سمفونی فلکالافلاک در فلکالافلاک طنین انداز شد
ارکسترسمفونیک تهران «فلک الافلاک» را درفلک الافلاک به روی صحنه برد.

به نقل از بنیاد رودکی ؛ شامگاه پنج شنبه یکم خرداد ماه ارکستر سمفونیک تهران با رهبری نصیرحیدریان، سمفونی «فلک الافلاک» را با استقبال کم نظیر مردم خون گرم لرستان، در قلعه تاریخی فلک الافلاک به اجرا درآورد. اجرایی با شکوه از ارکسترسمفونیک تهران با حضور مسئولان فرهنگی و هنری تهران و همچنین مسئولان استانی که با پایانی خوش و خاطرانگیز همراه شد.
این ارکستر با توجه به تفاهمنامه امضا شده میان بنیاد رودکی، اداره کل فرهنگ و ارشاد لرستان و شهرداری خرمآباد و همزمان با روز ملی لرستان در این قلعه به روی صحنه رفت. این کنسرت درحالی برگزار شد که از ساعت ها قبل از شروع اجرای ارکستر، جمعیتی بسیار، مشتاقانه درمحوطه تاریخی فلک الافلاک برای به تماشا نشستن این برنامه به دورهم جمع آمده بودند تا برای نخستین بار شاهد به اجرا درآمدن یک ارکستر بزرگ در شهرزیبای خرم آباد باشند. جمعیتی نزدیک به ۲۰۰۰ نفر که از شمار صندلی ها چیدمان شده درمحوطه این قلعه زیبا گذشته بود، تا آنجا که برخی افراد از بزرگ و کوچک، تلاش داشتند در گوشه و کنار این فضای تعیین شده، حتی بصورت ایستاده، از نزدیک شاهد اجرای ارکستر سمفونیک تهران باشند تا با هنرنمایی نوازندگان، روزهای سخت و فراموش نشدنی هشت سال جنگ تحمیلی را در قالب یک نغمه زیبا و یک سمفونی ماندگاربا گوش و جان بشنوند.
نزدیک به ساعت اجرا بود، اما همچنان صدای هیاهوی مردم زیرسایه این قلعه کهن و تاریخی به گوش می رسید، اما پس از مدتی چند، با اعلام مجری برنامه و قرائت آیاتی از کلام الله مجید، ارکستر سمفونیک تهران، سرود ملی ایران را به عنوان اولین قطعه به اجرا درآورد تا حاضران ، آماده به اجرا درآمدن سمفونی «فلک الافلاک» ساخته کامبیز روشن روان باشند. اثری در چهار موومان که به گفته خالق این اثر توصیفی از هشت سال جنگ تحمیلی با زبان موسیقایی است.استاد روشن روان به دلیل کسالت نتوانست دراین برنامه شرکت کند و خارج از ایران بود، اما پیام این آهنگساز بزرگ به صورت تصویری برای مخاطبان پخش شد و دراین پیام کوتاه به فلسفه ساخت این اثر و نام موومان های آن اشاره کرد.
پارت دوم این برنامه یک اجرای با کلام فارسی و لری با عنوان «زندگی» بود که با خوانندگی فاضل جمشیدی و حشمت رجب زاده به اجرا درآمد. «زندگی» از قطعات قدیمی لری است که پیش از این با صدای رضا سقایی شنیده شده بود و سالها بعد عبدالوهاب شهیدی با همراهی فرامرز پایور این کار را اجرا کردند و درآخر این قطعه با تنظیم علیرضا شریعتی برای ارکستر سمفونیک تهران در قلعه فلک الافلاک به روی صحنه رفت که با استقبال پرشوری همراه بود.
اما درپایان این اجرا نصیر حیدریان رهبر ارکستر سمفونیک تهران رو به حاضران این جمع صمیمی در جملاتی کوتاه بیان کرد: سالهای بسیاری است که مسئولان فرهنگی برای بهتر شدن ارکستر و شرایط مطلوب نوازندگان تلاش می کنند و زحمت می کشند.تلاشی برای فرهنگ و هنر سرزمین مان که همیشه ماندگار است و می تواند یک جامعه را به اوج برساند. نکته دیگر اینکه تمامی این نوازندگان به جز یک نفر،تحصیل کرده کشورمان هستند و این موجب افتخار این سرزمین است و امیدوارم با حضوردلگرم کننده مسئولان فرهنگی در معاونت امورهنری وزارت فرهنگ و همچنین بنیاد رودکی، شرایط هنری هر روز بهتر از قبل شود و ارتقا یابد تا آنجا که روزی در استان لرستان شاهد یک ارکستر سمفونیک باشیم.
سید سعید شاهرخی استاندار لرستان ، نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هوشنگ بازوند معاون وزیرراه و شهرسازی ، محمد الهیاری فومنی مدیرعامل بنیاد رودکی، بابک رضایی مدیرکل دفترموسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، داریوش بارانی بیرانوند شهردارخرم آباد ، نورالدین درمنان فرماندار استان، اعظم روانشاد مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان، احمدحسین فتایی مشاور اجرایی معاونت امور هنری ، عطا حسن پورمدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان لرستان و اعضای شورای اسلامی شهر خرم آباد از میهمانان این برنامه بودند.
لازم به ذکر است طی برنامه ریزی های انجام گرفته از سوی بنیاد رودکی ارکستر سمفونیک تهران، سمفونی فلک الافلاک را با رهبری نصیر حیدریان یکشنبه چهارم خرداد ساعت ۲۱:۳۰ در تالار وحدت تهران اجرا می کند.علاقهمندان میتوانند جهت تهیه بلیت اجرای چهارم خرداد ماه در تالار وحدت به سایت هنرتیکت مراجعه کنند.
ارسال نظر