رییس ستاد اربعین:

بیش از ۳.۵ میلیون ایرانی و اتباع مقیم از مرزهای کشور به زیارت اربعین رفتند

رییس ستاد مرکزی اربعین گفت: بیش از ۳.۵ میلیون نفر از کشورمان برای زیارت امام حسین(ع) عازم عراق شدند که بیش از ۳۵۰ هزار نفر از آنها اتباع خارجی مقیم ایران یا افرادی بودند که از مسیر ایران برای زیارت اربعین استفاده کردند.

جمشیدیان
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج

، علی‌اکبر پورجمشیدیان، رییس ستاد مرکزی اربعین، در حاشیه صد و چهل و هشتمین جلسه ستاد مرکزی اربعین در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جلسه جمع‌بندی و ارائه گزارش عملکرد کمیته‌ها و استان‌های ستاد مرکزی اربعین برگزار شد و همزمان نخستین جلسه مقدمات برگزاری مراسم اربعین سال ۱۴۰۶ نیز تشکیل گردید تا از همین امسال برنامه‌ریزی برای برگزاری باشکوه مراسم سال آینده آغاز شود.

وی افزود: بر اساس گزارش‌های ستاد برگزاری مراسم اربعین در عراق و کمیته‌های فعال در داخل کشور، امسال یکی از بهترین مراسم‌های اربعین امام حسین(ع) را پشت سر گذاشتیم و تجربیاتی که مسئولان در سال‌های گذشته به دست آورده بودند، امسال به کار گرفته شد و بخش قابل توجهی از مشکلات سال‌های قبل برطرف شد.

پورجمشیدیان با اشاره به وضعیت امنیتی مراسم اربعین امسال گفت: از نظر امنیتی، اربعین امنی را پشت سر گذاشتیم و کوچک‌ترین حادثه امنیتی در ایران و عراق نداشتیم. تنها حادثه‌ای که تا حدودی بر مراسم اربعین تأثیر گذاشت، اقدام نظامی آمریکا در مرز شلمچه و نزدیکی برخی مواکب در عراق بود که تأثیری بر روند حضور زائران در ایران و عراق نداشت.

رییس ستاد مرکزی اربعین ادامه داد: تا پایان ماه صفر، بیش از ۳.۵ میلیون نفر از کشور ما برای زیارت امام حسین(ع) مشرف شدند که بیش از ۳۵۰ هزار نفر از آنها اتباع خارجی مقیم ایران یا اتباعی بودند که از مرزهای کشور عبور کرده و از مسیر ایران برای زیارت اربعین استفاده کردند.

وی یکی از ابتکارات امسال را راه‌اندازی سفرهای یکسره اتوبوسی از برخی شهرهای کشور به عراق عنوان کرد و گفت: بیش از ۱۵۰ دستگاه اتوبوس به صورت یکسره از شهرهای قم، تهران و اصفهان به سمت نجف اشرف حرکت کردند. این ابتکار می‌تواند در سال‌های آینده توسعه پیدا کند و در صورت تکمیل ظرفیت ناوگان اتوبوسی، شرایط آرامش و آسایش بیشتری را برای زائران فراهم خواهد کرد.

پورجمشیدیان با اشاره به عملیات گسترده حمل‌ونقل اربعین اظهار داشت: یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های حمل‌ونقل جهان توسط وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری برنامه‌ریزی و مدیریت شد. همچنین در حمل‌ونقل مرزی، از محل پارکینگ‌ها تا پایانه‌های مرزی، شهرداری‌ها بیش از ۲ هزار دستگاه اتوبوس را برای جابه‌جایی مردم به کار گرفتند که این نیز عملیات بسیار بزرگی بود و به خوبی انجام شد.

وی همچنین از مردم و دولت عراق برای میزبانی از زائران تشکر کرد و افزود: مردم عراق در برگزاری مراسم اربعین و میزبانی از زائران، به‌ویژه زائران ایرانی، مهمان‌نوازی و همراهی بسیار خوبی داشتند. این همراهی زمینه انسجام و اتحاد بیشتر امت اسلامی و به‌خصوص دو ملت ایران و عراق را فراهم کرده است و امروز شاهد علاقه و محبت بیشتری میان دو ملت و دو دولت نسبت به سال‌های گذشته هستیم.

دومیلیون زائر به نیابت از رهبر شهید امسال در مراسم اربعین شرکت کردند

رییس ستاد مرکزی اربعین با اشاره به موضوع زیارت نیابتی گفت: بر اساس آماری که به دست ما رسیده، بیش از ۲ میلیون نفر از زائرانی که از ایران به عراق مشرف شدند، زیارت خود را به نیابت از شهید انجام دادند که این موضوع از نظر معنوی اتفاق بسیار ارزشمندی بود.

پورجمشیدیان تاکید کرد: اربعین امسال از نظر فرهنگی نیز نسبت به سال‌های گذشته غنی‌تر بود، توجه به موضوعات فرهنگی، ارزش‌های معنوی و دینی، حضور منسجم مبلغان، مداحان و شاعران آیینی و همچنین برگزاری اجتماعات میان علمای اهل سنت و شیعه از کشورهای مختلف اسلامی، از جمله اتفاقات مهم فرهنگی امسال بود.

وی تهیه شعار اربعین امسال را نیز یکی از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی عنوان کرد و گفت: این شعار با مشارکت کشورهای اسلامی، به‌ویژه کشورهای جبهه مقاومت، و با نقش‌آفرینی مجموعه‌های فرهنگی ایران و عراق تهیه شد و مرجعیت، علما و مردم دو کشور نیز در این فرایند مشارکت داشتند.

رییس ستاد مرکزی اربعین در ادامه از مردم عراق، زائران ایرانی، دولت عراق، دستگاه‌های اجرایی، استانداران و مردم استان‌های مرزی ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی تشکر کرد و گفت: بیش از ۱۸ کمیته در ستاد مرکزی اربعین فعالیت داشتند و مجموعه‌هایی همچون آستان قدس رضوی، ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان و سازمان اوقاف نیز در مواقع مورد نیاز به عنوان پشتیبان در کنار ستاد بودند.

وی همچنین با اشاره به مراسم دهه پایانی ماه صفر در خراسان رضوی و مشهد مقدس اظهار داشت: بیش از ۵ میلیون زائر در مراسم دهه پایانی ماه صفر حضور داشتند و این مراسم نیز بدون حادثه امنیتی و با کمترین میزان حوادث جاده‌ای و معمول برگزار شد.

پورجمشیدیان در پایان با قدردانی از رسانه‌ها گفت: رسانه‌ها امسال علاوه بر مسئولیت‌های خود، در برگزاری مراسم اربعین و اطلاع‌رسانی به مردم کمک بسیار خوبی کردند. رادیو اربعین، صداوسیما و سایر رسانه‌ها در انتقال پیام‌ها و اطلاعیه‌ها عملکرد بسیار خوبی داشتند و ارتباط مؤثری میان ستاد و مردم برقرار شد.

وی درباره کاهش حوادث نیز گفت: امسال مجموع حوادث نسبت به سال گذشته حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش داشت.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه