آتش جنگ تجاری میان آمریکا و کانادا با تعرفههای ۵۰ درصدی شعلهور شد
روزنامه انگلیسی گاردین نوشت: درس عبرتی که می توان از مذاکرات تجاری شکست خورده بین دولت دونالد ترامپ و کانادا گرفت این است که «مذاکرات با آمریکا بیهوده است».
، «اولیویا بودِن» (Olivia Bowden) شکست مذاکرات بین کانادا و آمریکا را «فاجعه بار» خواند و آن را هشدار به کشورهای سراسر جهان دانست که به دنبال هرگونه مذاکره با دولت فعلی آمریکا هستند.
نویسنده افزود: شکست فاجعه بار مذاکرات تجاری بین کانادا و ایالات متحده نشان داد که هر نوع مذاکره با دولت فعلی آمریکا از همان ابتدا محکوم به شکست است.
روزنامه نگار آزاد مقیم تورنتو، به نقل از ناظران مذاکرات نوشت: این شکست نشان داد که تلاش برای دستیابی به توافقی عادلانه بیهوده است.
آندریا لالور (Andrea Lawlor) استاد علوم سیاسی دانشگاه مک مستر در انتاریو گفت: مهم نیست که روابط آمریکا با یک کشور تا چه اندازه دوستانه باشد؛دولت آمریکا نشان داده که منافع خود را به همکاری اقتصادی جهانی و هماهنگی ترجیح می دهد. احساس می کنم که این مذاکرات «شکست» خورده است اما مطمئن نیستم که اصلا موفقیتی در کار بود.
آمریکا و کانادا به دنبال هفته ها مذاکره که روز شنبه رسما شکست خورد و آمریکا تعرفه های ۵۰ درصدی را علیه کالاهای کانادایی وضع کرد، اکنون در یک جنگ تجاری عمیق گیر کرده اند.
مارک کارنی نخست وزیر کانادا شنبه این هفته اعلام کرد که با توافق پیشنهادی مخالفت کرده زیرا خواسته های آمریکا در دقایق پایانی مذاکرات، حاکمیت کانادا را تضعیف می کرد.
نویسنده این مقاله شکست مذاکرات کانادا و آمریکا را شوکه کننده توصیف کرد و نوشت: ترامپ پیشتر در روز چهارشنبه به خبرنگاران گفته بود که «توافقی عادلانه» برای هر دو طرف نهایی شده است. اما با انتشار جزییات این توافق در رسانه های کانادایی، زنگ هشدار درباره امتیاز دادن کارنی و تیم مذاکره کننده او به ازای تعرفه های پایین تر در زمینه فولاد، آلومینیوم و خودرو به صدا در آمد.
این روزنامه نگار نوشـت: شکست مذاکرات آمریکا و کانادا نشان داد که واشنگتن اکنون منافع خود را به هر فعالیت اقتصادی مشترک ترجیح می دهد.
ارسال نظر