English

سرپرست حفاظت محیط زیست مازندران خبر داد؛

تقویت اقدامات علمی و میدانی برای صیانت از فُک های خزری / تلف شدن ۱۸ از ابتدای سال تاکنون

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به ثبت ۱۸ مورد تلفات فک خزری از ابتدای سال جاری تا دوم خرداد ۱۴۰۴ در سواحل استان، بر ضرورت اجرای اقدامات مؤثر برای صیانت از این گونه در معرض انقراض تأکید کرد.

تقویت اقدامات علمی و میدانی برای صیانت از فُک های خزری / تلف شدن ۱۸ از ابتدای سال تاکنون
به گزارش خبرگزاری موج از مازندران

، محمدرضا کنعانی با بیان اینکه فک خزری تنها پستاندار بومی دریای خزر و یکی از گونه‌های شاخص تنوع زیستی این پهنه آبی است، اظهار داشت: این گونه به‌ دلیل کاهش شدید جمعیت، تخریب زیستگاه، آلودگی‌های انسانی و تهدیدات طبیعی، در فهرست سرخ اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) به‌عنوان گونه در معرض انقراض ثبت شده است.

وی با اشاره به اهمیت سواحل جنوبی دریای خزر به‌ ویژه نوار ساحلی مازندران به‌ عنوان یکی از زیستگاه‌های مهم موقتی و مسیرهای مهاجرت فصلی این گونه، ادامه داد: بررسی داده‌های میدانی از سال ۱۴۰۱ تاکنون نشان‌دهنده روند نگران‌کننده‌ای در خصوص تلفات فک خزری است و این موارد عمدتاً در بازه زمانی فروردین تا آبان‌ماه رخ می‌دهد.

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست مازندران دلایل احتمالی تلفات را شامل آلودگی‌های نفتی و صنعتی، کاهش منابع غذایی، بیماری‌های ویروسی مانند دیستمپر، گرفتار شدن در تورهای صیادی، برخورد با شناورها و آثار تغییرات اقلیمی عنوان کرد و گفت: بخشی از تلفات در فاصله‌ای دور از ساحل رخ داده و لاشه‌ها پس از چند روز توسط امواج به نوار ساحلی رانده می‌شوند و در بسیاری از نمونه‌ها، به‌ دلیل پیشرفت فساد لاشه، امکان کالبدگشایی علمی و تعیین دقیق علت مرگ فراهم نبوده است.

وی با اشاره به آغاز اجرای برنامه اقدام ملی حفاظت از فک خزری در استان مازندران، تصریح کرد: این برنامه با مشارکت دانشگاه تربیت مدرس نور، مرکز امداد و نجات فک خزری و با حمایت سازمان حفاظت محیط زیست تدوین و با استقرار دبیرخانه دائمی در دانشگاه تربیت مدرس نور فرایند اجرای آن آغاز شده است.

کنعانی با بیان اینکه مجموعه‌ای از اقدامات بر اساس برنامه فوق در دستور کار قرار گرفته است، بر نقش ویژه مازندران در حفاظت از این گونه خزری تأکید کرد و عنوان داشت: این استان یکی از پهنه‌های اصلی استراحت و عبور فک خزری در سواحل جنوبی دریای خزر است و حفاظت از آن، مسئولیتی فراتر از استان و در چارچوب تعهدات ملی و بین‌المللی کشور قرار دارد.

وی در پایان گفت: اداره‌کل حفاظت محیط زیست مازندران با بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های فنی، تخصصی و انسانی خود، اجرای کامل برنامه اقدام ملی و توسعه هماهنگی بین‌بخشی را با جدیت دنبال می‌کند و صیانت از فوک خزری، تجلی‌گاه تعهد ما به تنوع زیستی، نسل‌های آینده و همکاری منطقه‌ای برای حفاظت از دریای خزر است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه