سرخط خبرها
  • ۵۸۰۰ مسکن استیجاری در کشور تامین شد
  • امتناع ایرلندی‌ها از دست دادن با بازیکنان اسرائیل
  • توقیف۱۴۹۱ خودرو در پایتخت از ابتدای سال/ مهلت ۳ ماهه برای ترخیص وسایل نقلیه رسوبی
  • میزان آب دریاچه ارومیه ۹ برابر سال گذشته شد
  • سردار محبی: تنگه هرمز نه تنها باز نیست بلکه شکارگاه نیروی دریایی سپاه است
  • انتخابات شورا‌ها تا ۱۵ آبان برگزار می‌شود
  • پیروزی واترپلوی ایران در مقابل کره جنوبی
  • اژه ای: تأمین کالاهای اساسی مردم جای اغماض ندارد/ پرونده‌‌های ارزی و تراستی‌ها سریع‌تر به حکم برسد
  • بازگشت ۶۰ درصد ظرفیت‌های از دست‌رفته پتروشیمی به مدار تولید
  • طلای هشتم به وزنه برداری رسید/ عالی پور رکورد مجموع جهان را شکست

دانمارک از تلاش‌های دیپلماتیک برای حل مساله هسته‌ای ایران حمایت می‌کند

نماینده دائم دانمارک نزد سازمان ملل متحد اعلام کرد که این کشور از تلاش‌های دیپلماتیک برای حل مساله هسته‌ای ایران حمایت می‌کند.

دانمارک
به گزارش خبرگزاری موج

 به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان ملل متحد، کریستینا مارکوس لاسن در هشتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک گفت: ما قویاً از ادامه تلاش‌های دیپلماتیک برای احیای راستی‌آزمایی مؤثر بین‌المللی از برنامه هسته‌ای ایران حمایت می‌کنیم.

نماینده دائم دانمارک که کشورش مرداد و شهریور امسال رئیس دوره ای شورای امنیت را برعهده داشت از حمایت چین و روسیه از ایران انتقاد کرد و گفت: «ما عمیقاً از خودداری برخی اعضای شورای امنیت از اذعان به این واقعیت که تحریم‌ها مطابق با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت به‌طور کامل مجدداً برقرار شده‌اند، ابراز تأسف می‌کنیم.»

منظور این مقام دانمارکی، اصلِ بازگشت تحریم‌ها (اسنپ بک) ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ است. دانمارک و کشورهای فرانسه، انگلیس و آلمان معتقدند سازوکار بازگشت تحریم‌ها در سال ۲۰۲۵ به‌درستی فعال شده و در نتیجه تحریم‌های قبلی شورای امنیت علیه ایران مجدداً برقرار شده‌اند. دانمارک صراحتاً در موضع خود گفته است که شش قطعنامه تحریمی دوباره برقرار شده‌اند. روسیه و چین این برداشت را قبول ندارند. آنها معتقدند سازوکار اسنپ‌بک از نظر حقوقی، رویه‌ای معتبر نبوده و قطعنامه ۲۲۳۱ در اکتبر ۲۰۲۵ منقضی شده است؛ بنابراین تحریم‌های قبلی نباید دوباره برقرار شده باشند. این اختلاف در ۱۷سپتامبر ۲۰۲۶(۲۶ شهریور ماه) نیز ادامه داشته و روسیه و چین در شورای امنیت با تمدید مأموریت هیأت کارشناسان نظارت بر تحریم‌های ایران مخالفت و آن را وتو کردند.

نماینده دائم دانمارک نزد سازمان ملل متحد در بخش دیگری از اظهارات خصمانه خود با نادیده گرفتن ماهیت تجاوزکارانه حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران و استفاده آنها از خاک کشورهای منطقه برای حمله به کشورمان گفت: از ایران می‌خواهیم به‌طور کامل از قطعنامه ۲۸۱۷ تبعیت و حملات علیه کشورهای منطقه را متوقف و از هرگونه اقدام یا تهدیدی که آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز را تضعیف می‌کند، خودداری کند.

لاسن ضمن حمایت از دولت موقت سوریه نیز گفت: دانمارک متعهد به حمایت از مردم سوریه در روند گذار سیاسی است.

وی با حمایت از راه حل سازش برای پایان دادن به بحران در غرب آسیا، گفت: سال گذشته، این مجمع «بیانیه نیویورک» را تأیید کرد؛ نقشه راهی به سوی راه‌حل دو دولتی؛ مسیری به سوی صلح و امنیت پایدار برای اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها. از آن زمان، «طرح جامع برای پایان دادن به درگیری در غزه» از سوی شورای امنیت تأیید شده است. اکنون این طرح باید به‌طور کامل اجرا شود. ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم به این طرح متعهد بمانند.

این دیپلمات دانمارکی گفت: با این حال، در غزه، غیرنظامیان همچنان هزینه این وضعیت را می‌پردازند. برای تضمین دسترسی بشردوستانه و صلح بلندمدت، اقدامات بسیار بیشتری باید انجام شود. در کرانه باختری اشغالی، خشونت شهرک‌نشینان و گسترش شهرک‌سازی‌ها زندگی روزمره فلسطینیان را تهدید می‌کند و چشم‌انداز تشکیل یک کشور فلسطینی در آینده را تضعیف می‌کند. این وضعیت باید متوقف شود.

لاسن، روسیه را به توسل به زور متهم کرد و گفت: جنگ غیرقانونی و انتخابی روسیه می‌تواند فردا پایان یابد، اگر روسیه به قلمرو خود عقب‌نشینی کند و تلاش برای تغییر مرزها با توسل به زور را متوقف سازد. اکثریت قاطع کشورهای عضو سازمان ملل متحد و دبیرکل سازمان ملل از درخواست‌ها برای برقراری فوری و جامع آتش‌بس در اوکراین حمایت می‌کنند. این تنها مبنای گفت‌وگوهای با حسن نیت با هدف دستیابی به صلحی عادلانه و پایدار، منطبق با حقوق بین‌الملل، از جمله منشور سازمان ملل متحد است.

وی با بیان اینکه جنگ سودان موجب قطحی و آوارگی میلیون ها نفر شده است، گفت: سکوت جامعه بین المللی جایز نیست و باید برای جلوگیری از تداوم این وضعیت اقدام کنیم.

نماینده دائم دانمارک نزد سازمان ملل متحد همچنین از توافق با آمریکا درباره گرینلند خبر داد و گفت: در پایان، خرسندم به اطلاع شما برسانم که هفته گذشته ــ در همین ساختمان ــ دانمارک، گرینلند و ایالات متحده توافقنامه‌ای درباره امنیت امضا کردند که دفاع از گرینلند، منطقه ناتو و قاره آمریکا را تقویت می‌کند. این توافق برای گرینلند، دانمارک، ایالات متحده آمریکا و همچنین ناتو و اروپا مفید است.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه