سرخط خبرها
  • رونالدو: بازنشسته نمی شوم
  • بازیگر سریال برکینگ بد مسلمان شد
  • ایران از تاریخ ۱۵ ژوئن (۲۵ خرداد) تاکنون ۴۰ میلیون بشکه نفت خام صادر کرده است
  • وزیر ارشاد: ترامپ به چوپان دروغگو تبدیل شده
  • نایب رئیس کمیسیون کشاورزی: زمان گرانی نان نبود/ فشار نباید از جیب مردم جبران شود
  • دزدی در کمپ تیم ملی فوتبال انگلیس
  • تاج: ۵۰ هزار پرچم ایران برای سیاتل چاپ کردیم
  • دنیامالی: باید به باشکوه‌تر شدن مراسم وداع با رهبر شهید کمک کنیم
  • ۹ تیر، تشییع پیکر شهدای تفحص‌شده مدرسه شجره طیبه میناب
  • بقائی خطاب به روبیو: صلح با تداوم سیاست‌های آمریکا ممکن نیست
  • عزاداری ملی‌پوشان فوتبال ایران در شب تاسوعای حسینی
  • چاقی کودکان و نوجوانان: تهدیدی خاموش برای سلامت نسل آینده
  • نایب قهرمانی تیم‌های ملی در جام هاکی روی یخ روسیه
  • ترامپ مدعی شد بمباران مدرسه میناب و کشتار دانش‌آموزان کار ارتش آمریکا نبوده است
  • خلبان جنگنده آمریکایی: پهپادهای ایرانی با چینشی چون عروس دریایی و سفینه فضایی حرکت می‌کردند
  • شوک بزرگ برای جامعه اطلاعاتی آمریکا: خلبان جنگنده F-۱۵ ساقط شده در ایران برای اولین‌بار ازایران فاش کرد
  • تمهیدات حوزه حمل‌ونقل جاده‌ای در مسیرها و میعادگاه‌های وداع با قائد شهید امت
  • موی‌تای قهرمانی جهان؛ دو فینالیست و ۶ برنز سهم ایران
  • تا رفع اختلالات بانکی با پول نقد به پمپ بنزین مراجعه کنید
  • نصب یکی از بزرگ‌ترین سکوهای نفتی در خلیج فارس

وال استریت ژورنال از شرایط وخیم انسانی درکشتی‌ها و نفتکش‌های گیر افتاده در تنگه هرمز خبر داد

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی به بررسی وخامت شرایط انسانی کشتی‌های باری و نفتکش‌های سرگردان در تنگه هرمز، از جمله ذخایر رو به پایان دارو و غذا پرداخته و آن را پیامد آغاز جنگ غیرقانونی آمریکا علیه ایران دانسته است.

تنگه هرمز
به گزارش خبرگزاری موج

، ‌با گذشت ۶۵ روز از تنش‌ها در تنگه هرمز که در پی تجاوز غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران برای تردد کشتی‌های متخاصم بسته و برای تردد کشتی‌های دیگر کشورها مشروط به هماهنگی با مقامات ایرانی شده است، حدود ۲۰ هزار ملوان نفتکش‌ها و کشتی‌های باری در این منطقه سرگردان شده‌ و درحالی که با کمبود آب، غذا و تحمل فضای محاصره دریایی آمریکا، گشت‌زنی ایران برای اعمال کنترل بر تنگه و تبادل آتش میان این دو مواجهند، با ناامیدی و نامطمئن اخبار مرتبط با تحولات جنگ ایران و آمریکا را به امید گشایشی در این زمینه دنبال می‌کنند.

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی در این باره نوشت: «شمیم صابر» ناوبر یک نفتکش چینی در تماس با نیروی دریایی ایران برای یافتن مسیر خروج از این درگیری پاسخ شنیده است که «وضعیت منطقه بسیار خطرناک و منطقه قرمز است». جیره غذایی او و خدمه‌اش رو به پایان است، در حالی که ناوهای آمریکایی تلاش می‌کنند ۲ کشتی با پرچم ایالات متحده را از میان آتش موشکی ایران عبور دهند و کانال اضطراری تماس دریایی پر از درخواست دریانوردانی است که روی دریا سرگردان شده‌اند.

بیش از ۸۰۰ کشتی در انتظار خروج از تنگه هستند و کشتی صابر در اول صف قرار دارد-آن‌قدر نزدیک که چهره سربازان ایرانی قایق‌های تندرو را که در حال گشت‌زنی هستند می‌بیند. در طبق پایین این کشتی بزرگ همکاران او با اضطراب با بازی‌های گروهی و خواندن آخرین اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا وقت می‌گذرانند. پهپادها بالای سر آن‌ها وز وز می‌کنند و زباله‌های در حال گندیدنی که دیگر جایی برای انباشتن آن‌ها روی عرشه نیست اطراف کشتی‌ها شناور شده است.

به نوشته این روزنامه،‌ خلیج فارس به زندانی شناور برای کارگرانی تبدیل شده است که دستمزد پایینی دارند. وضعیت آن‌ها پیامد تجاوز آمریکا علیه ایران است. این دریانوردان عمدتا اهل کشورهایی مانند سوریه، فیلیپین و اندونزی هستند که با ذخایر اولیه رو به پایان در میان تبادل آتش گرفتار شده‌اند. دست‌کم ۱۰ ملوان از آغاز این بحران جان باخته‌اند.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در هفته‌های آینده شمار خدمه رهاشده توسط مالکان ورشکسته افزایش یابد و وخامت شرایط پزشکی در کشتی‌ها که با کمبود دارو و بیماری مواجه شده‌اند بیشتر شود. یک ملوان هندی به وال استریت ژورنال گزارش داده است که کشتی او غذا و آب شیرین را تمام کرده و ۲ عضو گروه کارکنان آن در وضعیت بحرانی هستند. یک ملوان روسی هم می‌گوید فقط برنج و آب دارند و داروی فشار خونش را تمام کرده است.

وال استریت ژورنال در ادامه آورده است: تهدید مین و درگیری‌های دریایی خدمه را از بازگشت به بندر برای تامین مجدد ذخایر منع می‌سازد. آن‌ها وحشت جنگ مدرن در دریا را تجربه می‌کنند. شرکت‌های بیمه تمایلی به پذیرفتن مسئولیت خروج پرمخاطره کشتی‌ها ندارند و حق بیمه کشتی‌های داخل تنگه تا ۳۲ برابر افزایش یافته و به رقم بی‌سابقه ۸ میلیون دلار برای یک نفتکش بزرگ رسیده است.

بیش از ۲ هزار درخواست کمک به اتحادیه بین‌المللی کارگران حمل‌ونقل رسیده است که نیمی از آن‌ها مربوط به حقوق پرداخت‌نشده و ۲۰۰ مورد مربوط به کمبود غذا، سوخت یا آب است.

ایران در جریان جنگ غیرقانونی آمریکایی-صهیونیستی تردد از تنگه هرمز را برای کشتی‌های متخاصم ممنوع و برای کشتی‌های دیگر کشورها مشروط به هماهنگی کامل با ایران کرد.

سپس ایران ذیل آتش‌بس با آمریکا که از ۱۸ فروردین اعلام شد، موافقت کرده بود به مدت ۲ هفته تحت نظارت نیروهای مسلح ایران تنگه هرمز را بازگشایی کند اما محاصره دریایی غیرقانونی آمریکا پس از مذاکرات بی‌نتیجه اسلام‌آباد، وضعیت را پیچیده‌تر کرد. ایران هشدار داد هرگونه ماجراجویی در این منطقه با پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح مواجه خواهد شد و کنترل تنگه هرمز که بخشی از آن در آب‌های سرزمینی ایران واقع شده است در اختیار ایران باقی خواهد ماند.

دولت آمریکا سپس عملیات شکست‌خورده به اصطلاح «پروژه آزادی» را با ادعای تامین امنیت کشتی‌های عبوری آغاز کرد اما پس از یک روز و مواجه شدن با پاسخ قاطع نیروهای مسلح ایران اعلام کرد که به درخواست پاکستان که میانجی مذاکرات تهران-واشنگتن است، این عملیات را متوقف می‌کند.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه