English

سخنگوی دولت شهید جمهور:

شهید رئیسی جایگاه بی نظیری در حکمرانی اسلامی داشت

سخنگوی دولت شهید جمهور گفت: شهید رئیسی الگویی برای نظام حکمرانی اسلامی از خود به‌جا گذاشت.

شهید رئیسی جایگاه بی نظیری در حکمرانی اسلامی داشت
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری موج

، در آیین رونمایی از کتاب «الگوی سیاست‌ورزی شهید»، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت شهید رئیس‌جمهور، با اشاره به جایگاه بی‌نظیر این شهید در عرصه حکمرانی اسلامی اظهار داشت: برگزاری این مراسم یادآور لحظات و ساعاتی بسیار تلخ اما سرنوشت‌ساز و تاریخی است؛ تلخ از منظر فقدان انسانی بزرگ و تأثیرگذار، و تاریخی از حیث اهمیت الگویی که آن شهید برای نظام حکمرانی اسلامی از خود به‌جا گذاشت.

وی افزود: حضور پررنگ مردم در آیین‌های تشییع، چهلم و سالگرد شهادت، واقعاً شرمنده‌کننده بود؛ چه برای مسئولانی که همکار و همراه آن شهید بودند، و چه برای همه ما که شاهد این حجم از محبت و قدرشناسی مردمی بودیم. از مسجد کوچکی در روستایی دورافتاده تا اجتماعات بزرگ شهری، مردم با نصب پرچم سیاه و برگزاری مجالس یادبود، نشان دادند که شهید خدمت را فراموش نکرده‌اند.

بهادری جهرمی با اشاره به زیارت اخیر خود از مرقد مطهر شهید در اصفهان گفت: توفیق داشتم که به همراه چند نفر از بچه‌های بسیجی در محضر این شهید بزرگوار حاضر شوم. جوانانی که شبانه‌روز در جوار مرقد شهید خدمت می‌کنند، با اخلاص و بی‌نام‌ونشان، دقیقاً همان معنای ادامه‌دار راه شهید را به نمایش می‌گذارند.

سخنگوی دولت شهید با تأکید بر اهمیت پرداختن علمی و نظری به سیره شهدا اظهار داشت: ما امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند استخراج و تبیین نظریه‌های مبتنی بر سیره شهدا در حوزه حکمرانی هستیم. در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی، هنوز در مرحله «دولت اسلامی» مانده‌ایم؛ نه در مقام نظر به‌طور جامع به آن پرداخته‌ایم و نه در مقام عمل به شکل علمی و منسجم آن را اجرا کرده‌ایم. بسیاری از مفاهیم و ساختارهایی که شهید پایه‌گذاری کرد، هنوز به مرحله برداشت نرسیده و در مرحله کاشت باقی مانده‌اند.

وی افزود: شهید رئیس‌جمهور تنها الگویی است که در دو حوزه مهم حکمرانی اسلامی یعنی قوه قضاییه (عدالت) و قوه مجریه (اداره کشور) تجربه‌ای معنادار و عملی داشته است؛ آن هم در دوره‌ای که پس از ادغام ریاست جمهوری و نخست‌وزیری، امکان شکل‌گیری دولت به معنای واقعی فراهم شد.

بهادری جهرمی تأکید کرد: این مدل حکمرانی همواره مورد تأیید و تمجید رهبر معظم انقلاب بوده است؛ چه در دوران حیات شهید، چه پس از شهادت، و چه در توصیف عمومی از دولت او. همین تأییدات نشان می‌دهد که بازخوانی و مدون‌سازی این الگو چقدر اهمیت دارد.

وی با اشاره به کتاب رونمایی‌شده گفت: اثر حاضر از معدود آثاری است که با رویکردی علمی و نظری به سیره حکمرانی شهید پرداخته و صرفاً در حوزه خاطره‌نگاری باقی نمانده است. در حالی‌که بسیاری از آثار پیشین بیشتر جنبه عاطفی و روایی داشتند، این اثر می‌تواند در فضای دانشگاهی و پژوهشی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

سخنگوی دولت شهید خاطرنشان کرد: چنین آثاری، به‌ویژه در گام‌های نخست، حساسیت بالایی دارند؛ چرا که پایه‌گذار یک مسیر نظری و علمی هستند. اگر این بنیان درست گذاشته شود، می‌تواند مسیر تدوین الگوی دولت اسلامی را برای آینده هموار کند.

وی  با قدردانی از تلاش مؤلفان و پژوهشگران این اثر گفت: گردآورندگان این کتاب، از میان متخصصان و اندیشمندان متعهدی هستند که از زوایای متنوع به موضوع حکمرانی اسلامی پرداخته‌اند. این تنوع نگاه و غنای علمی، یکی از نقاط قوت کتاب است و می‌تواند مبنای تولید آثار علمی بیشتری در آینده قرار گیرد.

لطیفی

 

شهید رئیسی، سیادت در سیاست داشت نه صرفاً سیاست‌ورزی 

 میثم لطیفی، معاون پیشین شهید رئیس‌جمهور، در آیین رونمایی از کتاب «الگوی سیاست‌ورزی شهید» با تأکید بر ابعاد متمایز شخصیتی این شهید بزرگوار اظهار داشت: از برگزارکنندگان این برنامه و تدوین‌کنندگان کتاب صمیمانه تشکر می‌کنم. این کار، اقدامی ارزشمند است که امیدواریم استمرار پیدا کند و مقدمه‌ای باشد برای شکل‌گیری مباحث عمیق‌تر نظری در حوزه حکمرانی اسلامی.

وی با اشاره به تمایز میان «سیاست‌ورزی» و «سیادت در سیاست» گفت: بسیاری ممکن است اهل سیاست‌ورزی باشند، حتی اگر مسیر درستی را نیز انتخاب کرده باشند؛ اما در قله سیاست‌ورزی، جایی که سیادت در سیاست معنا می‌یابد، افراد انگشت‌شماری قرار می‌گیرند. شهید، از جمله چهره‌هایی بود که در این جایگاه ایستاد؛ پهلوانی در سپهر سیاست که اگرچه قدرت در اختیار داشت، اما از آن بی‌مهابا استفاده نمی‌کرد.

لطیفی افزود: این شهید بزرگوار، حتی وقتی در موضع قضاوت و قضا بود، و حتی اگر در پرونده‌ای احساس می‌کرد حقی از او ضایع شده، از چارچوب قانون خارج نمی‌شد. او الگویی بی‌بدیل در اخلاق حکمرانی و مسئولیت‌پذیری مبتنی بر دیانت بود.

وی با تأکید بر پیوند ریشه‌ای میان سیاست‌ورزی شهید و فقاهت و دیانت او تصریح کرد: ما با سیاست‌مداری مواجه بودیم که صاحب ملکه اجتهاد بود. او در مناصب مهم قرار داشت، اما این مناصب را با توشه فقاهت و سابقه مبارزه و تجربه انقلابی طی کرده بود. این ترکیب کم‌نظیر است و باید به آن توجه ویژه‌ای داشت.

لطیفی با اشاره به جایگاه شهید در فرآیند تحقق تمدن نوین اسلامی گفت: اگر قله نظام‌سازی را در شکل‌گیری انقلاب، تدوین قانون اساسی و تثبیت ساختار جمهوری اسلامی جست‌وجو کنیم، بدون تردید شهید یکی از برجسته‌ترین معماران آن است. اما در مرحله دولت‌سازی نیز، با توجه به سابقه‌ای که از دوران مبارزه تا مدیریت اجرایی داشت، نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا کرد.

وی با تأکید بر ضرورت نظریه‌پردازی دقیق در این حوزه ادامه داد: وقتی درباره نظریه صحبت می‌کنیم، نمی‌توان به کلی‌گویی یا ساده‌سازی بسنده کرد. گزیده‌گویی، محصول تأمل، تدقیق و عمق علمی است. باید مراقب باشیم که مباحث نظری در حوزه حکمرانی اسلامی سطحی نماند و به تولیدات قابل اتکا و آموزش‌پذیر در مراکز دانشگاهی و حوزوی منتهی شود.

 لطیفی ضمن تقدیر از حجت‌الاسلام والمسلمین قبول و دیگر پژوهشگران این طرح، ابراز امیدواری کرد این حرکت علمی بتواند بسترساز گسترش مباحث عمیق و نظری در حوزه سیاست‌ورزی اسلامی باشد و به شکل‌گیری ادبیات دقیق و قابل تدریس در این زمینه منجر شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه