دیپلماسی فشرده تهران برای مهار تنش در سایه تهدیدهای نظامی آمریکا

همزمان با تشدید تهدیدهای نظامی آمریکا، ایران رایزنی‌های دیپلماتیک گسترده‌ای را با کشورهای منطقه برای جلوگیری از جنگ آغاز کرده است.

عراقچی
به گزارش خبرگزاری موج

 به نقل از الجزیره، در شرایطی که آمریکا با اعزام ناوگان‌های دریایی و تشدید لفاظی‌های نظامی بر طبل جنگ می‌کوبد، ایران همزمان با حفظ آمادگی دفاعی، مسیر دیگری را در پیش گرفته و آن مدیریت تنش از طریق دیپلماسی فعال و رایزنی‌های فشرده منطقه‌ای است.

در روزهای گذشته، تماس‌ها و گفت‌وگوهای دیپلماتیک تهران با کشورهای همسایه و بازیگران موثر منطقه به شکل محسوسی افزایش یافته و هدف اصلی این تحرکات، جلوگیری از درگیری نظامی و مهار پیامدهای ناگوار آن برای کل منطقه عنوان شده است.

در همین چارچوب، گفت‌وگوی تلفنی میان وزیر خارجه ایران و همتای اردنی او انجام شد و دو طرف تأکید کردند: هرگونه تشدید تنش، ثبات منطقه را با پیامدهای جدی و غیرقابل جبران مواجه خواهد کرد و دیپلماسی تنها راه‌حل پایدار بحران‌هاست.

رئیس‌جمهور مصر نیز در تماس تلفنی با همتای ایرانی خود خاطرنشان ساخت: بحران‌های منطقه‌ای راه‌حل نظامی ندارند. رئیس‌جمهور ایران نیز تأکید کرد: راه‌حل‌های دیپلماتیک همواره در اولویت قرار دارند، اما ایران برای دفاع از خود در برابر هرگونه تعرضی آمادگی کامل دارد.

در تماس‌های جداگانه میان مقامات ایرانی و اماراتی، دو طرف بر تداوم روند دیپلماتیک تأکید کردند و تهران بار دیگر تصریح کرد: در صورت هرگونه تعرض به خاک یا منافع ملی، پاسخ قاطع داده خواهد شد.

همچنین در گفت‌وگوهای تلفنی با مقامات قطری و پاکستانی، بر تقویت همگرایی میان کشورهای اسلامی و تداوم گفت‌وگوهای سیاسی برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای تأکید شد.

در تماس‌های اخیر ایران و عربستان نیز دو طرف نسبت به پیامدهای خطرناک تشدید تنش هشدار دادند و مسئولیت مشترک کشورهای منطقه برای حفظ امنیت و ثبات را مورد تأکید قرار دادند.

وزیران خارجه ایران و ترکیه نیز در گفت‌وگوی تلفنی، آخرین تحولات منطقه را بررسی کردند و بر اهمیت راه‌حل‌های دیپلماتیک و استمرار رایزنی‌های سیاسی میان بازیگران مؤثر منطقه تأکید داشتند.

در ادامه این رایزنی‌ها، مقامات ایران و جمهوری آذربایجان بر تقویت روابط دوستانه و توسعه همکاری‌های دوجانبه و اجرای توافق‌های موجود تأکید کردند.

تماس‌های تلفنی متعددی نیز میان رئیس‌جمهور ایران و نخست‌وزیر و وزیر خارجه پاکستان انجام شد و دو طرف بر گفت‌وگوی مستمر و همکاری دیپلماتیک برای تقویت صلح، امنیت و توسعه منطقه‌ای تأکید کردند.

در همین راستا، رئیس‌جمهور ترکیه آمادگی کشور خود برای ایفای نقش میانجی میان ایران و آمریکا را اعلام کرد و دیدارهایی نیز میان وزیر خارجه ایران و مقامات ترکیه برای هماهنگی اقدامات دیپلماتیک انجام شد.

مقامات ارشد ایران تأکید کردند: سیاست تهران بر سه اصل گفت‌وگو در چارچوب قوانین بین‌المللی، احترام متقابل و پرهیز از تهدید و اجبار، و آمادگی برای پاسخ قاطع به هرگونه تعرض استوار است.

مجموع این تماس‌ها و رایزنی‌ها نشان می‌دهد تهران در حال اجرای یک استراتژی دوگانه است؛ از یک سو تلاش برای گفت‌وگوی دیپلماتیک آرام و نتیجه‌بخش و از سوی دیگر حفظ آمادگی کامل برای دفاع از منافع ملی در صورت هرگونه اقدام خصمانه.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه