سرخط خبرها
  • آغاز عملیات ۱۰ روزه خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده در جزیره خارگ
  • حضور بیرانوند در سازمان نظام وظیفه
  • برنز بسکتبال،اولین مدال ایران
  • تکذیب توزیع گوشت الاغ در مهرشهر کرج/ ماهیت گوشت‌ مشخص نیست
  • کشف بزرگ‌ترین مزرعه رمزارز با ۳۶۲ ماینر‌ در البرز
  • نرخ صلح و سازش در تهران به ۴۱.۳۶ درصد رسید
  • نیاز هر بیمار سرطانی به ۸ تا ۱۰ واحد پلاکت/ عمر سه روزه و کوتاه پلاکت‌ها
  • بازگشایی مدارس نگران‌کننده نیست؛ مراقب بیماری‌های واگیر باشیم
  • ۴۶ برنامه محوری بنیاد شهید برای هفته دفاع مقدس/ گلباران ۲۰ هزار گلزار شهدا با حضور دانش‌آموزان
  • برد راحت راکت‌به‌دستان ایران مقابل پاکستان در گام نخست
  • ماجرای کشف لاشه توله‌یوزپلنگ آسیایی در ‌میاندشت
  • کشف محموله چند ده میلیارد تومانی دارو در جنوب تهران
  • طرح مقابله با نفوذ بیگانگان در دستورکار نمایندگان مجلس

بیماری زنگ زرد در گندم‌زارهای مازندران مشاهده نشده است

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: بیماری زنگ زرد یکی از بیماری‌های گندم است که در ۱۸ سال اخیر خسارت‌هایی را به مزارع گندم وارد می‌کند که امسال این بیماری در مزارع مشاهده نشده است.

مزرعه گندم

به گزارش خبرگزاری موج، عبدالرحمن زاغی با اشاره به فرارسیدن زمان برداشت گندم اظهار کرد: زنگ زرد، سیاه و قهوه‌ای، فوزاریوم، سیاهک‌ها و لکه خرمایی از مهم‌ترین بیماری‌های گندم هستند.

وی ادامه داد: بیماری زنگ زرد یکی از بیماری‌های گندم است که در ۱۸ سال اخیر خسارت‌هایی را به مزارع گندم وارد می‌کند که امسال این بیماری در مزارع مشاهده نشده است.

زاغی با بیان اینکه امسال ۱۹ هزار و ۳۸۰ هکتار از مزارع گندم مازندران مبارزه با بیماری‌های مختلف شد، خاطرنشان کرد: ۶۵۶ هکتار مبارزه با زنگ زرد، ۱۶۵ هکتار سپتوریوز، یک‌هزار و ۵۹۴هکتار لکه خرمایی، ۲۸۰ هکتار سفیدک سطحی و ۱۶ هزار و ۶۸۵ هکتار مبارزه با فوزاریوم شد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: اجرای تناوب زراعی، استفاده از بذور مقاوم یا متحمل، سالم، گواهی شده و ضدعفونی شده، استفاده از سمپاش‌های مناسب، مبارزه زراعی، مکانیکی و شیمیایی موثر با علف‌های هرز داخل و حاشیه مزارع از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در مدیریت بیماری‌های گندم است.

این مسوول سطح عملیات اجرای مبارزه با آفات و علف‌های هرز گندم را ۵۲ هزار و ۵۲۷ هکتار اعلام کرد و افزود: مبارزه با آفات در سطح ۳۳۵ هکتار، مبارزه با علف‌های هرز نازک برگ ۲۱ هزار و ۶۵۸هکتار، پهن برگ ۱۹ هزار و ۷۹۰ هکتار و توام ۱۱ هزار و ۷۹ هکتار بوده است.

وی کمبود ادوات مناسب سمپاشی، پایین بودن کیفیت ادوات سمپاشی، کوچک بودن و پراکندگی اراضی، پایین بودن کیفیت علف‌کش، به موقع در دسترس نبودن علف‌کش، بارندگی در زمان مصرف علف‌کش و کافی نبودن مقدار علف‌کش را از دلایل ضعف در مدیریت علف هرز برشمرد.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه