تدوین نقشه راه ۵ ساله برای ثبت جهانی دارابگرد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس در آیین معارفه مدیر جدید پایگاه ملی دارابگرد، این محوطه باستانی را شناسنامه تمدنی جنوب‌شرق فارس دانست و بر لزوم اماده‌سازی زیرساخت‌ها برای ثبت این اثر در فهرست میراث جهانی یونسکو تأکید کرد.

دارابگرد
به گزارش خبرگزاری موج از فارس

، بهزاد مریدی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، در مراسم معارفه مدیر جدید پایگاه ملی دارابگرد، با اشاره به توانمندی‌های علمی علیرضا عسکری چاوردی اظهار داشت: انتصاب یک چهره دانشگاهی در حوزه باستان‌شناسی، نشان‌ دهنده اراده جدی ما برای تحول در دارابگرد است هدف ما این است که با تکیه بر تجربیات ایشان خلاهای پژوهشی این منطقه برطرف شده و مسیر ثبت جهانی آن هموار گردد.

وی دارابگرد را کلید درک تحولات تاریخ ایران از اواخر دوران هخامنشی تا شکوه ساسانی توصیف کرد و افزود: انتظار داریم در دوره جدید، پیوندهای تاریخی این منطقه با محورهای لارستان، لامرد و مسیرهای منتهی به خلیج‌فارس بازخوانی و احیا شود تا با تعامل میان دانشگاه شیراز و مسئولان محلی سند چشم‌انداز گردشگری داراب در مسیری علمی تحقق یابد.

در ادامه این مراسم علیرضا عسکری چاوردی، مدیر جدید پایگاه ملی دارابگرد، از تدوین برنامه راهبردی ۵ ساله برای احیای باستان‌ شناسی و حفاظت و تهیه پرونده ثبت جهانی «منظر فرهنگی داراب» خبر داد و گفت: دارابگرد حلقه مفقوده شناسایی تحولات تاریخی از سقوط هخامنشیان تا ظهور ساسانیان است، این محوطه در سال ۱۳۷۹ به دلیل ضعف مطالعات باستان‌شناسی از فهرست جهانی جا ماند، اما اکنون هدف اصلی ما پر کردن این خلاء پژوهشی است.

عسکری با تأکید بر استفاده از ظرفیت‌های علمی دانشگاه شیراز تصریح کرد: پروژه‌ای بنیادین شامل کاوش‌های علمی، بازخوانی تاریخ اردشیر بابکان، بررسی ضرابخانه مهم دارابگرد و راه‌های باستانی منتهی به سیراف آغاز خواهد شد.

وی تعیین دقیق عرصه و حریم سایت و انتشار مقالات بین‌المللی را اولویت‌های ماه‌های آتی برشمرد و خاطرنشان کرد: با حمایت مسئولان، حق تاریخی جنوب‌شرق فارس را برای پیوستن به فهرست میراث جهانی یونسکو ادا خواهیم کرد.

در پایان این مراسم که با حضور نماینده مردم داراب در مجلس برگزار شد، علیرضا عسکری چاوردی رسما به‌عنوان مدیر جدید پایگاه ملی دارابگرد معرفی گردید.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه