English

رئیس پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه زلزله‌ خبر داد؛

فعالیت گسل خزری منشأ زلزله های اخیر رامسر

رئیس پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه زلزله‌ با اشاره به ثبت بیش از ۲۰ زمین‌لرزه در رامسر و چابکسر، گفت: منشأ این زلزله ها فعالیت گسل خزری است.

فعالیت گسل خزری منشأ زلزله های اخیر رامسر
به گزارش خبرگزاری موج از مازندران

، دکتر محمدقاسم وتر  با اشاره به ثبت بیش از ۲۰ زمین‌لرزه در منطقه رامسر و چابکسر طی روزهای اخیر، علت اصلی این لرزش‌ها را فعالیت گسل خزری عنوان کرد و اظهار داشت:  نیمی از این زمین‌لرزه‌ها بیش از ۲.۵ ریشتر قدرت داشته‌اند و بزرگ‌ترین آن‌ها در ساعت ۲۲:۵۸ روز ۱۷ تیر با بزرگای ۳.۷ ریشتر و در عمق ۲۰ کیلومتری زمین ثبت شد.

وی ادامه داد: عمق کانونی زمین‌لرزه‌ها در چند روز اخیر عموماً در حدود ۱۰ کیلومتر بوده و آخرین مورد آن صبح ۲۱ تیر با بزرگی ۲.۵ ریشتر در منطقه کتالم و سادات‌شهر ثبت شده است.

 رئیس پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی  با بیان اینکه هر چه عمق زلزله بیشتر باشد، شدت آن در سطح زمین کاهش می‌یابد، گفت: اکثر این لرزه‌ها خفیف و بدون آسیب جدی بوده‌اند و داده‌های محلی گواه بر فعال بودن گسل خزری است که از خراسان شمالی آغاز شده و تا رامسر و مرز گیلان و مازندران امتداد دارد.

وی افزود: بر اساس داده‌های تاریخی، این منطقه طی بیست سال گذشته زلزله‌ای با بزرگی بیش از ۴ ریشتر نداشته و زمین‌لرزه‌های اخیر نیز نمی‌تواند نشانه‌ای از وقوع زلزله‌ای بزرگ‌تر باشد.

وتر خاطرنشان ساخت: اگرچه گسل شمال البرز نیز در این محدوده جغرافیایی فعال است، اما تحلیل‌ها نشان می‌دهد زلزله‌های اخیر ارتباطی با آن ندارد و منشأ آنها گسل خزری است. وی همچنین یادآور شد در تیرماه امسال نیز در شرق مازندران (بهشهر) زلزله‌هایی رخ داده است.

وی با ابراز نگرانی از ساخت‌وسازهای غیراصولی و بدون رعایت آیین‌نامه‌های مقاوم‌سازی در برابر زلزله، بر لزوم نظارت دقیق دستگاه‌های اجرایی و مهندسی مانند نظام مهندسی ساختمان، شهرداری‌ها و بخشداری‌ها تأکید کرد.

 رئیس پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی گفت: لازم است تهیه دفترچه محاسبات ساختمان، با تأیید مهندسان خبره و بر اساس آیین‌نامه زلزله الزامی شود و ستادهای مدیریت بحران نیز قبل از وقوع حادثه برای آموزش عمومی، شناسایی اماکن پرخطر مانند مدارس، بیمارستان‌ها و مراکز پرجمعیت و ایمن‌سازی آن‌ها اقدام کنند.

وی تصریح کرد: در کشوری مانند ژاپن با رعایت اصول ساخت‌وساز، زلزله‌ها تهدید جانی محسوب نمی‌شوند و با ساخت مقاوم و آگاهی عمومی می‌توان از تلفات گسترده انسانی جلوگیری کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه