سرخط خبرها
  • وداعی باشکوه: بدرقه‌ای ماندگار که در حافظه تاریخ ایران جاودانه شد
  • تسلیت دبیرکل اوپک به مناسبت برگزاری مراسم تشییع رهبر شهید
  • مسی، امباپه و رکورد ۶۸ ساله
  • بازتاب گسترده وداع با رهبر شهید انقلاب در رسانه‌های منطقه
  • آدرس مراکز اسکان زائران مراسم امام شهید در نقاط مختلف تهران
  • پرچم کشتن ترامپ در مراسم وداع با رهبر شهید
  • شعار یک‌ صدای مردم در مصلّی: انتقام، انتقام
  • مترو از امروز ۲۴ ساعته شد
  • معاون راهور: شهروندان از وسایل نقلیه شخصی کمتر استفاده کنند
  • پیشکسوت فوتبال: تیم ملی نیاز به یک پوست اندازی دارد
  • مستاجران همچنان در بلاتکلیفی نرخنامه اعلامی اجاره نامه و قرض الحسنه وزارت راه و شهرسازی
  • واریز جدید مطالبات گندم‌کاران تا ۲۰ خرداد ۱۴۰۵
  • سردار موسوی: سیلی سخت و غیرمنتظره که دشمن دریافت کرد، پایانی ندارد
  • نصب المان مشت گره‌ کرده در میدان انقلاب تهران
  • نقال ۷۴ ساله: تنها مُرشد پرده‌خوانِ زنده منم
  • طلا از نقطه اوج گذشت
  • انتقاد تند نماینده مجلس از سانسور قالیباف/ صداوسیما نیازمند اصلاحات است
  • مهمان آفریقایی: با شهادت آیت‌الله خامنه‌ای، نور را از دست دادیم
  • تعطیلی رسمی بغداد به مناسبت مراسم تشییع رهبر شهید امت
  • تجمع مردم صنعا در قدردانی از ایران برای شکستن محاصره یمن

رئیس سابق سرویس اطلاعات عربستان:

رژیم صهیونیستی قابل اعتماد نیست

ترکی بن فیصل رئیس سابق سرویس اطلاعات عربستان تاکید کرد که این کشور در شرایط کنونی به دنبال عادی سازی روابط با تل آویو نیست.

ترکی بن فیصل
به گزارش خبرگزاری موج

، ترکی بن فیصل شاهزاده سعودی و رئیس سابق سرویس اطلاعات عربستان در گفتگو با روزنامه تایمز اسرائیل تاکید کرد که ریاض در شرایط کنونی به فکر عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی نیست.

وی اضافه کرد، میان موضع گیری مقامات سعودی در خصوص لزوم تشکیل کشور فلسطین و یا حرکت در مسیر اجرای راه کار ۲ دولتی تناقضی وجود ندارد.

فیصل گفت، اجرای این راه کار نیاز به یک مسیر جدی و قابل اعتماد برای تحقق هدف نهایی یعنی تشکیل کشور فلسطین بر اساس طرح صلح عربی دارد. کابینه‌هایی که در اراضی اشغالی روی کار آمده‌اند با پیشنهاد ارائه شده مبنی بر اجرای راه کار ۲ دولتی و حل عادلانه مسأله آوارگان مخالفت کرده‌اند. عادی سازی روابط با تل آویو مشروط به تحقق این راه کار نهایی بود. اجرای آن به مشارکت تعداد زیادی از کشورهای منطقه و جهان از جمله عربستان نیاز دارد.

وی بیان کرد، اوضاع در خصوص نشست صلح مادرید در سال ۱۹۹۱ نیز به همین منوال بود اما متأسفانه همه چیز بی فایده شد و اسرائیل آماده پرداخت هزینه تحقق صلح نبود. با توجه به تفکرات حاکم بر رژیم صهیونیستی در شرایط کنونی هر گامی به سمت صلح می‌تواند برگشت پذیر باشد.

فیصل اضافه کرد: اقدامات خصمانه اسرائیل در منطقه از غزه و کرانه باختری گرفته تا سوریه و لبنان و عدم پایبندی بر توافق آتش بس غزه و عقب نشینی از تعهداتش در توافقنامه‌های عادی سازی روابط مبنی بر عدم ایجاد تغییرات در اوضاع کنونی و همچنین مطرح شدن سخنانی در خصوص «اسرائیل بزرگ» باعث بی اعتمادی به اسرائیل می‌شود. تل آویو برای اعتماد سازی باید بر اساس قوانین بین المللی و قطعنامه‌های شورای امنیت عمل کند.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه آیا عربستان حاضر است با مخالفت با عادی سازی روابط، مقابل آمریکا بایستد گفت، عربستان سیاست‌های خارجی خود را بر اساس منافعش و نه خواست دیگران پیش می‌برد. محمد بن سلمان ولی عهد عربستان نظر خود را در کاخ سفید مقابل ترامپ گفت و رئیس جمهور آمریکا اعلام نکرد که ناراحت شده است. گمانه زنی‌ها در خصوص نزدیک بودن عادی سازی روابط میان ریاض و تل آویو قبل از عملیات طوفان الاقصی برآمده از تفکرات منابع صهیونیست و آمریکا بود. عربستان بدون حل مسالمت آمیز مسأله فلسطین و اجرای راهکار ۲ دولتی به عادی سازی روابط فکر نمی‌کند. عادی سازی روابط با اسرائیلی که به صورت عادی و مسالمت آمیز در کنار همسایگانش بر اساس اصول بین المللی میان کشورهای جهان زندگی نمی‌کند برای عربستان فایده راهبردی ندارد. هر کس جانشین نتانیاهو می‌شود باید این راهکار را بپذیرد.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه