English

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در آیین افتتاحیه سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران:

نمایشگاه کتاب فرصتی برای توسعه اجتماعی و تولید و مصرف صحیحِ کتاب خوب است

آیین افتتاحیه سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، أحمد فکاک البدرانی وزیر فرهنگ عراق، مسئولان فرهنگی و میهمانان داخلی و خارجی امروز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت در مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد.

نمایشگاه کتاب فرصتی برای توسعه اجتماعی و تولید و مصرف صحیحِ کتاب خوب است
به گزارش خبرگزاری موج

، سیدعباس صالحی در این آیین با گرامیداشت یاد و خاطر شهید رئیسی و سایر شهدای انقلاب اسلامی و تبریک میلاد حضرت امام رضا (ع)، گفت: درباره جایگاه کتاب صحبت‌های زیاد و حرف‌های دقیقی صورت گرفته اما یکی از تعبیرات دقیق و کوتاه از رهبر معظم انقلاب اسلامی است که می‌فرمایند: "کتاب مبدا و عصاره تمدن‌سازی است"، این جمله خیلی کوتاه است اما به نظرم دقیق‌ترین، گویاترین و رساترین تعریف از جایگاه کتاب است. 

وی با بیان اینکه اگر به تمدن‌های مختلف بشری نگاه کنیم کاملا صدق این مطلب مکشوف است، افزود: در تمدن یونان با آثار مختلف فلسفی یونان مواجه می‌شویم، اگر کشور چین را بررسی کنیم روح تمدن چین کتاب بوده و تمدن کهن چین بر بستر کتاب حرکت کرده است؛ کتاب در تمدن اسلامی نقش محوری داشته است، با قرآن حرکت تمدنی و جامعه سازی آغاز شده و در ادامه تمدن اسلامی براساس مسجد و کتابخانه یعنی دوبال تمدن‌سازی اسلامی به پیش رفت و دستاوردهای فراوانی یافت.

صالحی به تاثیر نقش شاهنامه در فرهنگ ایران پرداخت و ادامه داد: اگر شاهنامه خلق نمی‌شد فرآوری ایران بعد از اسلام صورت نمی‌گرفت؛ شاهنامه به ایران بعد از اسلام قدرت داد تا علاوه‌بر حفظ مزیت‌های اسلام به تاریخ کهن خود اتصال یابد و ایرانیت و اسلامیت به مثابه دو بال عمل کنند، اگر شاهنامه خلق نمی‌شد این اتفاق به راحتی صورت نمی‌گرفت و در میان تعارض اسلام و ایران قبل از اسلام قرار می‌گرفتیم.

صالحی تصریح کرد: تمدن‌ها کالبد و جان دارند که جانشان به حوزه کتاب وصل است؛ اگر تمدنی بخواهد شکل گیرد و بماند و توسعه یابد جز با کتاب میسر نمی‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کتاب صرف نظر از شکل و ظاهر، تفکری منسجم است به جای تفکر پیتزایی، فست فودی و لحظه‌ای که عملا تفکر محسوب نمی‌شود؛ اگر کشور و جامعه‌ای میل به ماندگاری دارد تا در تفکر اندیشه‌های رقیب و مهاجم هضم نشود، جز با کتاب قدرت ماندگاری نمی‌یابد.

صالحی با تاکید بر اینکه کسانی که به فکر توسعه اجتماعی ایران هستند باید دغدغه کتاب داشته باشند،  تصریح کرد: این امر نباید صرفا دغدغه وزارت فرهنگ یا مولفان یا اصحاب نشر باشد. اگر خواهان توسعه اجتماعی درست هستیم، احتیاج به تولید و مصرف صحیحِ کتاب خوب داریم؛ نمایشگاه کتاب تهران فرصتی برای پرداختن به این دغدغه‌هاست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نمایشگاه کتاب تهران غیر از اینکه به اقتصاد نشر کمک می‌کند و کارنامه نشر سالانه ایران را نشان می‌دهد، باشگاه بزرگ اجتماعی ایران است و ما به اینکه باشگاه‌های بزرگ خود را حفاظت و باشگاه‌های جدیدی خلق کنیم، نیاز داریم.

وی افزود: ایران عزیز ما امروز بیش از هر روز نیاز به همبستگی، هم افزایی، همگرایی و با هم بودن دارد، هرقدر بتوانیم این باهم بودن را بیشتر نشان دهیم راه پیشرفت را روان‌تر، اقدامات و توطئه‌های دشمنان را ناکام‌تر کرده‌ایم.

صالحی با بیان اینکه بیش از ۴۰۰ نشست در این دوره ۱۱ روزه نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود، تصریح کرد: نمایشگاه کتاب تهران فرصت اجتماعی کردن ایران است چراکه از جاهای مختلف کشور در این رویداد به صورت حضوری و مجازی شرکت می‌کنند و فرصت‌های خوبی به وجود می‌آورد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به شعار این دوره نمایشگاه «بخوانیم برای ایران» گفت: اگر توسعه، آینده، پیشرفت ایران و ناکام گذاشتن دشمنان را می‌خواهیم باید به کتاب بیشتر و بیشتر فکر کنیم و در راه توسعه این "ابرفرهنگ اقتدار ایران" تلاش کنیم.

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از هفدهم تا بیست‌وهفتم اردیبهشت ۱۴۰۴ در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه