English

دبیر شورای اطلاع رسانی دولت:

قرار نیست اینترنت و مذاکره به دوقطبی تبدیل شود

دبیر شورای اطلاع رسانی دولت با تشریح برخی از اقدامات دولت وفاق ملی در طول ۱۲ روز دفاع ملی از کشور به حضور میدانی رئیس جمهور در میان مردم و خدمت‌رسانی خوب دولت به مردم اشاره کرد.

قرار نیست اینترنت و مذاکره به دوقطبی تبدیل شود
به گزارش خبرگزاری موج

، محمد گلزاری  در گفت‌وگویی درباره عملکرد دولت چهاردهم طی یک سال اخیر و به ویژه طی ۱۲ روز جنگ تحمیلی که رژیم صهیونیستی علیه کشورمان انجام داد، اظهارکرد: آنچه در این یک سال گذشت، اتفاق نبود بلکه مملو از توفان و حوادث بسیار سهمگینی بود که به مردم و کشور متحمل شد اما به لطف خداوند با همراهی قاطبه مردم این یک سال پشت سر گذاشته شد.

وی با بیان اینکه شروع دولت چهاردهم همراه با حادثه بود، توضیح داد: شروع دولت با یک رفتار تروریستی از سوی رژیم صهیونیستی بود. امروز در انتهای تیرماه ۱۴۰۴ همچنان کشور در وضعیتی است که باید تمام حواسمان به تحرکات دشمن باشد. رژیم صهیونیستی نشان داده است در تمام این سال‌ها به هیچ قاعده‌ای پایبند نیست و در دو سال اخیر این امر را در سطح جهانی به وضوح نشان داده است. لذا ما نیازمند هوشیاری کامل در تمام سطوح هستیم.

دبیر شورای اطلاع‌ رسانی دولت ادامه داد: اما آنچه در این ۱۲ روز اتفاق افتاد بی‌شک حماسه مردم بود و باید این امر را کامل فهم و تحلیل کرد و در تمام رفتارهایمان عنصر مردم و همبستگی مردمی را لحاظ کنیم. آنچه همه نظرسنجی‌ها و گروه‌ها و جریانات مختلف می‌گویند عملکرد دولت در این ۱۲ روز خوب و مورد اطمینان مردم بود، دولت در میدان بود. شخص رئیس جمهور مشخصا در میدان بود. در حوزه‌های اطلاع رسانی اتفاقاتی رخ داد که میدان داری افکار عمومی البته با کمک همه رسانه‌ها در دست دولت بود.

 

امیدواریم صداهای متعدد همچنان از صداوسیما شنیده شود

گلزاری درباره نقش رسانه‌ها در میدان داری افکار عمومی طی ۱۲ روز جنگ تحمیلی با رژیم صهیونیستی یادآور شد: شاهد بودیم در این ۱۲ روز به رغم همه نقدهایی که به منش صداوسیما وجود داشت اما صداوسیما رفت به سمتی که تحولی انجام دهد‌. امیدوارم این تحول در صداوسیما نهادینه شود و صداهای متعدد شنیده شود. عزیزان در خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها و تمام مجموعه‌های خبری در ابتدایی‌ترین لحظات حمله رژیم صهیونیستی تا پایان آتش بس بسیار جدی پای کار بودند. بسیاری از مردم به دلایل متعدد شاید تهران را ترک کردند. ما می‌دانیم تهران در آن ۱۲ روز چه وضعیتی داشت. فکر می‌کنم عملکرد اطلاع رسانی در کل کشور در مجموع همان چیزی بود که مقام معظم رهبری گفتند و تاکید کردند بخش‌های خدماتی و تبلیغاتی و اطلاع رسانی با قوت به کار خود در جنگ ادامه دهند. من فکر می‌کنم در تمام حوزه‌ها این سربلندی وجود داشته است‌.

وی گفت: علاوه بر عملکرد دولت و پاسخ قاطعانه مجموعه رشید نظامی ما به حملات دشمن، یکی از چند مورد دیگری که مردم از آن احساس رضایت دارند حوزه اطلاع رسانی است، به رغم تمام تلاش رسانه‌های دشمن و تمام سم‌پاشی‌های انجام شده، در مجموع طبق نظرسنجی‌ها رجوع بخش عمده‌ای از مردم به رسانه‌های داخلی در زمان جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی، بیشتر شده بود. امیدواریم هم نقاط ضعف را آسیب شناسی کنیم و هم مسیر رفته را تداوم بدهیم. جنگ برای ما در حوزه اطلاع رسانی یک تجربه‌ای بود و منجر به جهشی در شکل کار شد.

دبیر شورای اطلاع رسانی دولت در خصوص تکذیب برخی شایعاتی که طی ۱۲ روز جنگ تحمیلی با رژیم صهیونیستی منتشر می‌شد و ناشنیده‌های آن زمان، خاطر نشان کرد: صحبت از ناشیده‌ها برایمان سخت است هرچند باید درباره این امر حرف زد که وقتی حادثه‌ای در کشور و در شرایط جنگ رخ می‌دهد؛ ابهام عنصری جدی است‌. شاید توقعی وجود دارد که رسانه‌های داخلی ما با جزئیات برخی موضوعات را بیان کنند اما امروز تمام رسانه‌های جهان از سانسور شدید رژیم صهیونیستی درباره جنگ سخن می‌گویند. به هر حال ابهام یکی از مسائل و موضوعات جدی است که در حوزه اطلاع رسانی در زمان جنگ شکل می‌گیرد و کار ما را سخت‌تر می‌کند. درباره حادثه‌ای که برای مجموعه عزیزان و بزرگان نظام در شورای عالی امنیت ملی رخ داد کم و بیش صحبت شده است.

گلزاری در پاسخ به اینکه آیا مشخصا رئیس جمهور پزشکیان نیز در آن ماجرا مجروح شدند؟، گفت: به طور مختصر بله.

وی ادامه داد:‌ شما ببینید این ۱۲ روز بود. سه‌ جلسه هیات دولت تشکیل شد. روز رای اعتماد وزیر اقتصاد فردای این حادثه است. خیلی عجیب است. اتفاقی در این سطح می‌افتد و در کل نظام جلسه‌ای با این عظمت تشکیل می‌شود. بعد از آن اقای دکتر پزشکیان به سازمان برنامه و بودجه، سازمان اداری و استخدامی، وزارت بهداشت، وزارت اقتصاد، وزارت علوم، وزارت نفت، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی می‌رود‌. شاید ساده‌ترین اتفاق بعد از این حادثه این است که همه چیز تحت کنترل باشد، رفت‌و‌آمدها در کمترین تعداد باشد، اما رئیس جمهور در میدان بود.

 

دولت در جنگ ۱۲ روزه با قوت بیشتری به کار خود ادامه داد

وی با بیان اینکه شاید بیشترین حضور را شخص رئیس جمهور در مجموعه پاستور طی جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی داشتند، اظهارکرد: در همان ایام رییس جمهور در تجمع مردمی میدان انقلاب شرکت کردند، به عیادت مجروحان می‌روند، بازدید از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما داشتند. کلان پروژه‌ای دولت به نام نهضت آموزش دارد که در همان ایام جنگ دولت جلسه نهضت آموزش را برقرار می‌کند. انگار نه انگار در ابتدای این جنگ رژیم تصمیم بر یک حادثه بزرگ داشته است و بعد از زدن فرماندهان غیور ما در صدد بود فاز را به سمت فاز سیاسی ببرد. جلسه شورای امنیت و پس از آنکه صداوسیما را می‌زند. انگار نه انگار چنین اتفاقی رخ داده است‌. دولت و شخص دکتر پزشکیان بعد از این حادثه با قوت بیشتری کار را ادامه می‌دهند.

دبیر شورای اطلاع رسانی دولت درباره شعار «صلح طلبِ جنگ بلد» در ایام انتخابات و پس از انتخاب دکتر پزشکیان به عنوان رئیس جمهور، گفت: قطعا اینگونه است. منطق آقای دکتر پزشکیان اینگونه است که صلح به صورت کلان و جهانی واقعا در ذهن ایشان جا افتاده است‌ و باور ایشان بر صلح باوری جدی و عمیقی است. اما او نشان داده است جنگ را بلد است. چه در دوران دفاع مقدس و چه در این مجموعه مدیریت دولت نشان داده است جنگ را بلد است چراکه به عنوان مرد میدان شخصا وسط میدان ایستاد. تمام وزرای ما به ویژه دستگاه‌های کلیدی که باید به وضعیت مردم رسیدگی می‌کردند وسط میدان بودند. مجموعه «صلح طلبِ جنگ بلد» به همراهی مردم و گروه‌های مختلف سیاسی کشور را به سمتی بردند که یک شرمندگی برای رژیم صهیونیستی باقی ماند. اهداف آنها قبل از جنگ مشخص بود و امروز می‌توان واضح صحبت کرد که آنها به اهداف خود نرسیدند‌.

گلزاری افزود: البته آقای دکتر پزشکیان جمله‌ مهمی دارند که نیاز به بررسی دارد و می‌گویند «امیدوارم جنگ ما را بیدار کند». به هرحال در رسیدن به این نقطه غفلت‌هایی داشتیم و مسائلی مترتب بوده است که باید اطلاح شود. باید در آرایش سیاسی و اجتماعی کشور تغییراتی صورت گیرد. آقای دکتر پزشکیان می‌گویند «پناه مردم باشیم». پناه مردمی که بعضا خیلی آنها را تحویل نگرفتیم و آنها ما را شرمنده کردند. باید اصلاحی انجام دهیم.

وی اضافه کرد:‌ در مجموع آنچه اتفاق افتاد این است که می‌توان واضح گفت دشمن اهدافی داشت که محقق نشد و این امر با تلاش همه رخ داد. دولت بخشی از ماجرا بود و قطعا مجموعه غیور نظامی کشور با همه آسیب‌هایی که در لحظات اولیه جنگ دید برای مردم آرامش بخش بود. اینکه شما تا لحظه آتش بس در میدان هستید و نشان می‌دهید اقتدار نظامی کشور وجود دارد، هم برای دولت و هم مردم آرامش بخش بود. امیدوارم مجموعه این اتفاقات به لحاظ تحولی در کشور، ما را به سمتی ببرد که باعث رضایت بیشتر مردم و افزایش سرمایه اجتماعی شود.

وی در بخش دیگر سخنان خود درباره مسیری که در حرفه خبرنگاری طی کرده است، عنوان کرد: سال ۱۳۷۵ اولین مصاحبه خودم را با آقای علی اکبر رشاد در مجموعه خانه‌روزنامه نگاران جوان انجام دادم. نوجوانی بودم که کار را آنجا شروع کردم. دومین مصاحبه‌ام با مرحوم آقای عکاشه زلزله شناس بود که به تازگی به رحمت خدا رفتند. بعد از آن به روزنامه بیان رفتم که دوران بسیار خوب و عالی با مرحوم آقای محتشمی پور داشتم، خداوند روح ایشان را شاد کند. وقتی شب از روزنامه برمی‌گشتم و به خانه می رفتم، مسیری را پیاده می‌رفتم‌. فکر می‌کردم از همه مردم بیشتر می‌دانم چون تیتر فردا را می‌دانم و این مردمی که در خیابان هستند تیتر فردا را نمی‌دانند. بعد از آن به خبرگزاری ها رفتم. با ایسنا شروع کردم. آنجا احساسم این بود چون به لحظه خبر می‌زنیم از رفقای روزنامه نگار خود جلوتر هستیم.

دبیر شورای اطلاع رسانی دولت درباره سیر تحول در رسانه‌ها و خبر رسانی، ادامه داد: امروز همه ما که هر کدام در رسانه هستیم، احتمالا مواجه شدیم با فرزندانمان که به ما می‌گویند «این خبر را دیده‌ای؟» و ما می‌گوییم خیر. مسیر و سرعت خبر تغییر کرده است. از آن روزی که ما در خیابان به رهگذران فخر می‌فروختیم که ما بیش از شما می‌دانیم تا امروز که خانواده و نزدیکان از ما درباره خبری سوال می‌کنند و تو نمی‌دانی؛ یک مسیر دو دهه‌ای طی شده است و واقعیت این است که دچار تغییرات جدی در حوزه خبر هستیم. این مساله در تمام دنیا وجود دارد. ترامپ توییت می‌کند. مردم باید از طریق رسانه‌های رسمی اخبار آمریکا را بدانند یا از طریق توییت ترامپ؟. روزنامه نگاران توییت می‌کنند، یکی از منابع خبری در همین مذاکرات و اخبار جنگ توییت روزنامه نگاران بود. بنابراین به گستردگی منبع رسیدیم که ناگزیر است و اصلا نمی‌توان آن را نادیده گرفت‌.

گلزاری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به تعدد رسانه‌های منصوب به دولت، اخبار موثق دولت را باید از کدام رسانه، سایت و شبکه اجتماعی دنبال کرد؟، توضیح داد: ما مخلص مردم هستیم از هر کجا دوست دارند اخبار را دنبال کنند. چه بسا همین رسانه شما «آن» از خیلی از رسانه‌های ما جلوتر باشد. چه بسا انسان رسانه‌ها و شهروند رسانه‌ها خبری را منتشر کنند که بسیار جلوتر از رسانه‌های رسمی باشد. قاعده اتفاقاتی که در دنیا افتاده است و میکرو رسانه‌ها آمدند و فضا را از رسانه‌های بزرگ گرفته‌اند و این امر طبیعی است. اما چیزهایی مشخص است. مثلا منبع اصلی اخبار رئیس جمهور، چه خبر برنامه‌ها و صحبت‌هایی که کرده‌اند و چه خبر انتصاباتی که داشته‌اند و پیام‌هایی که داده‌اند؛ از گذشته سایت "پرزیدنت" بوده است. این سایت رسانه رسمی است که اخبار رئیس جمهور را می‌زند. خود ما در شورای اطلاع رسانی دولت و مجموعه پایگاه اطلاع رسانی دولت تا اخباری از رییس جمهور در سایت «پرزیدنت» کار نشود ما آن را کار نمی‌کنیم. اما اینکه آیا مردم آن خبر را از آنجا می‌بینند؟، خیر باور ما این نیست که مردم اخبار را خیلی از آنجا ببینند.

 

پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، رسانه رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران است

وی درباره پایگاه اطلاع رسانی دولت، افزود: پایگاه اطلاع رسانی دولت رسانه رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران است. یعنی توییتر «پاد» توییتر رسمی دولت است. شما در رسانه ها شاید گاهی ببینید وزیر امور خارجه فلان کشور در توییتر رسمی دولت آن کشور چیزی گفته است. این همان رسانه رسمی دولت است. اخباری که آنجا قرار می‌گیرد باید به عنوان خبر رسمی دولت جمهوری اسلامی باشد. ایرنا و ایران رسانه هستند و ما و هیچکس نمی‌گوید باید رقیب ایرنا باشیم‌. ایرنا و ایران کار رسانه‌ای خود را می‌کند. اینجا حوزه رسانه‌ای ما می‌شود و می‌تواند خط خبری‌های متعدد داشته باشد. در رسانه دولتی و غیر دولتی این فضا وجود دارد اما اخبار در رسانه دولتی با ملاحظات بیشتری منتشر می‌شود. گاهی تصمیم بر می‌شود مثلا روزنامه ایران ملاحظه دولت را تیتر یک کند اما فضای تحریریه در رسانه‌ها همان چیزی است که همه ما می‌دانیم.

دبیر شورای اطلاع رسانی دولت در پاسخ به اینکه شاهد برخی ناهماهنگی‌ها در اطلاع‌رسانی رسانه‌ها و کانال‌هایی که خود را وابسته به دولت می‌دانند هستیم و آیا از نظر شما مدل اطلاع رسانی در دولت مدل مطلوبی است؟، تصریح کرد: من در انتهای دولت آقای دکتر روحانی به عنوان مدیرکل سخنگو وارد پاستور شدم، در دولت شهید رئیسی هم در شورای اطلاع رسانی دولت بودم و امروز هم در این دولت در شورای اطلاع رسانی حضور دارم. به نظرم این امر همیشه بوده است. واقعیت این است که ما یک نظام جامع ارتباطی را نتوانستیم طراحی کنیم. یکی از اقداماتی که در شورای اطلاع رسانی دولت انجام می‌دهیم آسیب شناسی این موضوع است. یک پراکندگی حوزه‌های اطلاع رسانی، شلختگی در ساختار و یک تداخل شدید در وظایف داریم اما اینها برای امروز نیست و حداقل برای بیش از یک دهه آینده مسائل بوده است و هر روز به خاطر شتاب حوزه رسانه و عقب ماندن نظام اداری از تحولات تکنولوژیک در رسانه، این شکاف عمیق و این مساله بیشتر دیده شده است.

گلزاری افزود: ۱۰ سال قبل ساختار همین بوده است اما چون این شتاب تکنولوژیک وجود نداشت این امر خیلی به چشم نمی‌آمد و قابل کنترل تر بوده است. امروز ساختار همان است، نیروی انسانی همان است و هیچ تحولی در این حوزه رخ نداده است. آسیب شناسی شما دقیق اما قدیمی است. باید عزمی برای اصلاح این امر پیدا کنیم. از سوی دیگر باید دید چه کسی گفتمان دولت را رهبری و هدایت می‌کند؟. این مساله جدی است. اگر کسی حرفی در گوشه‌ای زد و عضوی از یک بخشی از دولت بود آیا این حرف دولت است؟. قطعا خیر. امروز اگر در مجموعه شما همکاری از شما در یکی از وقایع جاری کشور توییتی بزند و جنجالی بشود آیا شما نمی‌گویید این نظر شخصی و نظر رسانه‌ای ما نیست؟. البته بر سر همین امر نیز در دنیا دعوا است که آیا خبرنگار می‌تواند شخصی توییت بزند یا خیر؟، این امر مختص ما نیست‌. یک پروتکل جهانی است و درباره آن بحث می‌کنند.

وی تاکید کرد: این نگرش دولت بر موضوع وفاق و همبستگی، بر موضوع اینکه صدای منتقد را بشنود و بر دیگران برچسب نزند، قطعی است. شورای اطلاع رسانی دولت باید نزدیک ترین نهاد و ساختار به شخصیت رییس جمهور در هر دوره‌ای باشد. اگر نیست خطا از شورای اطلاع رسانی است. امروز آقای رئیس جمهور یک شخصیتی و یک فراگیری نسبت به همه جریان‌ها و گروه‌ها دارند و من به عنوان دبیر این شورا حق ندارم خودم و مجموعه‌ام را به سمتی ببرم که با مسائل شخصی و جریانی و نگرش سه سال پیش سیاسی خودم بگویم این نگرش دولت است. خیر. شورای اطلاع رسانی دولت حق ندارد از آن چیزی که رئیس جمهور می‌خواهد و می‌گوید تخطی کند. من انتهای یک دولت، ابتدا و نا تمام ماندن دولت شهید رئیسی و ابتدای دولت آقای دکتر پزشکیان را دیدم. اینکه باید اصلاحی صداقت و شفافیت رعایت شود جزو اصول دین کار رسانه است.

 

بشنویم و دعوانکنیم؛ دو رویکرد جدی دولت در حوزه اطلاع‌رسانی

دبیر شورای اطلاع رسانی دولت بیان کرد: آنچه گفتمان مشخص دولت چهاردهم است آن است که آقای پزشکیان دو جمله دارد و این دو جمله را باید تمام کسانی که در حوزه اطلاع رسانی کار می‌کنند جدی بگیرند؛ نخست آنکه بشنویم. رئیس جمهور وقتی سخنرانی دارند، حتی اگر در انتهای سالن کسی داد می‌زند، می‌گویند بگذارید حرفش را بزند. یکی از مهم ترین خصلت‌های رئیس جمهور شنیدن و شنیدن حرف منتقد است. بارها گفتم منتقد منصف و غیرمنصف نداریم و نباید برای منتقد صفت گذاشت. اولا اینکه ما خیلی نقد را بلد نیستیم و خیلی هم کسی جرات ندارد جز دولت جای دیگر را نقد کند. اگر می‌خواهیم فرهنگ نقد شکل گیرد، دولت جای خوبی است و رئیس جمهور هم می‌گوید بشنویم. دوم آنکه رئیس جمهور می‌گویند دعوا نکنیم و این خیلی عنصر کلیدی است. یکی از خطوط کاری ما این است که ما باید تبیین کنیم و ما قرار نیست عملیات روانی کنیم.

گلزاری با بیان اینکه ما در شورای اطلاع رسانی دولت چهاردهم تاکید داریم که نقد را می‌شنویم اما دعوا نمی‌کنیم، افزود: خیلی‌ها به ما می‌گفتند چرا شورای اطلاع رسانی این دوره انقدر ضعیف است و جواب منتقدین را نمی‌دهد. از سابق و اسبق دارند دولت را می‌زنند. من گفتم نهضت جوابیه دادن را بگذارید کنار و همه آرام می‌شویم. امروز به ما بگویید آیا رویکرد منتقدین نسبت به ابتدای تشکیل دولت تندتر است یا آرام تر؟. اگر باور بر وفاق داریم و بر این باور داریم که کشور با همبستگی می‌چرخد و رویکرد مقام معظم رهبری این است که همه را باید در بر بگیریم و مساله ایران جدی تر است؛ آیا حرف یکدیگر را بیشتر می‌فهمیم یا خیر؟. امروز راهی که رفتیم باعث ایجاد دوقطبی شده است یا خیر؟. هر کاری که باعث ایجاد دوقطبی شود قطعا خلاف رویکرد دولت است. پس اگر کسی اتصالی به بخشی از دولت دارد و حرفی زد و توییتی زد که خارج و مغایر رویکرد کلان آقای دکتر پزشکیان بود؛ قطعا این امر مورد توجه دولت نیست.

وی در پاسخ به اینکه در برخی اطلاع رسانی‌ها نظیر خاموشی ها و... شاهد سکوت دولت بودیم، گفت: قطعا هست. بله در مورد خاموشی‌ها هم مساله داریم. ما خودمان اعتراض کردیم. معتقد بودیم درباره خاموشی ها باید با مردم زودتر حرف زده بشود. درباره آلودگی و نکات دیگر نیز همینطور است. یک خطا یا یک ضعف کارکردی وجود دارد. شما وقتی از اطلاع رسانی در دولت صحبت می‌کنید؛ این امر تا روابط عمومی یک بخشداری در یک استان هم می‌رود. چقدر ما در این حوزه آموزش و دستورالعمل‌ داشتیم و خوب پیش رفتیم؟. ما ضعف خود را می‌پذیریم. تردیدی نداریم که باید اصلاح شود و باید با مردم حرف زده شود. من بارها با بخش‌های مختلف صحبت کردم؛ اگر اتفاقی هم رخ داده است می‌گویند فکر نمی‌کردیم اینطور شود.

دبیر شورای اطلاع رسانی دولت، با بیان اینکه باید آمادگی خود را بیشتر کنیم، ادامه داد: باید از مردم عذرخواهی کنیم. من فکر می‌کنم چه خود ما در حوزه اطلاع رسانی و چه خانم دکتر مهاجرانی به عنوان سخنگوی دولت و چه خود رئیس جمهور اینطور نبود که بگوییم اشتباهی نکردیم. درباره خاموشی‌ها فکر می‌کنم تمام مجموعه‌ تا شخص رئیس جمهور از مردم عذرخواهی کردیم. قطعا خطا بوده است و باید برخی را اصلاح کنیم‌. یک جایی این اصلاح کارکردی است و یک جایی هم ما باید مجموعه خود را دقیق تر کنیم. امیدوارم بتوانیم این کار را بکنیم. یکی از نکات خوب جنگ این بود که شبکه ارتباطی در دولت‌ را منسجم‌تر کرد.

گلزاری در پاسخ به سوال دیگری درباره آنچه که تحت عنوان «اینترنت طبقاتی» مطرح شده، گفت: یک بد فهمی وجود دارد، یا ما خطا می‌کنیم و یا بخشی از نظام تصمیم‌گیری خطا می‌کند و این بدفهمی آسیب‌های بزرگی به کشور می‌زند. اینکه فکر می‌کنیم با محدودیت و با بستن‌ها می‌توانیم صیانت از فرهنگ کنیم درحالی که مساله این امر خیلی جدی تر است. آیا این امر در دنیا وجود ندارد؟، قطعا در دنیا نیز محدودیت‌هایی برای صیانت از فرهنگ هست اما اینکه هنوز برخی عزیزان فکر می‌کنند افکار عمومی خطر است، نگرانی وجود دارد و اگر تغییری کرد دچار بحران می‌شویم؛ را باید بررسی کرد. من چون سال‌ها معلمی کردم می‌دانم خیلی اوقات خانواده‌ها همین بحران را با نوجوان دارند. نوجوانی سرکش می‌شود، راه دیگری می‌رود و بزرگترها در فامیل تصور می‌کنند حرف را گوش نمی‌دهد و چه آدم خطرناکی خواهد شد. اما گذشت زمان نشان می‌دهد اینگونه نیست. ما با همین نگاهی که نسبت به دوره نوجوانی و بلوغ داریم گاهی تصور می‌کنیم باید مردم را تربیت کنیم و همانطور فکر می‌کنیم مردم نیاز به مراقبت و تربیت دارند اما اینگونه نیست.

وی عنوان کرد: فرصت نیست درباره نقش این نسل زدی که فکر می‌کنیم از دست رفته است در این جنگ صحبت کنیم. از سربازی که روز مرخصی او در تبریز بوده است، برگه مرخصی داشته است اما احساس کرده است دوستان او دست تنها در پدافند هستند و کمک پدافند رفته است و در روز مرخصی شهید شده است داریم تا گزارش وزارت بهداشت که می‌گوید ۵۷۰۰ داوطلب در رشته‌های پزشکی ثبت نام کردند تا به مردم در ایام جنگ ۱۲ روزه کمک کنند که عمدتا زیر ۳۰ سال بودند. اینها همان‌هایی هستند که ما می‌گوییم باید شما را تربیت کنیم و شما خیلی نمی‌فهمید این اینترنت برای شما خطرناک است. بحث کلان فرهنگی است که سال‌ها در جریان است.

 

نگاه قطعی دولت این است که اینترنت حق همه مردم است

دبیرشورای اطلاع رسانی دولت درعین حال توضیح داد: جنگی اتفاق افتاد که یکی از دلایل اتفاقات رخ داده در آن مثل نفوذ، محصول اینترنت و پلتفرم‌ها است. در خوش‌بینانه‌ترین حالت باز هم بدفهمی از نفوذ و اتفاقی که رخ داد داریم و این باز بازگشت به سیاست‌های گذشته است. یکی از آفات پساجنگ این است که کشش داریم به سیاست‌های قبلی برگردیم و این از لحاظ جامعه شناسی قابل بحث است. چه راهی رفته‌ایم؟ چرا فکر می‌کنیم باید این اتفاق را تکرار کنیم؟ چند نفر از خانواده شهدای بزرگوار ما باید بگویند این امر نیست و عزیز ما این پروتکل‌ها را رعایت می‌کرده است؟. مساله جای دیگری است. بدبینانه هم هست که می‌خواهیم مساله را تخفیف دهیم و از فرصت جنگ برای مسائل سیاسی خود استفاده کنیم. نگاه قطعی دولت این است که اینترنت حق همه مردم است. ما می‌فهمیم و مردم بهتر از همه فهمیدند و صبوری کردند که در زمان جنگ می‌تواند محدودیت‌هایی باشد چراکه نیاز داریم کشور را حفظ کنیم اما همه ما می‌دانیم این حق مردم است و در پساجنگ اصلا نباید به رفتار زمان جنگ بازگشت.

گلزاری تاکید کرد: داستان اینترنت طبقاتی اصلا ربطی به دولت چهاردهم و مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی ندارد. مصوبه‌ای از پنج سال پیش در کمیته مصادیق جرایم است که بعد از تصویب قانون جرایم رایانه‌ای در مجلس دیده شده است. البته اقشار مختلفی دیده شده است. مثلا وزارت علوم برای اساتید دانشگاه و دانشجویان اینترنت بگیرد. معاونت مطبوعاتی برای روزنامه نگاران اینترنت بگیرد.

وی در پاسخ به اینکه اینترنت طبقاتی تبعیض آمیز است و رانت جدید ایجاد می‌کند، گفت: قطعا همین طور است. هم رانت جدید ایجاد می‌کند و هم در دراز مدت منجر به محدودیت بیشتر می‌شود. واقعیت این است. لذا در شرایط خاص و حاد و جنگی احتمال دارد کشور به سمت تصمیماتی برود که مغایر با شرایط عادی است. مردم هم با صبوری این امر را فهم کردند. در نظرسنجی‌ها از مردم پرسیدند مهم‌ترین مشکل شما در جنگ چه است؟، ۵۰ درصد مردم گفتند اینترنت چراکه بخشی از زندگی مردم مختل می‌شود. با توجه به اینکه مهم ترین مشکل نیمی از مردم در جنگ اختلال در اینترنت بوده است اما باز صبوری کردند. فهم کردند که جنگ است. مردم فهم می‌کنند که در دوران کرونا محدودیت‌هایی اعمال می‌شود. فهم و درک مردم بالا است اما در پسا کرونا، پسا جنگ و پسا بحران قرارنیست عده‌ای از فرصت استفاده کرده و به وضعیت و خواست خود برگردند. دولت به شدت مخالف این امر است و تا جایی که بتواند صیانت می‌کند اما رویکرد دولت باز هم رویکرد وفاق است.

 

قرار نیست اینترنت و مذاکره مساله دوقطبی در این دولت شود

دبیر شورای اطلاع رسانی دولت با بیان اینکه قرار نیست اینترنت و مذاکره مساله دوقطبی در این دولت شود، اظهارکرد: ما از دو قطبی ها و دعواها به مسیر توسعه نرسیدیم و معتقدیم باید با ذی‌نفعان و گروه‌های مختلف هم‌مساله شویم. امروز درباره اینترنت هم‌مسالگی بین بخش عظیمی از جامعه وجود دارد. درباره مذاکره باید هم‌مساله شویم. دولت معتقد است که با دوقطبی و جنگ‌های حیدری و نعمتی کار پیش نمی‌رود و این یک مدل برگشت به عقب

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه