ایران پیگیر حقوقی جنایات میناب و لامرد در سطح بین‌المللی است

سخنگوی وزارت امور خارجه با تأکید بر اینکه حمله به مدرسه میناب و منطقه مسکونی لامرد مصداق آشکار جنایت جنگی است، اعلام کرد ایران با مستندسازی این اقدامات از همه سازوکارهای حقوقی و بین‌المللی برای تعقیب عاملان استفاده خواهد کرد.

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه
به گزارش خبرگزاری موج

، سخنگوی وزارت امور خارجه با تأکید بر اینکه حمله به مدرسه میناب و منطقه مسکونی لامرد مصداق آشکار جنایت جنگی است، گفت ایران با مستندسازی این اقدامات از همه سازوکارهای حقوقی و بین‌المللی برای تعقیب عاملان و آمران آن استفاده خواهد کرد.

اسماعیل بقایی روز یکشنبه در حاشیه مراسم «بزرگداشت روز جهانی کودکان قربانی جنگ؛ یادمان شهدای میناب» که به همت دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: آنچه در جریان جنگ رخ داد صرفاً پیامد ناخواسته درگیری‌ها نبود، بلکه کشتار کودکان اقدامی تعمدی برای پیشبرد اهداف جنگی متجاوزان محسوب می‌شود.

وی افزود: در یک سال گذشته و در جریان دو جنگ تحمیلی، شاهد بودیم که مدارس، بیمارستان‌ها و مناطقی که بر اساس قوانین بین‌المللی به عنوان مناطق امن شناخته می‌شوند، هدف حمله قرار گرفتند.

بقایی با تأکید بر ضرورت گرامیداشت یاد شهدای میناب گفت: یاد این حادثه باید از آن جهت گرامی داشته شود که نماد بی‌حرمتی متجاوزان به قواعد بنیادین انسانی است؛ قواعدی که علاوه بر جنبه حقوقی، ابعاد انسانی و اخلاقی نیز دارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین به حادثه لامرد در استان فارس اشاره کرد و افزود: در کنار جنایت میناب باید از جنایت لامرد نیز یاد کرد. در این حادثه برای نخستین بار موشک‌هایی با حدود ۱۸۰ هزار ترکش کشنده در بالای یک محیط ورزشی و منطقه مسکونی منفجر شد تا قدرت تخریبی آن مورد ارزیابی قرار گیرد.

وی تأکید کرد: چنین اقدامی مصداق روشن جنایت جنگی است و فرماندهان نظامی و مقام‌های سیاسی که در طراحی، صدور دستور و اجرای آن نقش داشته‌اند باید در محاکم داخلی و بین‌المللی مورد پیگرد قرار گیرند.

بقایی با اشاره به اقدامات حقوقی جمهوری اسلامی ایران در این زمینه گفت: ایران از هر فرصت و سازوکار بین‌المللی برای نشان دادن ابعاد این جنایات، مستندسازی آن‌ها و پیگیری حقوقی عاملان استفاده می‌کند. این موضوع تنها به حادثه میناب محدود نمی‌شود و شمار زیادی از کودکان و شهروندان ایرانی در جریان جنگ تحمیلی آسیب دیده‌اند.

وی ادامه داد: در سطح سازمان‌های بین‌المللی نیز از همه ظرفیت‌ها برای مستندسازی و تعقیب عاملان این جنایات بهره گرفته می‌شود و این روند به صورت مستمر ادامه دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره نقش دانشگاه‌ها در این زمینه گفت: دانشگاه‌ها به عنوان مراکز علمی و محل حضور نخبگان، مسئولیت مهمی در تبیین ابعاد این رخدادها برای جامعه دارند.

بقایی افزود: این جنگ صرفاً علیه تأسیسات نظامی و هسته‌ای کشور نبود، بلکه بنیان‌های علمی و توسعه‌ای ایران را نیز هدف قرار داد و از این رو دانشگاه‌ها باید نقش فعال‌تری در روشنگری و تبیین واقعیت‌ها ایفا کنند.

وی در پایان تأکید کرد: تمامی مواردی که از نظر جمهوری اسلامی ایران مصداق جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و حتی نسل‌کشی محسوب می‌شود به سازمان ملل متحد، نهادهای حقوق بشری و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ گزارش و مستندسازی شده و این روند همچنان ادامه دارد.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه