English

عراقچی:

نوبل صلح ابزار سیاسی غرب شده است

وزیر امور خارجه ایران با انتقاد شدید از ماریا ماچادو برنده نوبل صلح، گفت تمجید او از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه نشان می‌دهد جایزه نوبل صلح اعتبار و مسیر حقیقی خود را از دست داده است.

عباس عراقچی + وزیر امور خارجه
به گزارش خبرگزاری موج

، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به پیام جنجالی ماریا ماچادو برنده جایزه نوبل صلح ، اقدام او در تمجید از جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه را «نشانه انحراف کامل این جایزه از مسیر انسانی خود» دانست. وی تصریح کرد که جایزه نوبل برای بسیاری از ملت‌ها دیگر ارزش نمادین خود را از دست داده است.

به گفته عراقچی، استفاده ابزاری و سیاسی از مفهوم صلح در غرب باعث شده این جایزه بیشتر به پوششی برای توجیه اقدامات نظامی علیه ملت‌های مظلوم تبدیل شود. او افزود که اعطای نوبل صلح به افرادی که مشوق جنگ داخلی در کشور خود و مدافع نسل‌کشی در فلسطین هستند، چهره واقعی این نهاد را آشکار کرده است.

وزیر خارجه تأکید کرد: زمانی که فردی همچون ماچادو صراحتاً از تماس با نخست‌وزیر رژیم اسراییل سخن می‌گوید و عملیات جنگی علیه مردم غزه را تحسین می‌کند، نمی‌توان از صداقت در انتخاب نوبل سخن گفت. این موضع، نه‌فقط بی‌احترامی به قربانیان جنگ بلکه تحریف معنا و هدف اصلی صلح جهانی است.

گفتنی است ماچادو، برنده نوبل صلح ۲۰۲۵، با انتشار بیانیه‌ای در فضای مجازی گروه‌های مقاومت از جمله حماس، حزب‌الله و انصارالله یمن را تروریستی خوانده و از سیاست‌های تهاجمی دونالد ترامپ علیه دولت کشورش حمایت کرده بود؛ موضعی که واکنش گسترده فعالان حقوق بشر و سیاستمداران در سراسر جهان را برانگیخت.

تحلیلگران در تهران و چند کشور اروپایی معتقدند اظهارات ماچادو نمایانگر شکاف عمیق میان آرمان‌های اصلی جایزه نوبل با منافع سیاسی غرب است؛ شکافی که به گفته عراقچی، اکنون بیش از هر زمان دیگری آبروی این نهاد بین‌المللی را تهدید می‌کند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه