سرخط خبرها
  • تداوم خدمت‌رسانی شبانه‌روزی کادر درمان به زائران اربعین
  • کالابرگ ۱ میلیونی در نبرد با تورم سه‌رقمی
  • پرونده دانشجویان متخلف به وقت اضافه رسید
  • شهادت پلیس اهل سنت بلوچ در ایرانشهر
  • مهار کامل حریق در ارتفاعات جنگل قرق گرگان
  • کنایه رامین رضاییان به مدیران استقلال/ به جای رسانه‌ای کردن، مذاکره می‌کردید
  • ۸۰۰ سورتی پرواز اربعینی/ نجف مقصد ۹۸ هزار زائر از فرودگاه امام (ره) بود
  • بازار مسکن تهران در فاز انتظار/ خریداران عقب نشستند، فروشندگان منعطف‌تر شدند
  • ترافیک روان در مرزهای اربعینی و محورهای شمالی
  • تبریک مدیرکل موسیقی وزارت فرهنگ برای عضویت ۲ هنرمند ایرانی در آکادمی گرمی
  • نماینده مجلس: افزایش حقوق کارمندان با عادی شدن شرایط پیگیری می‌شود
  • تغییرات در فدراسیون نابینایان آغاز شد
  • ماجرای بلیت ۲۱ میلیونی تهران-اصفهان
  • شبکه برق ایران: با موفقیت از اوج مصرف تابستان عبور کردیم
  • بارش‌های رگباری، رعدوبرق و باد شدید در ۸ استان؛ تشدید گرما در تهران
  • کارت امید مادر برای ۴ ماه اول سال شارژ شد
  • حادثه شهرک صنعتی شمس‌آباد تاکنون ۱۸ مصدوم داشته است
  • خدمات شبانه‌روزی هلال‌احمر در عمود
  • طلا در مسیر افزایش قیمت
  • آغاز ساماندهی نیروهای شرکتی از همین ماه

مصر با ساخت سدهای جدید روی نیل مخالف است

هانی سویلام، وزیر آبیاری مصر، روز سه‌شنبه در بحبوحه اختلاف طولانی مدت بر سر «سد بزرگ رنسانس اتیوپی» (GERD) گفت که مصر اجازه نخواهد داد اتیوپی سدهای جدیدی روی رودخانه نیل بسازد.

رودخانه نیل
به گزارش خبرگزاری موج

، اظهارات سویلام حدود دو هفته پس از گزارش‌های رسانه‌ای مبنی بر برنامه‌ریزی اتیوپی برای ساخت سه سد دیگر روی نیل در کنار «سد بزرگ رنسانس اتیوپی» مطرح شد، اگرچه آدیس آبابا رسما در مورد این گزارش‌ها اظهار نظر نکرده است.

طبق گزارش رسانه‌های محلی، سویلام در یک کنفرانس مطبوعاتی در قاهره گفت: «به خوبی مشخص است که اتیوپی برنامه‌هایی برای ساخت سدهای جدید دارد، اما آیا دولت مصر اجازه این کار را خواهد داد؟ خیر.»

او تاکید کرد که مصر بارها خواستار سازوکاری روشن و الزام‌آور از نظر قانونی برای تبادل داده‌های عملیاتی در مورد سد رنسانس شده است تا کشورهای پایین‌دست، مصر و سودان، بتوانند از میزان آب مورد انتظار و برنامه‌های عملیاتی سالانه مطلع شوند.

سویلام گفت که فقدان چنین اطلاعاتی، سودان را در «موقعیت بسیار دشواری» قرار می‌دهد و مانع از آن می‌شود که مقامات سودانی بدون داده‌های دقیق در مورد حجم و زمان‌بندی آب رها شده از اتیوپی، سدهای خود را به طور موثر اداره کنند یا ذخیره آب را مدیریت کنند. او افزود: «در چنین شرایطی نباید سودان را به خاطر هرگونه اختلال در مدیریت آب سرزنش کرد.» و خاطرنشان کرد مسئولیت آن بر عهده اتیوپی است که از تعهد به یک مکانیسم الزام‌آور قانونی برای به اشتراک‌گذاری داده‌ها و هماهنگی با کشورهای پایین‌دست خودداری می‌کند.

وزیر آبیاری مجددا تاکید کرد که مصر همچنان به دستیابی به یک توافق‌نامه الزام‌آور قانونی برای پر کردن و بهره‌برداری از سد رنسانس متعهد است و تبادل منظم داده‌ها را «به گونه‌ای که منافع همه طرفین را حفظ کند و خطرات مرتبط با مدیریت منابع آب مشترک را کاهش دهد» تضمین می‌کند.

مصر و سودان مدت‌هاست که بر سر پر کردن و بهره‌برداری از سد رنسانس که ساخت آن از سال ۲۰۱۱ آغاز شده است، با اتیوپی اختلاف نظر دارند. قاهره و خارطوم بر یک توافق‌نامه سه‌جانبه الزام‌آور قانونی قبل از بهره‌برداری کامل از پروژه اصرار دارند.

با این حال، اتیوپی معتقد است که چنین توافق‌نامه‌ای غیرضروری است و می‌گوید که این سد به منافع کشورهای پایین‌دست آسیبی نخواهد رساند. این اختلاف به تعلیق سه ساله مذاکرات منجر شد، سپس مذاکرات در سال ۲۰۲۳ از سر گرفته شود، اما دوباره در سال ۲۰۲۴ متوقف شد.

بر اساس گزارش خبرگزاری آناتولی، رود نیل که حدود ۶۶۵۰ کیلومتر امتداد دارد، بین ۱۱ کشور بوروندی، رواندا، جمهوری دموکراتیک کنگو، کنیا، اوگاندا، تانزانیا، اتیوپی، اریتره، سودان جنوبی، سودان و مصر، مشترک است.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه