English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

مانور رسانه ای غرب روی سرنوشت اورانیوم های غنی شده با هدف هموار کردن مسیر برخورد شدید با ایران

در روزهای اخیر اخبار متناقضی در مورد سرنوشت اورانیوم های غنی شده ایران در رسانه های غربی منتشر شده است که به نظر می آید این کار با هدف فضاسازی برای شدید برخورد با جمهوری اسلامی صورت می گیرد.

مانور رسانه ای غرب روی سرنوشت اورانیوم های غنی شده با هدف هموار کردن مسیر برخورد شدید با ایران
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج

،  صبح روز شنبه (۲۱ تیر) وال استریت ژورنال در خبری اعلام کرد در دیدار روز دوشنبه هفته گذشته بین نتانیاهو و ترامپ، نخست وزیر اسرائیل به طور خصوصی به دونالد ترامپ گفته است اگر ایران دوباره به سمت سلاح‌های هسته‌ای حرکت کند، اسرائیل دوباره حمله خواهد کرد. بر اساس این گزارش، ترامپ تأکید کرده است وی مسیر دیپلماتیک را ترجیح می‌دهد، اما در ادامه رئیس جمهور در مورد تهدید نتانیاهو هیچ مخالفتی فراتر از آن ابراز نکرد.

در همین حال روز پنجشنبه شبکه ۱۳ اسرائیل در خبری به نقل از یکی از مقامات ارشد نزدیک به نتانیاهو اعلام کرد اورانیوم غنی‌شده ایران در حمله موسوم به چکش نیمه شب آسیب ندید. پیشتر اما نتانیاهو مدعی شده بود ۴۰۰ کیلو گرم اورانیوم غنی شده ایران، در زیر سایت های هسته ای فردو دفن شدند.

این اخبار ضد و نقیض در مورد سرنوشت اورانیوم های غنی شده از یک سو اثربخشی حمله آمریکا و اسرائیل را زیر سوال می برد، حمله ای که ترامپ بسیار به آن می بالید و تأکید کرده بود نمونه ای خاص در تاریخ محسوب می شود؛ و از سوی دیگر نگرانی هایی را در مورد برنامه های آتی غرب نسبت به ایران برمی انگیزد.

در روزهای پیش از حمله ۲۳ خرداد، ما شاهد مواضع متناقض مقامات اروپا و آمریکا در خصوص مذاکرات و همچنین پرونده هسته ای کشورمان بودیم. همچنین از سویی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی هم رویکرد یکسانی نداشت و هر روز موضع متفاوتی اتخاذ می کرد. نتیجه آن شد که ۲۲ خرداد شورای حکام قطعنامه ضدایرانی به تصویب رساند که پس از دو دهه نخستین قطعنامه در این سطح محسوب می شد و کمتر از ۲۴ ساعت بعد از آن هم اسرائیل به خود جرأت داد و به ایران حمله کرد. این زمانبندی ها و رویکرد های ضد و نقیض غربی ها بی تردید به واسطه یک دستور کار تقسیم شده بود.

مشابه چنین فضاسازیی را امروز به نحوی دیگر شاهد هستیم. اروپایی ها حملات اسرائیل را محکوم نکردند و حتی صدراعظم آلمان این کار را ستود. در همین راستا در روزهای اخیر شاهد ابراز نگرانی های اروپایی در مورد سرنوشت اورانیوم های غنی شده ایران از یک طرف و اجرای قانون تعلیق همکاری های جمهوری اسلامی ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی از طرف دیگر هستیم. در این میان هر روز هم رسانه های غربی خبری متفاوت از سرنوشت این اورانیوم ها منتشر می کنند تا به نحوی بتوانند موجب آماده سازی افکار عمومی برای حمله دیگر و ایجاد ترس در آنها در مورد ماهیت برنامه هسته ای ایران شوند. این کار در نهایت مشروعیت حمله دوباره به ایران در مقیاسی بزرگتر و حتی شاید با همکاری رسمی کشورهای بیشتر را شکل خواهد داد.

خبر وال استریت ژورنال در مورد عدم مخالف آشکار ترامپ با تصمیم اسرائیل برای حمله دوباره به ایران هم در این راستا تحلیل می شود. نکته مهم آنکه بارها جمهوری اسلامی اعلام کرده قصدی برای ساخت سلاح هسته ای ندارد و حضور بازرسان آژانس در ایران هم در این رابطه بود که به دنیا این اطمینان داده شود که ایران چنین قصدی ندارد. اما هنوز بحث در مورد ایده ساخت سلاح هسته ای توسط جمهوری اسلامی، روی میز غرب است، با اینکه هیچ نشانه روشنی هم ندارند. در این میان عدم حضور بازرسان هم بهانه آنها برای تقویت این توهم شده است.

بنابراین در چنین شرایطی کار وزارت خارجه سخت تر از گذشته شده است. دیپلمات های ایرانی باید بتوانند اروپا را اقناع سازند که چنین طرحی در دستور کار تهران نیست. زیرا این روند می تواند در ادامه با فعال شدن مکانیسم ماشه شرایط را دشوارتر از قبل سازد. در نهایت اینکه امروز اسم رمز حمله دوباره به ایران آنهم با چراغ سبز ترامپ، «سرنوشت نامعلوم ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده» است. حضور پنج روزه نتانیاهو در واشنگتن و انجام دو دیدار با ترامپ و ملاقات با وزیر دفاع آمریکا بخشی از تلاش های اسرائیل در این خصوص بود. تا بتواند در زمانی که مقتضی می داند این عملیات را ازسربگیرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه