English

اولویت‌های فرهنگی کشور باید جابجا شود/سینما در جنگ تعطیل نشد

رئیس سازمان سینمایی گفت: تجربه جهانی نشان داده در شرایط بحرانی و جنگی، بودجه‌ برای حوزه فرهنگ و هنر افزایش می‌یابد،‌ اما در کشور ما برخی مواقع اولویت‌ها جابجا می‌شود که باید به این مساله توجه شود.

اولویت‌های فرهنگی کشور باید جابجا شود/سینما در جنگ تعطیل نشد
به گزارش خبرگزاری موج

  به نقل از سازمان سینمایی، رائد فریدزاده در دومین جلسه کارگروه تخصصی شورای سینما با ابراز همدردی با خانواده‌های بازماندگان جنایات رژیم صهیونیستی در تجاوز به حریم کشور اظهار داشت: سینما در چند هفته گذشته نشان داد که چه کاربرد جدی، استراتژیک و راهبردی در وحدت مردم، انسجام ملی، ایجاد انگیزه و شور و نشاط اجتماعی دارد و در روزهای جنگ تحمیلی به فعالیت خود ادامه داد و حتی یک روز هم تعطیل نشد.

وی افزود: سینما در بحبوحه بمباران‌های تهران مکان امنی بود که تعداد زیادی از مردم به آنجا می‌رفتند و فیلم می‌دیدند. این موضوع برای بنده هم جای تعجب داشت و نشان داد که کارکرد سینما به عنوان یک هنر عمومی و فراگیر، کاربردی یگانه و ویژه دارد.

فریدزاده به روحیه همبستگی و انسجام چشمگیر مردم در برابر حمله رژیم صهیونیستی اشاره کرد و ادامه داد: ما در شرایط نه جنگ نه صلح قرار داریم و با توجه به اتفاقاتی که رخ داده، باید نگاه رو به آینده‌ای داشته باشیم. ما باید قدر مردم و هنرمندانمان را بدانیم که در بزنگاه‌های تاریخی چنان از خودشان استواری نشان دادند که باعث یاس و ناامیدی دشمن شد.

رئیس سازمان سینمایی تصریح کرد: دستگاه‌ها توجه جدی به ساخت مستند ندارند و در این زمینه غفلت‌هایی صورت گرفته است. به نظرم ما باید به سراغ دوستان برویم و از این قدرت اجرایی دولت در راستای تولید چند اثر به صورت آزمایشی استفاده کنیم تا پس از مدتی کارها روال طبیعی خود را پیدا کند.

فریدزاده با توجه به هزینه تولید فیلم‌های فاخر گفت: در دنیای امروز وقتی درباره فیلم فاخر صحبت می‌کنیم دیگر آن مرز بندی‌های مرسومی که می‌شناسیم شاید خیلی معنا نداشته باشد. الان انیمیشن مستند ساخته می‌شود به عبارتی مرزها و تعاریف در این حوزه ممزوج شده و کار را در حوزه فیلم فاخر سخت کرده است. در حالیکه ممکن است هزینه یک کار مستند از فیلم‌های سینمایی مرسوم فراتر رود. به همین خاطر معتقدم اگر بخواهید یک فیلم کوتاه در اندازه و تراز بین‌المللی بسازید باید سرمایه‌گذاری قابل توجهی روی آن انجام دهید.

معاون رئیس امور هماهنگی و نظارت علمی فرهنگی دفتر معاون اول ریاست جمهوری با اشاره به حضور تاثیرگذار سینماگران در جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی گفت: از جانب معاون اول دولت از سینماگران و هنرمندانی که در این جنگ به موقع و دقیق پای مصالح کشور ایستادند، صمیمانه تشکر می‌کنم.

علی سمندری درباره تولید فیلم فاخر توضیح داد: فیلم فاخر را نمی‌توان از پیش و با صراحت تعریف کرد. چون ممکن است از نگاه عده‌ای یک فیلم فاخر باشد و از نگاه عده‌ای دیگر آن فیلم در این دسته‌بندی جای نگیرد و یا برعکس ممکن است فیلمی از نگاه ما فاخر نباشد اما از نگاه جمع مورد توجه قرار بگیرد.

وی درباره نحوه کمک به تولید فیلم فاخر گفت: به نظر من کمک صرفا این نباشد که کل پول تولید یک فیلم فاخر پرداخت شود. کمک می‌تواند تبدیل به یک بسته حمایتی - تشویقی شود. یعنی سرمایه‌گذار بخش خصوصی بیاید و کار فاخری تولید کند و در کنارش دولت و یا سازمان از این نوع کارها حمایت کند. این می‌تواند به کار ضریب دهد. یعنی به جای تولید دو یه سه تولید فاخر، تعداد بیشتری از این نوع کارها تولید شود.

معاون برنامه‌ریزی امورفرهنگ، ورزش و گردشگری سازمان برنامه و بودجه کشور نیز اظهار داشت: در فصل ۱۵ جدول ۱۶ یک بند اختصاصی حوزه هنر وجود دارد که سازمان مکلف شده ۲۰ فیلم فاخر تولید کند. رویکرد حوزه سازمان این است که دستگاه محوری را پشتیبانی و حمایت کند تا در کنار سایر ظرفیت‌هایی که وجود دارد بتوانیم نسبت به حوزه اجرایی‌سازی آن بند اقدام کنیم.

مرتضی دهقان با توجه به ضرورت‌های ساخت فیلم فاخر گفت: ابتدا چند موضوع باید مورد بحث قرار گیرد. تعریف واحدی از فیلم فاخر داشته باشیم. منظور از فیلم فاخر چیست و چه چارچوبی را برای فیلم فاخر باید متصور شویم. از لحاظ دسته‌بندی موضوعی این ۲۰ فیلم ذیل چه عنوانی تعریف می‌شوند و این فیلم‌ها قرار است توسط چه مجموعه‌هایی توزیع شود.

حبیب ایل بیگی مدیر عامل موسسه سینما شهر نیز در این نشست با اشاره به اهمیت محتوایی آثار فاخر گفت: آنچه که به نظر من برای ساخت فیلم فاخر لازم است این است که ببینیم کشور به چه چیزی نیاز دارد. ما معمولا منتظریم که اثری صرفا تولید شود اما باید ببینیم که کشور هم به آن اثر نیاز دارد؟

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی و دبیر این کارگروه نیز، گزارشی از پیگیری مصوبات شورای سینما ارائه کرد.

احداث سینما در شهرهای بالای صد هزار نفر، بازنگری و تسهیل‌گری دریافت مالیات هنرمندان، تشکیل کارگروه تخصصی شورای سینما، پرداخت عیدی به اعضای خانه سینما در پایان سال ۱۴۰۳، طرح ارتقای جایگاه جهانی و منطقه‌ای سینمای ایران، طرح سینمای پیشرفت، تشکیل شورای استانی به ریاست استانداران، روزآمدسازی دفاتر انجمن سینمای جوان، تولید فیلم مستند - آیین‌نامه مستندنگاری از دیگر نکاتی بود که مهدی شفیعی به آن پرداخت.

در این جلسه احکام اعضای کارگروه تخصصی شورای سینما نیز اعطا شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه