English

اهدای جایزه علم "آلبرت اینشتین" به برگزیده جایزه مصطفی (ص)

جایزه جهانی علم آلبرت اینشتین به پروفسور عمر یاغی، برگزیده جایزه مصطفی (ص) 2015 به‌پاس قدردانی از تلاش‌ها و دستاوردهای ارزشمند وی در توسعه راهکارهای خلاقانه برای مقابله با تهدیدات زیست‌محیطی اهدا شد.

اهدای جایزه علم "آلبرت اینشتین" به برگزیده جایزه مصطفی (ص)

به گزارش خبرگزاری موج، پروفسور عمر یاغی، استاد شیمی دانشگاه برکلی کالیفرنیا به ‌عنوان برنده جایزه جهانی علمی آلبرت اینشتین سال 2017 انتخاب شد. شورای جهانی فرهنگی، این جایزه را در راستای قدردانی از تلاش‌ها و ابداعات علمی پروفسور یاغی به وی اهدا کرد.

این دانشمند مسلمان در طراحی و ساخت موادی با چارچوب‌های مستحکم کریستالی متخلخل فلزی- آلی (MOFs) و آلی-کووالانسی، پیشگام بوده و رشته جدیدی را در علم شیمی موسوم به «شیمی مشبک» پایه‌گذاری کرده است.

وی در سال 2015 نیز به دلیل این دستاورد برجسته در حوزه نانو فناوری به‌ عنوان یکی از برگزیدگان نخستین دوره اعطای جایزه مصطفی(ص) معرفی‌شده بود.

جایزه مصطفی(ص)، نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام است که هر دو سال یک‌بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می‌شود که در آن به برگزیدگان ۵۰۰ هزار دلار جایزه نقدی از محل وقف علم و فناوری، مدال مزین به نام رسول مکرم اسلام (ص) و دیپلم افتخار تعلق می‌گیرد.

دستاوردهای بدیع پروفسور یاغی، به‌عنوان دومین دانشمند پر استناد در جهان، هم از نظر علمی و هم تجربی به ایجاد رشته جدیدی در شیمی منتج شده و آن ساخت مواد جدیدی با ترکیب فلزی-آلی است که می‌تواند در زمینه فناوری‌های انرژی پاک، جداسازی هیدروکربن، تولید آب پاک، کاتالیز و اخیراً در الکترونیک مورد استفاده قرار گیرد.

جایزه جهانی علمی آلبرت اینشتین نیز که شامل یک دیپلم افتخار، مدال یادبود و جایزه نقدی به ارزش 10 هزار دلار آمریکا است، همه‌ساله با هدف ترویج فرهنگی و تقدیر و تشویق تحقیقات و پیشرفت‌های علمی - تکنولوژیک به افراد منتخب از سوی شورای جهانی فرهنگی (سازمانی بین‌المللی که در سال 1981 در مکزیک پایه‌گذاری شد) اهدا می‌شود. تأکید اصلی این شورا به تحقیقاتی است که تأثیرات مثبت و ملموسی در زندگی و رفاه بشریت داشته است.

شورای جهانی فرهنگی با قدردانی از نقش مؤثر پروفسور یاغی در هدایت و آموزش محققان نوپا در بسیاری از کشورهای دنیا و نیز تعهد وی در ایجاد و توسعه راه‌حل‌های بدیع در مقابله با تهدیدات زیست‌محیطی، این اقدامات را نه‌تنها خدمتی ارزنده به بشریت، بلکه الهام‌بخش نسل‌های آتی عنوان کرد. این در حالی است که پروفسور یاغی اردنی تبار، چندین مرکز تحقیقاتی در ویتنام، کره، ژاپن و اردن باهدف ایجاد فرصت برای محققان جوان این کشورها تأسیس کرده است.

یاغی هم‌اکنون ریاست انستیتوی علوم نانو انرژی کاولی و مدیریت مرکز جهانی علوم در دانشگاه برکلی را بر عهده دارد و موفق به کسب جوایز معتبر ملی و بین‌المللی متعددی چون جایزه انجمن سلطنتی شیمی انگلستان (2010)، جایزه آکادمی علوم ترکیه (۲۰۱۶)، جایزه یادبود اسپیرز انجمن سلطنتی شیمی انگلستان (۲۰۱۷) و جایزه مدال جان. سی بیلر (۲۰۱۷) شده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه