گاز استان و ابلاغ سند توسعه این بخش در سال ۱۴۰۰، از بلاتکلیفی اکثر طرح‌ها گلایه کرد و اظهار داشت که تاکنون فقط ۲ طرح پتروشیمی و یک طرح توسعه میدان نفتی کلنگ‌زنی شده‌اند. استاندار همچنین خواستار ورود پتروپالایش آناهیتا به فاز اجرایی شد و از سازمان‌های سرمایه‌گذاری نظیر ایدرو، ایمیدرو، شستا و صندوق‌های بازنشستگی خواستار سرمایه‌گذاری در فرصت‌های شناسایی شده استان شد.

منوچهر حبیبی به پتانسیل بالای بخش کشاورزی استان اشاره کرد و با بیان افزایش تعداد بهره‌برداران به ۱۵۳ هزار نفر و سهم ۲۳ درصدی اشتغال این بخش، خواستار تجهیز حدود ۳۰ هزار هکتار از اراضی مستعد به سیستم‌های نوین آبیاری شد. وی همچنین با اشاره به تمرکز جمعیتی در شهر کرمانشاه و محرومیت برخی مناطق تابعه آن، به منظور توزیع عادلانه خدمات، تقاضای موافقت با ایجاد شهرستان جدیدالتاسیس فیروزآباد را مطرح کرد.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر ادامه آثار و آسیب‌های جنگ و زلزله و عقب‌ماندگی استان در توسعه، پیشنهاد و درخواست کرد که بخشی از نارسایی‌ها و عقب‌ماندگی‌های گذشته از محل منابع مسئولیت‌های اجتماعی وزارتخانه‌ها جبران و تامین گردد.

وی افزود، آفت و بیماری برگ‌خوار و جوانه‌خوار بلوط گریبان‌گیر جنگل‌های زاگرس شده و ضرورت اقدام عاجل برای مهار آن توسط دستگاه‌های متولی وجود دارد.

منوچهر حبیبی با اشاره به قابلیت‌های شهرستان قصر شیرین از جمله دارا بودن دو مرز رسمی، سامانه گرمسیری، تولید مرکبات و شیلات و سهم ۵۰ درصدی از کل صادرات به عراق، ضرورت ارتقاء فرمانداری این شهرستان به فرمانداری ویژه را اجتناب‌ناپذیر دانست و این مهم را یکی از دستاوردهای سفر برای استان قلمداد کرد.

در پایان، استاندار کرمانشاه با اشاره به ظرفیت ۸ هزار راس اسب اصیل کرد در استان، خواستار قرار گرفتن ثبت نژاد اسب اصیل کرد در دستور کار قرار گرفت تا فعالیت‌های تولیدی، خدماتی و صنایع وابسته به آن نیز همراهی و توسعه یابد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه