English

غیبت آمریکا در نشست حقوق‌بشر سازمان ملل واکنش جهانی برانگیخت

نشست سازمان ملل برای بررسی سوابق حقوق‌بشر آمریکا بدون حضور رسمی هیأت این کشور برگزار شد؛ رخدادی نادر که موجی از انتقادها نسبت به سیاست دوگانه واشنگتن در قبال حقوق‌بشر را برانگیخت.

آمریکا
به گزارش خبرگزاری موج

، نشست بازبینی دوره‌ای جهانی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه برای بررسی وضعیت حقوق‌بشر ایالات متحده در ژنو برگزار شد، اما برخلاف رویه معمول، هیچ نماینده‌ای از سوی واشنگتن در جلسه حضور نیافت. این اقدام غیرمنتظره مورد انتقاد گسترده نهادهای بین‌المللی قرار گرفت.

فرآیند بازبینی دوره‌ای جهانی (UPR) هر چهار تا پنج سال یک‌بار عملکرد تمامی ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل را در زمینه حقوق‌بشر ارزیابی می‌کند. دولت‌ها موظف‌اند گزارش‌های ملی خود را ارائه دهند، اما آمریکا از تسلیم سند مربوطه خودداری کرده و در نشست نیز غایب ماند.

سخنگوی وزارت‌خارجه آمریکا مدعی شد کشورش به سوابق حقوق‌بشری خود افتخار می‌کند و اعلام داشت اجازه نخواهد داد کشورهایی چون ونزوئلا، چین و سودان درباره حقوق‌بشر در آمریکا اظهار نظر کنند. این موضع‌گیری در حالی بیان شد که موضوعات مرتبط با اخراج مهاجران، خشونت نژادی و استمرار مجازات اعدام در دستورکار جلسه قرار داشت.

رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد که تلاش‌ها برای گفت‌وگو با هیأت آمریکایی پیش از نشست بی‌نتیجه مانده و بررسی پرونده به طور موقت معلق شده است. عفو بین‌الملل در واکنش، غیبت آمریکا را «کناره‌گیری آشکار از مسئولیت» توصیف و تأکید کرد که واشنگتن با رویکردی دوگانه، هم‌زمان مدعی دفاع از ارزش‌های جهانی و ناقض سازوکارهای نظارت بین‌المللی است.

به‌گفته کارشناسان سازمان ملل، امتناع ایالات متحده از مشارکت در سازوکار شفاف‌سازی، می‌تواند روند اعتمادسازی جهانی در حوزه حقوق‌بشر را تضعیف کرده و نشانه‌ای از فاصله گرفتن واشنگتن از چندجانبه‌گرایی تلقی شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه