English

در جلسه ارتقای ایمنی فولاد مبارکه مطرح شد؛

ایمنی فقط قانون نیست؛ فرهنگی است که با آگاهی، آموزش، و تعهد همه افراد ساخته می‌شود

دومین نشست کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار شرکت فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۴، روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه، با حضور جمعی از معاونان، مدیران، رؤسا، سرپرستان، کارشناسان و تکنسین‌های ایمنی نواحی، بازرسان ایمنی و کارشناسان بهداشت حرفه‌ای و ارگونومی برگزار شد.

ایمنی فقط قانون نیست؛ فرهنگی است که با آگاهی، آموزش، و تعهد همه افراد ساخته می‌شود
به گزارش خبرگزاری موج

 به نقل از فولاد مبارکه اصفهان، ارتقای فرهنگ ایمنی، استقرار سیستم مدیریت ایمنی فرایند و بهبود شرایط محیط کار و بر اساس الزام قانونی ماده ۹۳ قانون کار، ارائه گزارش‌هایی در خصوص وضعیت شاخص ایمنی شرکت، وضعیت سیستم‌های اعلام و اطفای حریق و همچنین شرایط ایمنی تونل‌های برق از مهم‌ترین اهداف برگزاری این جلسه بود.

به گزارش خبرنگار فولاد، در این جلسه، غلامرضا سلیمی، معاون بهره‌برداری شرکت، ضمن قدردانی از تلاش‌های انجام‌شده برای بهبود وضعیت ایمنی تونل‌های برق و آماده‌به‌کاری سیستم‌های اعلام و اطفای حریق، بر اهمیت واکنش سریع در شرایط اضطراری تأکید کرد.

وی با اشاره به ضرورت بهبود مستمر در فرایندها، تغییر نگرش‌ها و اجرای صحیح فعالیت‌ها را از اولویت‌های سازمان برای رفع مغایرت‌های موجود و بهبود شرایط کاری برشمرد.

سلیمی اجرای جدی و سخت‌گیرانه موازین ایمنی را لازمه تقویت فرهنگ ایمنی و پیشگیری از حوادث دانست و ضمن تأکید بر اهمیت تجزیه‌وتحلیل رویدادها و کنترل نحوه انجام فعالیت‌ها، آموزش، آنالیز و به چالش کشیدن رویه‌ها و همچنین توجه ویژه به ایمنی فعالیت‌های در حال انجام در حوزه پیمانکاران را از رموز موفقیت سازمان دانست.

معاون بهره‌برداری، مدیران و مسئولان شرکت‌های پیمانکاری را در قبال مسائل ایمنی پاسخ‌گو دانست و مقرر شد در جلساتی با حضور مدیرعاملان شرکت‌های پیمانکار، آنالیز اساسی و آسیب‌شناسی حوادث انجام گیرد تا راهکارهای هوشمندانه و اثربخش در این زمینه اتخاذ شود.

وی در ادامه با اشاره به نقش حیاتی شیفت‌فورمن‌ها به‌عنوان مهم‌ترین لایه کنترلی و حلقه ارتباطی میان مدیریت عالی و کارکنان، خواستار برگزاری آموزش‌های تخصصی و تدوین نقش این افراد در بهبود شرایط محیط کار شد و استفاده از تجارب آن‌ها در تحلیل حوادث گذشته را بسیار ارزشمند دانست.

سلیمی با اشاره به اهمیت عملکرد صحیح سیستم‌های اعلام و اطفای حریق و نقش ثانیه‌ها در جلوگیری از حوادث بحرانی، خواستار تدوین رویه‌ای مناسب برای به‌کارگیری مؤثر این سیستم‌ها شد و در همین زمینه تأکید کرد که ایمنی باید از مرحله ایده و طراحی تا پایان عمر کارخانه مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه تونل‌های برق شاهراه‌های جریان انرژی‌اند، اما ظرفیت زیادی برای بروز حوادث دارند، خواستار نظارت، کنترل و مسئولیت‌پذیری بیشتر در این زمینه شد.

معاون بهره‌برداری همچنین با اشاره به اهمیت ارگونومی در تأمین سلامت نیروی انسانی و تطبیق محیط کار با شرایط جسمانی کارکنان، از اقدامات انجام‌شده در این زمینه تشکر کرد و تأسیس آزمایشگاه ارگونومی شرکت فولاد مبارکه را از دستاوردهای مهم برشمرد.

 

معاون سرمایه انسانی شرکت فولاد مبارکه: استقرار سیستم مدیریت ایمنی فرایند و بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین در راستای ایمنی و پایداری تولید

 

در ادامه این جلسه، حسین مدرسی‌فر، معاون سرمایه انسانی شرکت فولاد مبارکه، ضمن تأکید بر اهمیت استقرار سیستم مدیریت ایمنی فرایند (PSM) گفت: هدف اصلی مدیریت ایمنی فرایند، مدیریت ریسک‌های فرایندی و پیشگیری از بروز حوادثی از قبیل انفجار آتش‌سوزی، شکست ساختاری و پاشش مواد مذاب و رهایش مواد شیمیایی و سمی است.

وی تجزیه‌وتحلیل دقیق رویدادها را یکی از ابزارهای کلیدی در پیشگیری از وقوع حوادث شدید دانست و اظهار داشت: استفاده از تجارب گذشته و بهره‌گیری از آموزه‌های علمی می‌تواند مسیر تعالی در حوزه ایمنی را هموار سازد. برای رسیدن به این هدف، لازم است سیستم‌های اعلام و اطفای حریق و همچنین پمپاژخانه‌های واحد آتش‌نشانی در وضعیت کاملاً ایمن و آماده‌به‌کار نگهداری و تجهیز شوند.

مدرسی‌فر در ادامه به نقش حیاتی تونل‌های برق در تأمین انرژی پایدار برای خطوط تولید اشاره و اظهار کرد: تونل‌های برق، زیرساخت حیاتی برای تولید پایدارند؛ بنابراین پایش مستمر این فضاها و استفاده از فناوری‌های نوین به‌ویژه هوش مصنوعی، می‌تواند گامی مؤثر در بهبود شرایط محیط کار و ارتقای سلامت کارکنان باشد.

وی برخورداری از برنامه جامع واکنش در شرایط اضطراری را مورد تأکید قرار داد و افزود: وجود چنین برنامه‌هایی تضمین می‌کند که در مواجهه با بحران‌ها، کلیه منابع حیاتی سازمان اعم از نیروی انسانی، تجهیزات و زیرساخت‌ها، در کمترین زمان ممکن محافظت شوند.

معاون سرمایه انسانی فولاد مبارکه با تأکید بر ضرورت نگاه سیستماتیک به ایمنی، اظهار داشت: هدف از ایجاد سیستم‌های ایمنی، صرفاً واکنش به حوادث نیست، بلکه باید با طراحی، نگهداری و ارتقای مداوم این سیستم‌ها، از بروز حوادث پیشگیری کنیم و اطمینان یابیم که در لحظات بحرانی، زیرساخت‌های ما آماده و مؤثر عمل می‌کنند.

 

رئیس ایمنی، بهداشت حرفه‌ای و آتش‌نشانی: «سرمایه انسانی» ارزشمندترین دارایی سازمان و ایمنی، اساسی‌ترین مسئولیت ما در صیانت از این سرمایه است

در ادامه این نشست، جواد کیانی، رئیس ایمنی، بهداشت حرفه‌ای و آتش‌نشانی شرکت، گزارشی از وضعیت ایمنی شرکت در سال گذشته و شاخص‌های فراوانی و شدت حادثه و تفسیر مهم‌ترین شاخص‌های ایمنی در نواحی مختلف شرکت ارائه کرد.

کیانی در بخشی دیگری از سخنان خود، به نقل از گزارش انجمن جهانی تولیدکنندگان فولاد (Worldsteel)، مهم‌ترین علل بروز حوادث در صنعت فولاد جهان را سقوط از ارتفاع، حوادث مربوط به ماشین‌آلات، جابه‌جایی وسایل نقلیه، تماس با مواد داغ، اشیای در حال سقوط، انفجار و برق‌گرفتگی دانست.

وی با تأکید بر اهداف واحد ایمنی، بهداشت حرفه‌ای و آتش‌نشانی در سال ۱۴۰۴، مدیریت ایمنی فرایند (PSM)، تقویت فرهنگ ایمنی فراگیر و انعطاف‌پذیر، دست‌یابی به هدف «حادثه صفر»، تبادل تجارب ایمنی در سطح ملی و بین‌المللی و بهره‌گیری از فناوری‌های نوظهور در حوزه ایمنی و سلامت را از محورهای کلیدی برنامه‌ریزی در این حوزه برشمرد.

رئیس ایمنی، بهداشت حرفه‌ای و آتش‌نشانی با یادآوری برخی حوادث فرایندی که طی سال‌های اخیر در کشور رخ داده است، به ارائه مجموعه‌ای از اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه در راستای جلوگیری از وقوع حوادث مشابه در شرکت فولاد مبارکه پرداخت.

به گفته وی برخی از این اقدامات عبارت‌اند از: شناسایی دقیق مخاطرات فرایندی در خطوط تولید و انبارهای نگهداری مواد شیمیایی؛ ایجاد سیستم‌های تهویه و سرمایشی استاندارد در فضاهای پرریسک؛ طبقه‌بندی و برچسب‌گذاری دقیق کلیه مواد شیمیایی؛ برگزاری دوره‌های آموزشی و مانورهای مدیریت ایمنی فرایند (PSM)؛ بازرسی‌ها و نظارت‌های مستمر بر شرایط نگهداری مواد خطرناک؛ تأمین و نصب تجهیزات ایمنی و سیستم‌های هشداردهنده در مناطق حساس عملیاتی.

وی افزود: رسیدن به محیط کار ایمن، مستلزم همکاری، آموزش مستمر و تعهد جمعی همه کارکنان در سطوح مختلف سازمان است و پیشگیری از حادثه، نه یک اقدام مقطعی، بلکه یک راهبرد دائمی برای حفظ جان انسان‌ها و استمرار تولید است.

گفتنی است در این نشست، حمیدرضا بهنیا، سرپرست سیستم‌های اعلام و اطفا حریق و احسان مهدوی‌منش رئیس توزیع برق، در گزارش‌های جداگانه‌ای به تشریح وضعیت ایمنی سیستم‌های اعلام و اطفای حریق، پمپاژخانه‌های واحد آتش‌نشانی و ایمنی تونل‌های برق پرداختند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه