بررسی مسائل رسانهای کنگاور با حضور مشاور رسانه ای استاندار کرمانشاه،
رسانهها در شهرستانها فعال و پویا باشند
طی جلسهای با حضور مشاور رسانه ای استاندار کرمانشاه، فرماندار کنگاور، رئیس اداره رسانه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و مدیران روابط عمومی ادارات، فعالان رسانهای و مسئولین شهرستان، مسائل و چالشهای موجود در حوزه رسانه مورد بحث بررسی قرار گرفت.

، در ابتدای جلسه، بر اهمیت نقش رسانهها در جهاد تبیین، امیدآفرینی و ایجاد اعتماد در جامعه تاکید شد. همچنین، از رسانههای کنگاور به عنوان رسانههایی اخلاقمدار و متعهد یاد شد.
در ادامه حاضران در جلسه به چالشهای موجود پرداختند که مهمترین آنها می توان به مشکلات مجوز پایگاههای خبری عنوان کرد که برخی از فعالان رسانهای به مشکلات مربوط به صدور مجوز پایگاههای خبری اشاره کرده و خواستار تسریع در روند بررسی و تایید مجوزها شدند.
عدم تعامل مناسب روابط عمومی فرمانداری با رسانهها: انتقاداتی در خصوص نحوه اطلاعرسانی روابط عمومی فرمانداری و عدم تعامل مناسب با تمام خبرنگاران مطرح شد.
نبود پست سازمانی روابط عمومی در برخی ادارات: نماینده شبکه بهداشت و درمان کنگاور با اشاره به نبود پست سازمانی مشخص برای روابط عمومی در این سازمان، خواستار توجه به این موضوع و تخصیص نیروی متخصص برای انجام وظایف روابط عمومی شد.
کمبود امکانات و تجهیزات: کمبود امکانات و تجهیزات لازم برای انجام فعالیتهای روابط عمومی، بهویژه در حوزه فضای مجازی و استفاده از فناوریهای نوین، از دیگر مشکلات مطرح شده بود، اشاره کرد.
لزوم پویایی رسانهها در شهرستانها
صادق مطاعی ، مشاور رسانهای استاندار کرمانشاه، در دیدار با اصحاب رسانه شهرستان کنگاور، ضمن ابراز ناامیدی از سکوت و عدم مشارکت فعال رسانههای این شهرستان، بر نقش حیاتی رسانهها در اطلاعرسانی، مطالبهگری و امیدآفرینی در جامعه تاکید کرد.
مطاعی با اشاره به سفر رئیس جمهور به استان کرمانشاه، این سفر را فرصتی بینظیر برای توسعه و رفع محرومیتهای استان دانست و خواستار تشکیل کارگروه اطلاعرسانی با محوریت روابط عمومی فرمانداری و مشارکت فعال دستگاههای اجرایی و رسانهها شد.
وی تاکید کرد که دستگاههایی مانند جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش، مرکز بهداشت، کمیته امداد و بهزیستی باید در این کارگروه حضور فعال داشته باشند.
وی با انتقاد از کمتوجهی به جایگاه خبرنگاران در برنامهها و بازدیدها، خواستار برنامهریزی مناسب برای حضور خبرنگاران در مراسمها و تهیه کاور خبرنگاری با همکاری شهرداری و اداره ارشاد شد تا شناسایی خبرنگاران تسهیل گردد و شأن آنها حفظ شود.
مشاور استاندار کرمانشاه همچنین از بررسی امکان ایجاد "اتاق رسانه" با همکاری اداره ارشاد و شهرداری خبر داد تا فضایی برای گردهمایی، تبادل نظر و همفکری رسانهها فراهم شود.
وی افزود که این فضا میتواند به عنوان دفتر کار برای رسانههایی که فاقد دفتر اداری هستند، مورد استفاده قرار گیرد.
مطاعی با اشاره به مسئولیت جدید خود در شورای هماهنگی روابط عمومی شهرستانها، خواستار تعامل بیشتر روابط عمومیها با رسانهها برای اطلاعرسانی صحیح، انعکاس واقعیتها و امیدآفرینی در جامعه شد.
وی تاکید کرد که کمبود امکانات و خودسانسوری ناخواسته در اطلاعرسانی از جمله چالشهای روابط عمومیها است که باید برای رفع آنها تلاش شود.
وی افزود، ضروری است روابط عمومی دستگاهها با پوشش مناسب اخبار و تعامل سازنده با رسانهها، فضایی را ایجاد کنند که مردم از یأس و سرخوردگی خارج شوند و با انتشار واقعیتها، امید و نشاط را در جامعه تقویت کنند. در غیر این صورت، سرمایه اجتماعی با ریزش مواجه خواهد شد.
مطاعی همچنین از فرماندار کنگاور درخواست کرد که از رسانهها برای حضور در جلسات شورای اداری دعوت به عمل آورده و جایگاه مناسبی برای آنها در این جلسات در نظر گرفته شود.
وی در پایان از ایجاد گروهی در فضای مجازی برای ارتباط مستقیم و تعامل دوسویه با رسانهها به منظور تسهیل در نشر اخبار و اطلاعات دستگاههای اجرایی و عملکرد نظام جمهوری اسلامی در شهرستان خبر داد.
وی تاکید کرد که انتشار واقعیتها و امیدافزایی، وظیفه مهم رسانهها و روابط عمومیها در شرایط کنونی است.
تعامل با فعالان رسانهای از اولویتهاست
در ادامه چراغعلی گروسی، فرماندار شهرستان کنگاور نیز بر تعامل سازنده با فعالان رسانهای و فضای مجازی به منظور توسعه و پیشرفت شهرستان تاکید کرد.
گروسی در ابتدای سخنان خود فرارسیدن دهه کرامت، هفته معلم، هفته کار و کارگر، روز شورا و به ویژه روز دختر را تبریک گفت و برای همگان آرزوی توفیق کرد.
وی با اشاره به اهمیت این مناسبتها، آنها را فرصتی مغتنم برای پاسداشت ارزشهای دینی و ملی برشمرد.
فرماندار کنگاور در ادامه، با ابراز تأسف و همدردی نسبت به حادثه ناگوار بندر شهید رجایی، این مصیبت را به عموم هموطنان تسلیت گفت.
گروسی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش برجسته رسانهها و فعالان فضای مجازی در توسعه و پیشرفت شهرستان اشاره کرد و افزود: ما ارتباط خوبی با فعالان عرصه فضای مجازی و رسانه داریم و به طور مرتب گزارشاتی را چه به صورت تلفنی و چه حضوری، خدمت این عزیزان ارائه میکنیم و معتقدیم که با تعامل سازنده و همفکری با شما، میتوانیم گامهای موثری در راستای توسعه و پیشرفت کنگاور برداریم.
وی با تأکید بر اهمیت نقش رسانهها به عنوان پل ارتباطی میان مردم و مسئولان، بر ضرورت انعکاس صحیح، دقیق و به موقع اخبار و رویدادهای شهرستان تاکید کرد.
فرماندار کنگاور ابراز امیدواری کرد که با همکاری و همدلی اصحاب رسانه، بتوان در راستای آبادانی و پیشرفت شهرستان، گامهای بلندی برداشت.
رسانهها در امیدآفرینی نقش بسزایی دارند
فتاح مومنه، رئیس اداره رسانه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، دیگر سخنران جلسه با اشاره به اهمیت نقش رسانهها در امیدآفرینی در جامعه، اظهار داشت: رسانهها باید با پرهیز از انتشار اخبار ناامیدکننده که از رسانههای معاند نشأت میگیرد، به وظیفه خود در جهاد تبیین عمل کنند.
وی با اشاره به فرمان رهبر معظم انقلاب در خصوص جهاد تبیین، تاکید کرد: رسانهها باید با پوشش اخبار امیدآفرین و رویدادهای مهم شهرستان، مانند استقبال از زائران سیدالشهدا، به امیدآفرینی در جامعه کمک کنند.
مومنه با اشاره به دستور معاون اول رئیس جمهور مبنی بر لزوم بررسی دلایل شکایت از رسانهها در شورای اطلاعرسانی دولت، گفت: هر ادارهای که قصد شکایت از رسانهای را دارد، باید دلیل و مدرک خود را به شورای اطلاعرسانی دولت ارائه دهد.
رئیس اداره رسانه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در خصوص وضعیت مجوز پایگاههای خبری در کنگاور توضیح داد: در حال حاضر فقط یک پایگاه خبری با نام زاگرسنگار در کنگاور مجوز دارد و سایر فعالین رسانهای، فعال فضای مجازی محسوب میشوند که میتوانند از طریق وزارت ارشاد مجوز فعالیت دریافت کنند.
وی با تاکید بر استقلال رسانهها، گفت: رسانهها باید مستقل باشند و درآمد خود را از طریق ریپورتاژ و بخش خصوصی کسب کنند، نه از طریق وابستگی به دولت.
مومنه همچنین به لزوم برگزاری دورههای آموزش روابط عمومی در شهرستان اشاره کرد و از آمادگی اداره رسانه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه برای همکاری با ستاد جامعه باز خبر داد.
وی در پایان سخنان خود، با اشاره به محافل و گروههای رسانهای، تاکید کرد: اداره رسانه فرهنگ و ارشاد اسلامی در محافل خصوصی رسانهها دخالت نمیکند، اما بر کانالها و رسانههای عمومی نظارت خواهد کرد.
گفتنی است که در این جلسه به ارائه راهکارها و پیشنهاداتی نیز در مسیر مرتفع شدن چالش های عنوان شده، پرداخته شد:
ضرورت تشکیل مجامع روابط عمومی: پیشنهاد تشکیل مجامع روابط عمومی در شهرستانها به منظور تبادل نظر و تعامل بیشتر بین روابط عمومیها مطرح شد.
برگزاری دورههای آموزشی تخصصی: بر لزوم برگزاری دورههای آموزشی تخصصی برای روابط عمومیها در سطوح مختلف و با محوریت سواد رسانهای و استفاده از فناوریهای نوین تاکید شد.
ارزیابی عملکرد روابط عمومیها: پیشنهاد ارزیابی عملکرد روابط عمومیها به منظور شناسایی نقاط قوت و ضعف و ارائه راهکارهای بهبود مطرح شد.
بهرهگیری از ظرفیت فضای مجازی: بر لزوم بهرهگیری از ظرفیت فضای مجازی و شبکههای اجتماعی برای اطلاعرسانی و ارتباط با مخاطبان تاکید شد.
جلسه بررسی مسائل رسانهای کنگاور با طرح چالشها و ارائه راهکارها، گامی مهم در جهت بهبود وضعیت اطلاعرسانی و ارتقای جایگاه رسانهها در این شهرستان بود.
ارسال نظر