، آرش آریانژاد مدیرعامل آب منطقهای استان کردستان در جلسهای با محوریت بررسی حق آب بیجار از سد تالوار اظهار کرد: تغییر اقلیم را باید بپذیریم و بررسی حوزه آبخیز تالوار نشان میدهد که در یک مقطع بحرانی قرار گرفتهایم.
آریانژاد در ادامه افزود: طی پنج سال اخیر تمام درخواستهای تخصیص آب صنعتی در بیجار رد شده است.
وی اظهار کرد: ۲۰۰ هکتار گلخانه در بیجار هنوز راهاندازی نشده است و هیچ سرمایهگذاری نیز در این حوزه وجود ندارد.
آریانژاد گفت: اگر بتوانیم ۵ میلیون مترمکعب آب صنعتی برای شهرستان بگیریم میتوانیم از این فرصت برای توسعه مجتمعهای صنعتی و ایجاد اشتغال بهره ببریم.
وی افزود: قرار بود خط انتقال آب به همدان بدون هیچ تشریفاتی و با تأیید شرکت آب استان انجام شود و همان پیمانکار قبلی پروژه را در شهرستان بیجار ادامه دهد، اما تاکنون این وعده محقق نشده است.
آریانژاد تأکید کرد: مطالبه مردم بیجار این است که این پروژهها نباید مجدداً به سمت مطالعات اولیه و موافقتنامههای جدید برود. وی گفت: در حال حاضر، پروژهها همچنان معطل مانده و نیاز به برآورد هزینه دارند.
وی خاطرنشان کرد: در شهرستان بیجار، ۶۱ روستا به سرعت میتوانند از منابع آبی استفاده کنند. با وجود اینکه این منطقه از نظر منابع آبی غنی است، اما از لحاظ سرمایهگذاری در استان کردستان در پایینترین رتبه قرار دارد.
مدیرعامل آب منطقهای کردستان با اشاره به پروژه خورخوره گفت: از سال ۱۳۹۴ تاکنون تنها ۲۷ میلیارد تومان برای این پروژه تخصیص یافته است. این در حالی است که با توجه به اولویت نظام در تأمین آب شرب لازم است تخصیص اعتبار بیشتری انجام شود.
وی ادامه داد: در بانه نیز مشکل آب شرب داریم و باید این مشکلات در سراسر استان به صورت یکپارچه حل شوند.وی ادامه داد؛ با توجه به این شرایط نیاز است که اعتبار لازم برای تکمیل خط انتقال دشت خورخوره تأمین شود.
وی گفت: اگر بتوانیم تخصیص ۲۰۰ هکتاری دریافت کنیم امکان راهاندازی مجتمعهای گلخانهای فراهم خواهد شد که اشتغالزایی مناسبی به دنبال دارد.
مدیرکل امور آب منطقهای کردستان در پایان تأکید کرد: با تخصیص بودجه و تأمین اعتبار از سوی وزارت نیرو، میتوان خط انتقال دشت خورخوره را تکمیل کرد. مردم بیجار همچنان منتظر تحقق وعدهها هستند و باید این موضوع بهصورت جدی پیگیری شود.
ارسال نظر