English

رئیس نظام‌های مشارکتی و تحول فولاد مبارکه؛

فولاد مبارکه؛ الگوی ملی مشارکت و تحول سازمانی

در مسیر تعالی و رقابت‌پذیری پایدار، شرکت فولاد مبارکه همواره با اتکا به سرمایه انسانی توانمند خود، الگویی موفق در نهادینه‌سازی مشارکت و مدیریت دانش در کشور بوده است. در این راستا، توسعه و ارتقای نظام‌های مدیریتی مشارکتی نظیر «نظام پیشنهادها» و «گروه‌های بهبود (QCC)» از سال ۱۳۷۳ تاکنون، سنگ بنای فرهنگ حل مسئله، نوآوری مستمر و تعامل سازنده در سازمان به شمار می‌روند.

فولاد مبارکه؛ الگوی ملی مشارکت و تحول سازمانی
به گزارش خبرگزاری موج

 به نقل از فولاد مبارکه اصفهان، مژده میرعنایت، رئیس نظام‌های مشارکتی و تحول فولاد مبارکه، با بیان مطلب فوق گفت: از ۳۱ خرداد سال ۱۳۷۳ نظام پیشنهادها و از ۳۱ خرداد ۱۳۷۶ نیز نظام گروه‌های بهبود در فولاد مبارکه استقراریافته است.

 

تفکر راهبردی؛ از مسئله تا فرصت بهبود

وی در خصوص راهبرد فولاد مبارکه در این حوزه گفت: باور بنیادین فولاد مبارکه بر این اصل استوار است که «هر مسئله، فرصتی برای تحول است». از همین رو، برنامه‌ریزی و حمایت هدفمند از نظام‌های مشارکتی باعث شده‌ کارکنان در مسیر بهبود فرایندها، کیفیت، ایمنی و بهره‌وری، نقش فعال و مؤثری ایفا کنند. این رویکرد ساختاریافته، زمینه‌ساز خلق راهکارهای نوآورانه، ارتقای تعلق سازمانی و همسویی اهداف فردی با چشم‌انداز کلان شرکت شده است.

 

گروه‌های بهبود (QCC)؛ مدرسه‌ای برای رهبری مشارکتی

میرعنایت درباره نقش و ساختار گروه‌های بهبود گفت: گروه‌های بهبود به‌عنوان هسته‌های داوطلبانه در واحدهای عملیاتی شرکت، با تمرکز بر شناسایی چالش‌ها و ارائه راهکارهای اجرایی، بستری برای شکوفایی خلاقیت جمعی و تسریع فرایند یادگیری سازمانی فراهم کرده‌اند. این گروه‌ها با بهره‌گیری از ابزارهای آماری مانند نمودار علت و معلول، طوفان ذهنی و تکنیک‌های اولویت‌سنجی، مسائل محیط کار را به پروژه‌های اجرایی اثربخش تبدیل می‌کنند.

به گفته وی دستاوردهای کلیدی این گروه‌ها در سال ۱۴۰۳ عبارت‌اند از: فعالیت بیش از ۵۰۰ گروه بهبود در سراسر سازمان، اجرای بیش از 60۰ پروژه بهبود با تمرکز بر افزایش بهره‌وری، کیفیت و کاهش هزینه‌ها، توسعه مهارت‌های نرم و تخصصی اعضا در حوزه حل مسئله، تفکر سیستمی و کار گروهی و ارتقای روحیه همدلی و حس تعلق کارکنان از طریق تجارب موفق تیمی.

 

نظام پیشنهادها بستری برای نوآوری فردی و خِرد سازمانی

رئیس نظام‌های مشارکتی و تحول فولاد مبارکه پیرامون چیستی و تأثیر نظام پیشنهادها هم این‌گونه اظهارنظر کرد: نظام پیشنهادها ابزار مؤثری است که به کارکنان اجازه می‌دهد با ارائه راه‌حل‌های خلاقانه و عملیاتی، در مسیر ارتقای عملکرد و کاهش اتلاف‌ها نقش‌آفرینی کنند. این نظام طی سه دهه رشد و تعالی، از سامانه‌های دستی به سامانه‌های دیجیتال و تلفن همراه توسعه‌یافته و امروز با مشارکت بیش از ۹۰ درصد کارکنان، موتور محرکه‌ای برای تحول سازمانی محسوب می‌شود.

وی از سیر تحول نظام پیشنهادها در فولاد مبارکه به‌عنوان نقاط عطف یاد و اضافه کرد: همان‌گونه که اشاره شد، استقرار اولیه این نظام در واحدهای عملیاتی در سال 1373 انجام شد. پس از آن در سال ۱۳۸۲ زمینه مشارکت کارکنان شرکت‌های پیمانکار در این نظام فراهم شد و در ادامه طی سال‌های ۱۳۸۹ تا ۱۴۰۰ شاهد توسعه سامانه تحت وب و کارتابل فرایندی و درگاه‌های ارائه پیشنهادها بودیم و از سال ۱۴۰۲ به بعد نیز زمینه جهش مشارکت‌محور و گسترش پوشش نظام در سراسر سازمان فراهم شده است.

میرعنایت با بیان اینکه در سال 1403 شاهد آمار چشمگیری در حوزه نظام پیشنهادها بودیم گفت: در این سال 126 هزار و 780 پیشنهاد دریافت شده است که از این مقدار 64 هزار و 645 مورد آن اجرا شده است که به گواه آمار مشارکت 90 درصدی همکاران را شاهد هستیم. علاوه بر این 2100 پروژه بهبود از پیشنهادهای واصله تعریف شده و در این راستا 83 درصد کارکنان مورد تقدیر قرار گرفته‌اند. به‌طورکلی این آمار گواهی روشن بر پویایی، اثرگذاری و نهادینه شدن فرهنگ پیشنهاد در شرکت است.

 

فراتر از ابزار؛ مشارکت به‌مثابه فرهنگ‌سازمانی

وی بر این باور است که در حال حاضر مشارکت کارکنان در حل مسائل سازمان فراتر از یک ابزار و به‌مثابه فرهنگ‌سازمانی مبدل شده است. تا جایی که بررسی سیر سه دهه‌ای فعالیت‌های مشارکتی در فولاد مبارکه نشان می‌دهد که «گروه‌های بهبود» و «نظام پیشنهادها» صرفاً ابزارهای مدیریتی نیستند، بلکه زیرساخت‌هایی فرهنگی‌اند که توانسته‌اند تفکر مشارکتی را در تاروپود سازمان جاری سازند. مشارکت در فولاد مبارکه از سطح عملیات تا تصمیم‌گیری‌های راهبردی، نمایانگر تعهدی مشترک برای ساختن آینده‌ای متعالی است. آینده‌ای که در آن، صدای همه شنیده می‌شود و هر ایده‌ای فرصت درخشش دارد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه