عضو شورای اسلامی شهر شیراز مطرح کرد؛
کاهش آسیب های اجتماعی با توانمند سازی زنان سرپرست خانوار/ ضرورت ایجاد زیرساختها برای فروش محصولات تولیدی بانوان
رییس کمیسیون محرومیت زدایی شورای اسلامی شهر شیراز گفت: در بازدیدهای دوره ششم شورا، پس از بررسی مشکلات محلات، به این نتیجه رسیدیم که یکی از مهمترین عوامل آسیبهای اجتماعی، نبود اشتغال برای زنان سرپرست خانوار است.

، سید مریم حسینی رییس کمیسیون محرومیت زدایی شورای اسلامی شهر شیراز، در بازدید از مرکز تولید محصولات و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار از طرحهای محرومیت زدایی کلانشهر شیراز، عنوان کرد: ما معتقدیم چنین پروژههایی شبیه به سنگریزهای هستند که اگر نادرست گذاشته شوند یا در زمان نامناسبی برداشته شوند، ممکن است سدی را ویران کنند یا برعکس، باعث پایداری آن شوند.
وی با اشاره به طرحها و پروژههایی که این روزها توسط شهرداری شیراز افتتاح یا کلنگزنی میشوند، اظهار کرد: میخواهم قبل از ورود به بحث مصوبه، بر اهمیت اشتغال در شرایط کنونی کشور تأکید کنم؛ موضوعی که مقام معظم رهبری نیز از سه منظر اقتصادی، اجتماعی و امنیتی به آن پرداختهاند.
حسینی افزود: در بعد اقتصادی، اشتغال پایدار محور اصلی برای رسیدن به رشد اقتصادی، کاهش تورم و ارتقای ارزش پول ملی است. در بعد اجتماعی، بیکاری بستری برای شکلگیری آسیبهای اجتماعی است؛ در حالی که اشتغال، امید و نشاط را به جامعه تزریق میکند. از منظر امنیتی نیز دشمن از بستر مشکلات اقتصادی و بیکاری، درصدد ایجاد ناامیدی در مردم نسبت به نظام است.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب، مهارتآموزی، رونق کارآفرینی و نگاه عبادی به کارآفرینی را از اولویتها دانستهاند. از اینرو، ما در بازدیدهای دوره ششم شورا، پس از بررسی مشکلات محلات، به این نتیجه رسیدیم که یکی از مهمترین عوامل آسیبهای اجتماعی، نبود اشتغال برای زنان سرپرست خانوار است.
حسینی خاطرنشان کرد: بر این اساس، مصوبهای با عنوان توانمندسازی زنان سرپرست خانوار با رویکرد مشاغل خانگی به تصویب رسید که در آن شهرداری ملزم به همکاری با دیگر دستگاهها شد.
رییس کمیسیون محرومیت زدایی شورای اسلامی شهر شیراز توضیح داد: در همین راستا، کارگاههایی با تجهیز شهرداری و همکاری نهادهایی چون سپاه فجر و قرارگاه احمد بن موسی راهاندازی شد. تفاهمنامهها با این نهادها بسته شد و روند اجرا نیز مطلوب بود. تفاهمنامه با سپاه در سال گذشته تمدید شد، اما با سایر دستگاهها تمدید نشد که انشاءالله در سال ۱۴۰۴ این الزام برای اجرای تعهدات، محقق شود.
وی تصریح کرد: کارگاه نخست در منطقه ۵ برگزار شد و دو کارگاه دیگر نیز در حال ساخت هستند. یک خانه محله در محله بیات برای بانوان همان منطقه پیشبینی شده است و خانه محلهای دیگر نیز در مهدیآباد در حال آمادهسازی است. همچنین فضایی دیگر با مشارکت سپاه در حال ساخت است که برای تکمیل آن حدود ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است تا انشاءالله در فصل بهار یا تابستان به بهرهبرداری برسد.
حسینی با اشاره به ضرورت ایجاد زیرساختهای فروش برای محصولات تولیدی بانوان افزود: برای بانوانی که در این کارگاهها مهارت میآموزند و در خانههای خود مشغول تولید خواهند بود، بازارچههایی نیز باید ایجاد شود. جناب شهردار به ۱۱ منطقه شهرداری دستور دادند که جانمایی لازم برای این بازارچهها انجام گیرد. تولیدات این بانوان در همین فضاها به فروش خواهد رسید.
رییس کمیسیون محرومیت زدایی شورای اسلامی شهر شیراز تأکید کرد: البته هدف ما صرفاً فروش توسط زنان نیست؛ باید بسترهایی فراهم شود تا جوانان نیز در فرآیند فروش و توسعه این فعالیتها نقشآفرینی کنند.
در پایان، حسینی ضمن تشکر از همه عوامل اجرایی و حمایتکنندگان این طرحها گفت: امروز شاهد آن هستیم که محرومیتزدایی از سطح شعار خارج شده و به مرحله عمل رسیده است و امیدوارم در آینده شاهد به ثمر نشستن هرچه بیشتر این اقدامات باشیم.
طرح محرومیت زدایی در دوره ششم شورای اسلامی شهر شیراز آغاز شد
محمدحسن اسدی شهردار کلانشهر شیراز با اشاره به اهمیت مشاغل خانگی گفت: مشاغل خانگی در کشورهای جهان سوم، کشورهای در حال توسعه و پرجمعیت و کشورهایی که نرخ بیکاری بالاست، بسیار پراهمیت هستند. این موضوع بهویژه برای بانوان بدسرپرست و سرپرست خانوار اهمیت دوچندان دارد.
اسدی با بیان اینکه طرح محرومیت زدایی در دوره ششم شورای اسلامی شهر شیراز آغاز شد، افزود: قرار است ۶۰ تا ۷۰ نفر از بانوان در این مجموعه مشغول به کار شوند، تصور نمیکنم کاری با ارزشتر از این در سالی که با عنوان سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده، وجود داشته باشد.
شهردار شیراز خاطرنشان کرد: ما حتماً این طرح را توسعه خواهیم داد. موافقت و همراهی شهرداری در این مسیر قطعی است و این قول من به شماست.
وی با اشاره به رویدادهای فرهنگی و بینالمللی در پیشِ رو ادامه داد: طبق اعلام رئیس سازمان فرهنگی، یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه بخش اول برنامهها آغاز میشود و از روز دوشنبه، پانزدهم ماه جاری، شاهد حضور رسمی دستکم ۱۵ شهردار و سفیر از کشورهای مختلف در شیراز خواهیم بود.
شهردار شیراز تأکید کرد: ما وظیفه داریم در برابر شهر شیراز، این شهر کهن، تاریخی، تمدنی و مذهبی با مردمی فرهیخته، بهترین میزبانی را داشته باشیم و از ظرفیت ارتباطات بینالمللی بهرهمند شویم.
اسدی تصریح کرد: اول و دوم خردادماه سال جاری، همایش سرمایهگذاری با محوریت استانها و به میزبانی وزارت امور خارجه برگزار خواهد شد. شهر شیراز نخستین کلانشهری است که میزبان این رویداد مهم خواهد بود. این در حالی است که وزارت خارجه معمولاً کمتر درگیر فعالیتهای استانی است. امیدواریم با توجه به شعار سال و تلاش همه مسئولان، شاهد رونق و تحول اقتصادی در سراسر کشور، استان فارس و به ویژه شهر شیراز باشیم.
تمامی ارکان حاکمیتی در راستای رفع محرومیت، گام برداشتهاند
جانشین فرماندهی سپاه فجر در قرارگاه حضرت احمد بن موسی(ع) نیز در این بازدید، از تلاشهای شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز در زمینه محرومیتزدایی و رسیدگی به محلات کمبرخوردار این شهر، قدردانی کرد و گفت: تمامی ارکان حاکمیتی در راستای رفع محرومیت، با تصویب قوانین، تأمین اعتبار و تهیه اسناد و ساختارهای اجرایی گام برداشتهاند.
مجید علیپور با اشاره به نقش شهرداری در کاهش محرومیتهای شهری تصریح کرد: شهرداری شیراز در کنار اجرای پروژههای بزرگ، در کاهش محرومیتهای شهری نیز نقش مؤثری ایفا کرده است.
وی اضافه کرد: در کنار این طرحها، پروژههای زودبازدهی نیز در محلات مختلف تعریف شده که برخی از آنها در سال گذشته به اجرا درآمدهاند و برخی دیگر نیز برای سال جاری پیشبینی شدهاند.
جانشین فرماندهی سپاه فجر در قرارگاه حضرت احمد بن موسی(ع) تأکید کرد: این اقدامات در سطح کشور بیسابقه بوده و بهعنوان یک حرکت خیر و مثبت باید ادامه یابد.
علیپور در ادامه به یکی از پروژههای اشتغالزایی اشاره کرد و توضیح داد: از جمله اقدامات مؤثر، حمایت از اشتغال زنان سرپرست خانوار است؛ زنانی که بیشترین آسیب را در زمینه اشتغال و فروش محصولات خود متحمل میشوند.
وی در خصوص مرکز تولید محصولات و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار توضیح داد: شهرداری فضایی را در اختیار یک گروه جهادی قرار داده و این گروه زمینه اشتغال و تولید برای زنان سرپرست خانوار را در قالب کارگاهی فراهم کرده است. این پروژه با مشارکت قرارگاه محرومیتزدایی کوثر سپاه تأمین اعتبار شده و بخش دیگری از هزینهها نیز با حمایت شهرداری و کمیسیون محرومیتزدایی شورای شهر شیراز تأمین گردیده است.
جانشین فرماندهی سپاه فجر در قرارگاه حضرت احمد بن موسی(ع) خاطرنشان کرد: ظرف چند روز آینده، این پروژه افتتاح خواهد شد و حداقل ۷۰ نفر از زنان سرپرست خانوار در قالب مشاغل مختلف در آن مشغول به کار خواهند شد.
وی با تأکید بر رعایت حداقلهای قانون کار، بیان کرد: هدف از اجرای این طرحها، اشتغالی پایدار است که مطابق با الزامات قانونی باشد و افراد تحت پوشش بتوانند از حمایتهای لازم برخوردار شوند.
علیپور همچنین با اشاره به طرح مرمت منازل محرومین اعلام کرد: در فاز نخست، مرمت هزار واحد مسکونی به پایان رسیده و فاز دوم این طرح نیز از سال گذشته آغاز شده و در حال اجراست.
او افزود: منازلی که شناسایی شده و از لحاظ مالکیت و شرایط مورد تأیید باشند، با همکاری شهرداری مورد مرمت قرار خواهند گرفت.
ارسال نظر