English

برگزاری پنجمین مرحله مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم

امروز شهر رم، پایتخت ایتالیا، میزبان پنجمین دور گفت‌وگوهای غیرمستقیم میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا خواهد بود. بامداد جمعه، سید عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه، در رأس هیأتی متشکل از کارشناسان و دیپلمات‌های ارشد ایرانی راهی ایتالیا شد و حوالی ظهر در این شهر حضور یافت.

برگزاری پنجمین مرحله مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم
به گزارش خبرگزاری موج

، در این نشست، همچون مذاکرات پیشین، مسئولیت ریاست هیأت ایرانی بر عهده عراقچی است و در سوی مقابل، استیو ویتکاف، مذاکره‌کننده ارشد آمریکایی، رهبری هیأت ایالات متحده را به عهده دارد. طبق اخبار منتشر شده، مایکل آنتون، مدیر برنامه‌ریزی سیاسی وزارت خارجه آمریکا نیز به عنوان یکی از اعضای کلیدی، در این مذاکرات ویتکاف را همراهی خواهد کرد.

از طرف ایران، چهره‌هایی چون مجید تخت روانچی معاون سیاسی وزیر خارجه، کاظم غریب‌آبادی معاون حقوقی و بین‌الملل، و اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه نیز حضور دارند تا بر غنای کارشناسی تیم بیفزایند.

پیش‌بینی می‌شود محل برگزاری این دور از گفت‌وگوها، مانند بعضی ادوار پیش، یکی از اماکن دیپلماتیک وابسته به سفارت عمان در رم باشد. همچنین قرار است عراقچی پیش از شروع رسمی مذاکرات، با یدرالبوسعیدی، وزیر خارجه عمان، به عنوان میانجی‌گر اصلی این رایزنی‌ها دیدار و گفت‌وگو داشته باشد.

 

موضوع هسته‌ای؛ محور اصلی مذاکرات پنجم

غنی‌سازی اورانیوم همچنان به‌عنوان یکی از نقاط اصلی اختلاف طرفین در این مذاکرات باقی مانده است. مقامات آمریکایی همچنان بر توقف غنی‌سازی و برچیده شدن تاسیسات هسته‌ای ایران تأکید می‌کنند، در حالی که ایران بارها اعلام کرده است فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای، شامل غنی‌سازی در خاک ایران، حق مسلم این کشور بر اساس موازین بین‌المللی از جمله معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) است.

به گفته مسئولان ایرانی، صنعت هسته‌ای کشور طی سال‌ها به دست دانشمندان ایرانی بومی‌سازی شده و امکان تعطیل کردن آن وجود ندارد. در عین حال، ایران مکرراً تاکید داشته است که سلاح هسته‌ای هیچ جایگاهی در دکترین امنیتی جمهوری اسلامی ندارد و اگر قرار بود به‌دنبال چنین گزینه‌ای باشد، مدت‌ها پیش این مسیر را انتخاب می‌کرد.

ایران همواره تأکید می‌کند که چنانچه نگرانی آمریکایی‌ها تنها درباره صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای است، این امکان فراهم است تا با افزایش همکاری‌های نظارتی، اعتمادسازی صورت گیرد، به شرط آنکه لغو تحریم‌ها و گام‌های اساسی از سوی آمریکا نیز همزمان اجرا شود.

 

دخالت و اقدامات رژیم صهیونیستی

در آستانه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، تماس تلفنی میان بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اتفاق افتاد. اسرائیل سال‌هاست تلاش می‌کند مانع هرگونه توافقی میان ایران و آمریکا درباره پرونده هسته‌ای شود و حتی واشنگتن را به اقدام نظامی علیه تهران تشویق کرده است. طبق برخی گزارش‌ها، قرار است بعد از نشست ایران و آمریکا، رؤسای موساد و وزارت امور راهبردی رژیم صهیونیستی با نمایندگان آمریکایی در رم گفتگو کنند.

عراقچی درباره این موضوع واکنش نشان داد، و اعلام کرد: همکاری و هماهنگی میان آمریکا و اسرائیل موضوع جدیدی نیست و دیدارهای نمایندگان آنها غیرعادی محسوب نمی‌شود. وی همچنین یادآور شد که هرگونه تهدید یا اقدام احتمالی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران، با پاسخ قاطع جمهوری اسلامی روبرو خواهد شد و ایران برای دفاع از تأسیسات و مواد هسته‌ای خود تمام تدابیر لازم را اتخاذ کرده است.

 

پایان راه یا شروعی نو؟

عراقچی پیش از آغاز مذاکرات در پیامی در شبکه اجتماعی تأکید کرده بود: "فرمول دستیابی به توافق، ساده است؛ نبود سلاح هسته‌ای به معنای توافق است و در مقابل، توقف کامل غنی‌سازی یعنی توافقی حاصل نخواهد شد." او خطاب به مقامات آمریکایی متذکر شد: "اکنون زمان تصمیم‌گیری فرارسیده است و توپ در زمین طرف مقابل قرار دارد."

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه