سرخط خبرها
  • هشدار تداوم گرمای غیرمعمول در کشور
  • آغاز فعالیت ۱۰۱ دستگاه اتوبوس ۱۸ متری در پایتخت
  • آغاز ثبت‌نام سفر اربعین در سامانه سماح از ۹ تیرماه
  • جاده چالوس و آزادراه تهران ـ شمال یک‌طرفه شد
  • هیچ مجوزی برای کشت خشخاش صادر نشده است
  • مترو و اتوبوس در پایتخت تا ۱۹ تیر رایگان شد
  • تعطیلی میادین میوه و تره‌بار تهران در روز تاسوعا و عاشورا
  • رئیس پلیس راهور تهران بزرگ: استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی ۳ نمره منفی دارد
  • فرودگاه عسلویه از شنبه ششم تیرماه جاری بازگشایی می‌شود
  • فریدزاده: «سفیر» باعث آشتی دادن قشر مذهبی با سینما شد
  • ادعای اکسیوس: محدودیت سفر تیم ملی ایران به آمریکا کاهش یافت
  • اینفانتینو: جام قهرمانی را با ترامپ به تیم قهرمان اهدا خواهیم کرد
  • رکورد تاریخی رونالدو در جام جهانی ۲۰۲۶
  • سد کرج در آستانه سر ریز شدن
  • جملهٔ فارسی نخست‌وزیر پاکستان خطاب به پزشکیان، غم شما غم ماست
  • هشدار دادگستری تهران درباره پیامک‌های جعلی خدمات دولتی
  • بورس دوباره صعودی شد
  • اختلال گسترده در شبکه بانکی کشور
  • دانشمندان چینی پرینت سه‌بعدی‌ای اختراع کردند که فقط با نور، اشیا را در ۰.۶ ثانیه می‌سازد
  • مجله اشپیگل آلمان: ۹۲ درصد مردم اسرائیل، ایران را پیروز جنگ می‌دانند

مدیرکل حفاظت محیط ‌زیست استان همدان

محدودیت غذایی باعث مهاجرت یا نابودی گونه های حیات وحش خواهد شد

مدیرکل حفاظت محیط ‌زیست استان همدان با اشاره به تغییر وضعییت اکوسیستم حیات وحش و محدودیت غذایی ایجاد شده افزود: با کاهش بارندگی‌ها شاهد رویش زیست توده خوبی در منطقه نخواهیم بود و به مرور زمان و استفاده از پوشش کم موجود، محدودیت غذایی ایجاد شده و منجر به مهاجرت و یا از بین رفتن گونه می‌شود.

گزیده ای از برترین عکسهای طبیعت و حیات وحش

به گزارش خبرگزاری موج همدان و به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان، محسن جعفری نژاد مدیرکل حفاظت محیط ‌زیست استان همدان با اشاره به تغییر وضعییت اکوسیستم حیات وحش و محدودیت غذایی ایجاد شده افزود: با کاهش بارندگی‌ها شاهد رویش زیست توده خوبی در منطقه نخواهیم بود و به مرور زمان و استفاده از پوشش کم موجود، محدودیت غذایی ایجاد شده و منجر به مهاجرت و یا از بین رفتن گونه می‌شود.

وی افزود: رقابت غذایی نامناسب بین گونه‌ها منجر به  تغییر وضعیت، اکوسیستم حیات وحش یا به ناچار مهاجرت گونه ها می شود و یا در صورت عدم امکان مهاجرت طولانی، برخی گونه‌ها محکوم به فنا خواهند بود.

خشکسالی و کمبود منابع آب موجب کاهش جمعیت حیات وحش و زاد و ولد، رقابت غذایی نامناسب بین گونه‌ها شده و در نتیجه این تغییر وضعیت، اکوسیستم حیات وحش یا به ناچار اقدام به مهاجرت می‌کنند و یا در صورت عدم امکان مهاجرت طولانی، برخی گونه‌ها محکوم به فنا خواهند بود.
وی ادامه داد: حتی در صورت مهاجرت برخی گونه‌ها با توجه به تغییر جدی در زنجیره حیات منطقه، سایر گونه‌هایی که مقاومتر بوده اما امکان مهاجرت ندارند نیز تحت تاثیر قرار گرفته و به واسطه معیوب شدن زنجیره حیات وحش در منطقه از بین خواهند رفت.
جعفری نژاد بیان کرد: به واسطه این مهم که پوشش گیاهی از دو طریق تأمین مواد غذایی و امنیت در حفظ و نگهداری گونه‌های جانوری اثر گذار است، با کاهش بارندگی‌ها شاهد رویش زیست توده خوبی در منطقه نخواهیم بود و به مرور زمان و استفاده از پوشش کم موجود، محدودیت غذایی ایجاد شده و منجر به مهاجرت و یا از بین رفتن گونه می‌شود.
وی گفت: بسیاری از گونه‌های جانوری از پوشش گیاهی به عنوان پناه استفاده می‌کنند که از بین رفتن این پوشش باعث کاهش امنیت حیوان خواهد شد، ضمن اینکه فشار وارده از طرف دام‌های اهلی نیز در شرایط خشکسالی به قسمت های امن منطقه بیشتر می‌شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان اظهار کرد: این اداره کل برای مواجه با وضعیت خشکسالی و در راستای حفظ حیات وحش اقدام به شناسایی منابع آبی منطقه و منابع جایگزین احتمالی برای هر عنصر موجود در معرض خطر خشکی کرده و استفاده از روش‌های مصنوعی آبرسانی و تأمین و انبار علوفه مورد نیاز برای فصول سخت را به انجام رسانده است.
وی در پایان بر ضرورت حمایت‌های لازم برای جلوگیری از بحران نظیر اختصاص اعتبار لازم برای پروژه‌های آبرسانی، احیاء آبشخورها و چشمه ها، تامین علوفه و... تأکید کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: کاهش بارندگی ها و کمبود منابع آب به مرور زمان و با نزدیک شدن به فصل گرما باعث خشک شدن منابع آبی شامل چشمه‌ها، قنات‌ها و رودها شده که در نهایت منجر به تغییر رفتار گونه‌ها در اکوسیستم منطقه می‌شود.

 

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر