تعلیق فعالیت دادستان دیوان کیفری بین‌المللی

وظایف دادستان دیوان کیفری بین‌المللی که با فشارهای فزاینده‌ای به دلیل صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت روبه‌رو بود، به حالت تعلیق درآمد.

دیوان کیفری بین المللی
به گزارش خبرگزاری موج

، در ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴، دیوان کیفری بین‌المللی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، و یوآو گالانت، وزیر جنگ پیشین این رژیم را به اتهام ارتکاب جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت علیه فلسطینیان در نوار غزه صادر کرد.

اکنون، در پرونده‌ای ادعایی که خان آن را رد کرده است، او با اتهام «سوءرفتار جنسی» با یکی از دستیارانش روبه‌روست. خان به‌طور قاطع هرگونه تخلفی را انکار کرده است.

تصمیم نهایی درباره سرنوشت این وکیل بریتانیایی در دست «مجمع کشورهای عضو» است؛ نهادی که بر دیوان کیفری بین‌المللی نظارت دارد و قرار است جلسه‌ای ویژه برگزار کند تا مشخص شود آیا خان در سمت خود در این دادگاه بین‌المللی باقی خواهد ماند یا نه.

دفتر مجمع کشورهای عضو، که کمیته اجرایی نهاد نظارتی دادگاه به‌شمار می‌رود، روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که ارزیابی آن بر پایه «گزارش تحقیقی انجام‌شده از سوی دفتر خدمات نظارت داخلی سازمان ملل، شواهد اصلی، مشاوره یک کمیته ویژه از کارشناسان قضایی و یادداشت‌های کتبی ارائه‌شده» بوده است.

این تحقیق سازمان ملل به این نتیجه رسیده که شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه خان «تماس جنسی بدون رضایت با (دستیار) در دفتر کارش، در محل اقامت شخصی‌اش و در جریان یک مأموریت کاری» داشته است؛ بنا بر نسخه‌ای از گزارش که خبرگزاری آسوشیتدپرس (AP) به آن دست یافته است. با این حال، هیئتی متشکل از سه قاضی که از سوی کمیته اجرایی برای ارزیابی حقوقی نتایج انتخاب شده بودند، بر این باورند که این تحقیق به اندازه کافی قاطع نبوده است.

خان در ماه مه ۲۰۲۵ تا زمان اعلام نتایج تحقیقات، به طور موقت از وظایف خود کناره‌گیری کرده بود. این اقدامات در تاریخ دیوان کیفری بین‌المللی بی‌سابقه محسوب می‌شود و همین امر مجمع کشورهای عضو را وادار کرده است چندین بار قواعد جدیدی برای رسیدگی به این وضعیت تدوین کند.

چند روز پس از آن‌که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، فرمان اجرایی برای مجازات دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل صدور حکم بازداشت علیه بنیامین نتانیاهو به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در غزه امضا کرد، وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز تحریم‌هایی علیه کریم خان اعمال کرد.

ترامپ آن زمان در بیانیه‌ای مدعی شد که دیوان کیفری بین‌المللی «ایالات متحده و متحدان نزدیک آن مانند اسرائیل را به شکلی بی‌اساس و غیرقانونی هدف قرار می‌دهد».

کریم خان وکیل برجسته بریتانیایی متولد سال ۱۹۷۰ است. او سمت «مشاور تاج بریتانیا» را بر عهده داشته و سومین دادستان دیوان کیفری بین‌المللی و نخستین کسی است که با رأی‌گیری مخفی برای این سمت انتخاب شده است.

با حمایت آمریکا، اسرائیل از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ در غزه حملاتی انجام داده که به گفته این گزارش به شهادت و زخمی شدن حدود ۱۶۰ هزار فلسطینی ــ که بیشترشان زنان و کودکان بوده‌اند ــ انجامیده و بیش از ۱۴ هزار نفر نیز مفقود شده‌اند و ویرانی گسترده‌ای در نوار غزه بر جای گذاشته است.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه