سرخط خبرها
  • آشورماتوف از ۱۰ روز دیگر در تمرینات استقلال
  • سرپرست معاونت نظارت بر مراکز سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک منصوب شد
  • سرپرست معاونت نظارت بر مراکز سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک منصوب شد
  • عراقچی: دیدارهای سازنده و گفت وگوهای مفیدی در سفر به عراق داشتم
  • واگذاری زمین‌های هزار متری به فدراسیون‌های آمادگی جسمانی و کبدی
  • آمادگی وزارت صمت برای واگذا‌ری اختیارات‌ به استان‌ها‌
  • تفاهم‌نامه همکاری بین نهاد رهبری در دانشگاه‌ها وستاد اجرایی فرمان امام
  • عراقچی خطاب به آمریکا: نشان دادید لیاقت میزبانی جام جهانی را ندارید
  • محل وداع با پیکر رهبر شهید در مشهد مشخص شد
  • مدارس حق دریافت وجه اجباری در ثبت‌ نام ندارند
  • نانوایی‌های تهران هفته آینده سه شیفته می‌شوند
  • بورس سه روز نخست هفته آینده تعطیل شد
  • کشف جسد زن مفقودشده در آذرشهر و دستگیری شوهر
  • رفع ممنوعیت صادرات محصولات شیمیایی و پتروشیمی
  • مقامات اروپایی برای مراسم تشییع دعوت نشده‌اند
  • رئیس مجلس: نفت را ۲۰ درصد گرانتر می فروشیم
  • شایعه استعفای وزیر نفت تکذیب شد
  • نفت را ۲۰ درصد گرانتر می فروشیم
  • قالیباف: تا اجرای ۵ بند نخست تفاهم وارد مراحل بعدی نمی‌شویم
  • به زودی قابلیت یوزرنیم به واتساپ اضافه میشه

آیا می دانید جوجه اردک‌ها هم افکار انتزاعی دارند

دانشمندان دانشگاه آکسفورد نشان داده‌اند که جوجه اردک‌های تازه متولد شده می‌توانند مفاهیم مشابه و متفاوت را درک کنند و این کار را از کودک انسان سریعتر انجام می‌دهند.

9tLgMgeIEAVZ

به گزارش خبرگزاری موج به نقل از ساینس‌دیلی، این نخستین بار است که توانایی یک موجود غیرانسان در یادگیری تمایز قائل شدن بین مفاهیم رابطه‌ای انتزاعی بدون هیچ گونه آموزش اولیه‌ به نمایش در آمده است.

جوجه اردک‌ها و سایر حیوانات جوان معمولا طی نوعی یادگیری موسوم به نقش‌پذیری یاد می‌گیرند که مادر خود را شناخته و دنبال او راه بیفتند. این توانایی ۱۵ دقیقه پس از تولد رخ می‌دهد.

نقش‌پذیری یک شکل نیرومند از یادگیری است که به جوجه‌اردک‌ها اجازه می‌دهد هر گونه جسم متحرک را دنبال کنند.

در این تحقیق که در مجله ساینس منتشر شده، محققان چند جفت اجسامی را که با یکدیگر از نظر شکل و رنگ متفاوت یا مشابه بودند و در یک مسیر خاص حرکت می‌کردند، به جوجه اردک‌های تازه متولد شده نشان دادند. آن‌ها ابتدا بدون اینکه تمایل آن‌ها بین این مجموعه اجسام سنجیده شود، از این اجسام متحرک نقش‌پذیری کردند.

در آزمایشات انتخابی بعدی، این جوجه‌ها اجازه یافتند جفت‌های دارای شکل یا نقش خاصی را دنبال کنند که تا پیش از آن ندیده بودند. برای مثال، اگر آن‌ها ابتدا یک جفت جسم کروی را دیده بودند، در این آزمایشات باید بین یک جفت هرم(مشابه) یا جفت اجسام مکعب و مکعب مستطیل(متفاوت) انتخاب می‌کردند.

اگر این پرندگان ارتباط بین اعضای جفت متحرک اولیه را یاد گرفته بودند، باید جفتی را دنبال می‌کردند که رابطه مشابه(شبیه یا متفاوت) را با آن‌ها داشتند، حتی اگر قبلا این اجسام را ندیده بودند.

جوجه اردک‌ها در این آزمایش، جفت هرم‌ها را دنبال کردند که رابطه مشابهی با دو جسم اول کروی داشتند. دقت این موجودات بسیار بالا بود و توانستند مفهوم مساوی و متفاوت را زود یاد بگیرند.

کشف یادگیری مفهوم رابطه‌ای در موجودات تازه متولد شده نشان می‌دهد که این قابلیت آنچنان که پیشتر تصور می‌شد، نادر و مشکل نیست.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه