English

جنایات در غزه صدای کن را هم درآورد

بیش از ۳۵۰ تن از چهره‌های سینمایی با انتشار نامه‌ای سرگشاده در آستانه جشنواره فیلم کن، سکوت درباره پیامدهای مرگبار عملیات نظامی جاری اسرائیل در غزه را محکوم کردند.

جنایات در غزه صدای کن را هم درآورد
به گزارش خبرگزاری موج

​، در آستانه جشنواره فیلم کن ، بیش از ۳۵۰ چهره برجسته دنیای سینما از جمله ریچارد گیر، سوزان ساراندون، خاویر باردم و دیوید کراننبرگ با امضای نامه‌ای سرگشاده، سکوت جهانی در قبال تلفات انسانی حمله نظامی اسرائیل به غزه را محکوم کردند. این نامه که در یادبود فاطمه حسونه، خبرنگار و هنرمند ۲۵ ساله فلسطینی منتشر شده، خواستار پایان دادن به بی‌تفاوتی فرهنگی نسبت به فجایع انسانی در نوار غزه است.

این نامه در وبسایت روزنامه فرانسوی لیبراسیون با عنوان «در کن، نباید وحشت غزه را به سکوت سپرد» منتشر شده است و با عبارت «برای فاطمه» خطاب شده و یاد فاطمه حسونه، هنرمند و عکاس خبری ۲۵ ساله اهل غزه را گرامی می‌دارد.

این زن جوان در اواسط آوریل در حمله هوایی اسرائیل جان خود را از دست داد؛ تنها ۲۴ ساعت پس از آن‌که اعلام شد مستندی درباره زندگی او در غزه قرار است در جشنواره کن به نمایش جهانی درآید. در همان حمله، ۱۰ نفر از بستگانش از جمله خواهر باردارش جان باختند.

در این نامه آمده است: «او یک عکاس خبری مستقل فلسطینی بود. ارتش اسرائیل در تاریخ ۱۶ آوریل ۲۰۲۵، درست یک روز پس از اعلام انتخاب فیلم «روحت را در دستانت بگذار و قدم بزن» ساخته سپیده فارسی، که او در آن نقش اصلی را ایفا می‌کرد، برای بخش «ACID» جشنواره کن، او را هدف قرار داد. او در آستانه ازدواج بود.»

نویسندگان نامه تأکید کرده‌اند: «هیچ روزنامه‌نگار خارجی اجازه ورود به نوار غزه را نداشته است. ارتش اسرائیل غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد. بیش از ۲۰۰ خبرنگار به‌طور عمدی کشته شده‌اند. نویسندگان، فیلم‌سازان و هنرمندان به‌طرز وحشیانه‌ای به قتل می‌رسند.»

بر اساس آمار منتشرشده توسط وزارت بهداشت غزه، حداقل ۵۲ هزار نفر در اثر اقدامات نظامی اسرائیل جان خود را از دست داده‌اند. در عین حال، جمعیت ۲.۴ میلیونی این منطقه با کمبود شدید غذا به‌دلیل دو ماه محاصره کالاهای اساسی مواجه است.

از دیگر امضاکنندگان این نامه می‌توان به پدرو آلمودووار، کوثر بن‌ هنیه، کوستا گاوراس، آلیس دیوپ، خاویر دولان، آدل اکسارچوپولوس، نیکول گارسیا، جاناتان گلیزر، آلن گیروادی، انماری جاسی، یورگوس لانتیموس، ناداو لاپید، مایک لی، کلبر مندوسا، ویگو مورتنسن، لورا پویترس، روبن اوستلوند، مارک رافلو و ایرا ساکس اشاره کرد.

در این نامه همچنین به وضعیت حمدان بلال، فیلم‌ساز فلسطینی و یکی از کارگردانان مستند برنده اسکار «هیچ سرزمین دیگری نیست» که با یووال آبراهام، باسل عدرا و راشل سور ساخته شده، پرداخته شده است. او در اواخر مارس توسط شهرک‌نشینان اسرائیلی مورد حمله قرار گرفت و سپس توسط ارتش ربوده شد؛ هرچند تحت فشارهای بین‌المللی آزاد شد.

نویسندگان این بیانیه در پایان تأکید کرده‌اند: «به‌عنوان هنرمندان و فعالان فرهنگی، نمی‌توانیم در برابر وقوع نسل‌کشی در غزه و تأثیرات دردناک آن بر جوامع‌مان سکوت کنیم. اگر نتوانیم در کنار صداهای تحت ستم بایستیم، کار ما چه معنایی دارد؟ اگر از تاریخ درس نگیریم، چرا فیلم‌هایی متعهدانه بسازیم؟ این سکوت برای چیست؟»

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه